Trees of Eternity - Hour of the Nightingale (2016)

Zweden
Label: Svart

1. My Requiem (6:02)
  2. Eye of Night (6:04)
  3. Condemned to Silence (5:22)
  4. A Million Tears (7:13)
  5. Hour of the Nightingale (5:35)
  6. The Passage (6:11)
  7. Broken Mirror (5:55)
  8. Black Ocean (7:01)
  9. Sinking Ships (3:35)
  10. Gallows Bird (9:38)
avatar van Killeraapje
Cool hij staat erbij. Bedankt voor het toevoegen wie het ook gedaan heeft. Dit is het prachtige project van de gitarist van Swallowed The Sun samen met zijn recent overleden vrouw Aleah. Dit album ligt al een aantal jaren op de plank en nu gaat het dan eindelijk verschijnen.

Voor mij wordt dit een van de muzikale hoogtepunten van het jaar!!!

Voor de liefhebbers hier alvast wat nummers!

A Million Tears

Trees of Eternity: A Million Tears (Official Lyric Video) - YouTube

Broken Mirror

Trees of Eternity: Broken Mirror (Official Lyric Video) - YouTube

avatar van namsaap
Zojuist een paar nummers op Spotify geluisterd. Dit klinkt super! Vinyl is besteld

avatar van Alicia
Slik... wat is dit mooi!

avatar van namsaap
Mmmm... problemen met de levering van het vinyl blijkbaar. Mijn bestelling bij Large is geannuleerd. Dan maar via Svart zelf.

avatar van Leeds
Gisteren binnen gekomen en al ettelijke malen beluisterd. Ik had wat twijfels over deze release maar ik ben toch wat onder de indruk van het geheel. Slechts 3 nummers vind ik wat minder klinken en dat zijn Hour of the Nightingale, The Passage en Black Ocean. Maar toch ruim voldoende om te boeien. Héél blij met mijn aankoop!

avatar van james_cameron
Een heel bijzonder project, vooral omdat zangeres Aleah Starbridge de release van dit album niet meer mee heeft mogen maken. Een paar jaar terug is zij op 39-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleden. Dan krijgt het songmateriaal toch wel een extra lading mee. De melancholische, hoofdzakelijk ingetogen doom-metal is overal van hoog niveau, net als de zangpartijen van Starbridge. Na verloop van tijd gaat alles wel een beetje op elkaar lijken en bepaalde songs zijn te lang uitgesponnen, maar eigenlijk is iedere vorm van kritiek misplaatst. Dit is gewoon heel erg mooi.

avatar van namsaap
Eindelijk! Na lang wachten is vandaag de LP binnen. Daar ga ik de komende dagen (samen met de laatste 40 Watt Sun) goed voor zitten.

avatar van Leeds
namsaap schreef:

Beiden om van te genieten! Enjoy!

avatar van rushanne
Ook eindelijk binnen, heeft al veel rondjes mogen maken. En is erg indrukwekkend. Gallows Bird , wat vreselijk mooi.

avatar van notsub
Trees of Eternity is niet helemaal mijn stijl, maar tegen de achtergrpnd van het verhaal van de zangeres krijgt het wel degelijk een extra lading. De troosteloosheid van de muziek wordt dan bijna tastbaar. Rationeel beluisterd is dit een CD die me dan toch wat minder doet. Daarvoor gaan de nummers te snel op elkaar lijken en die zich langzaam voortslepende ritmes zich tegen zichzelf keren. Het blijft uiteindelijk natuurlijk wel een bijzonder werkstuk, maar in een genre dat niet in mijn straatje ligt.

avatar van Ayreonfreak
Intens mooi dit. Wellicht versterkt door het verhaal erachter, maar dit is indrukwekkend mooi. Het enige waarom dit niet de volle mep krijgt is omdat enkele nummers inderdaad wel een beetje veel op elkaar gaan lijken als je alle nummers apart gaat analyseren. Het knappe is wel dat elk nummer een aparte snik opwekt.

Intens droevig de totstandkoming van deze mooie CD.

avatar van Bakema NL
Jaren gewacht op dit werkje maar eindelijk was het er.....en is het een bitterzoete plaat geworden, reden is bekend.

Ik heb de cd versie nr. 210 van de oplage van 250 met handtekening van Juha Raivio op een inlay die bedankt voor het eren van zijn vrouw Aleah Starbridge.

Heerlijke plaat geworden. Sommige demo's echter vind ik zelfs beter, ook omdat ik die al jaren beluisterde voordat dit uiteindelijke werk uit kwam.

avatar van Lost
Altijd twee keer slikken als ik Eye of Night hoor... kippenvel van hier tot Tokio... niet te vatten... een minpuntje ... de song eindigt...

Rest van het album is ook van hoog niveau... Moet ervoor in de stemming zijn maar dan is het echt genieten geblazen en de weemoedige klanken opzuigen...