Nik Kershaw - The Collection (1991)

Label: MCA

1. Wouldn't It Be Good (4:30)
  2. I Won't Let the Sun Go Down on Me (3:16)
  3. Human Racing (4:23)
  4. The Riddle (3:51)
  5. Wide Boy (3:20)
  6. Don Quixote (4:09)
  7. Nobody Knows (4:13)
  8. Dancing Girls (3:21)
  9. One Step Ahead (3:49)
  10. One World (4:34)
  11. When a Heart Beats * (4:19)
EVANSHEWSON
1, 2, 4 en 8 waren echte hits, denk ik; Maar toch eerder een soort jeugdzonde, want echt grote muziek kan ik het niet noemen als ik dit terughoor. Al wordt er veel slechtere muziek op de wereld losgelaten dan deze van dit tienersterretje, hoor.

Nou ja, ik ben gul : 3 *** voor die hits dan maar.

avatar van musicfriek
Je vergeet Human Racing, dat was toch ook wel een heel bekend nummer van hem. Van nummer 2 word ik altijd heel erg vrolijk. Een simpel, vrolijk popliedje. Nik Kershaw heeft uiteindelijk maar een paar hitjes gehad om daarna snel vergeten te worden.

EVANSHEWSON
Human Racing zal ik dan altijd op de radio gemist hebben, ik kan het me niet echt herinneren, sorry ??

avatar van musicfriek
Hmm, blijkbaar ben ik een uitzondering. Net even in hitdossier gekeken en idd nooit een hit geweest, vreemd zeg. En toch ken ik het nummer uit mijn hoofd. Nou ja, als je even wacht, dan kun je het clipje van dat nummer hier bekijken, benieuwd of je het dan wel kent

avatar van dazzler
Eerste verzamelaar van deze kleine popsmid.
Lag altijd wat in de weegschaal naast Howard Jones,
maar had net iets meer cool en geloofwaardigheid.

De 9 beste

Wouldn't it be good
I won't let the Sun go down on me
Dancing Girls
The Riddle
Wide Boy
Don Quixote
When a Heart beats
Nobody knows
One Step ahead

Kijk ook eens naar The Essential: zijn meest complete compilatie.

avatar van novalepidoptera
Human Racing heeft niet in de hitlijsten gestaan maar is in die tijd wel gedraaid.
Persoonlijk vind ik het eerste album het sterkst met de klassieker Wouldn't it be good een van mijn favoriete nummers van de jaren tachtig. I won't let the Sun go down on me was de volgende hitsingle met een sterke B kant Dark Glasses wat helaas niet op deze verzamelaar staat. Stond ook niet op de reguliere albums.

De tweede album is wat minder maar er staan wel een paar sterke nummers op zoals The Riddle 3e hit single.Wide Boy was zijn laatste single maar geen sterk nummer . Daarna werd Nik Kershaw serieuser en verdween uit de hitlijsten.

Favorieten van deze verzamelaar : Wouldn't it be Good, I Won't Let The Sun Go Down On Me,The Riddle,Human Racing,Don Quiote,Dancing Girls,Nobody Knows.

avatar van bikkel2
Zonder twijfel een getalenteerde artiest deze Nik Kersaw , maar jammerlijk te snel weer van het toneel verdwenen .
Midden jaren 80 viel de man op met een paar uitstekende singles en geen onverdienstelijke albums , die nu overigens een stuk minder tot de verbeelding spreken .

Nik mikte op een tienerpubliek en werd even hevig omarmt , maar was de aansluiting snel weer kwijt .
Dit is voor de herinneringen aan de man misschien het beste alternatief . Leuke singles en een aangename terugblik naar de jaren 80 . Frisse jongen , frisse muziek .
Ik had echter verwacht dat Kersaw wat hogere ogen zou gooien . Helaas niet .

avatar van novalepidoptera
Nik Kershaw heeft zeker met zijn tweede album zich totaal op de tiener meisjes gestort. Helaas voor hem is hij daarna nooit meer serieus genomen door de echte muziek liefhebbers.
Al vind ik persoonlijk dat ie met de Works een sterke plaat heeft gemaakt.

Het goede aan hem vind ik dat hij al zijn teksten zelf schreef en al de instrumenten zelf bespeelde en dat was gelijk ook zijn zwakte. Met conserten had hij altijd studio muzikanten in dienst die niet echt gemotiveerd overkwamen bij mij.