Elvis Presley - Almost in Love (1970)

Label: RCA

1. Almost in Love (2:56)
  2. Long Legged Girl (With the Short Dress On) (1:29)
  3. Edge of Reality (3:16)
  4. My Little Friend (2:50)
  5. A Little Less Conversation (2:01)
  6. Rubberneckin' (2:14)
  7. Clean Up Your Own Backyard (3:11)
  8. U.S. Male (2:43)
  9. Charro! (2:46)
  10. Stay Away, Joe (2:21)
  11. Stay Away * (2:21)
Charro - 4.0
Stay Away Joe - 4.0

Album 4*

avatar van spinout
Bij mij staat "Stay away Joe" er niet op. Wel "Stay away". Een goede verzamelaar waar "Long legged girl" een vreemde eend in de bijt is.

avatar van nlkink
Een low budget release van Camden met materiaal dat nog op de plank lag. Veelal liedjes die opgenomen zijn voor de laatste vijf speelfilms waarvan geen soundtrack album was uitgebracht. Als je alle Camden releases uit eind zestiger/begin zeventiger jaren bij elkaar voegt kun je met behulp van de Engelstalige wikipedia
pagina's van deze albums korte soundtrack albums samenstellen van 'Change Of Habit' en 'The Trouble With Girls'. De uitstekende western 'Charro!' is de uitzondering, want voor die film zijn maar twee songs opgenomen, waarvan alleen het titelnummer van de film is gebruikt.
In mijn "recensie" van 'Clambake' meldde ik dat Elvis in 'Charro!' zwetend, vuil en ongeschoren rondliep als een soort Clint Eastwood, lees ik zojuist op de Wikipedia pagina van de film dat Eastwood de rol als eerste was aangeboden, maar deze had afgeslagen.

avatar van spinout
Volgens mij hoort het laatste nummer toch echt Stay Away te zijn, dat gebaseerd is op Greensleeves.

avatar van Kronos
spinout schreef:

Bij mij, op de cd uit de box The Album Collection, staat ook Stay Away. Even gaan uitpluizen dus.

Op Discogs staat de uitleg. Het was de bedoeling dat Stay Away het laatste nummer zou zijn. Op de vroegste persingen is echter in plaats daarvan per ongeluk Stay Away Joe gezet, dat eerder al op het album Let's Be Friends stond. Bij latere persingen is die fout rechtgezet.

Elvis Presley - Almost In Love at Discogs

avatar van fish
Leuke verzamelaar. Jammer van Long Legged Girl, die had vervangen moeten worden door bijv Big Boss Man of High Heel Sneakers if Change Of Habit. Maar de andere nummers zijn afzonderlijk allemaal prima. In het geval van Clean Up Your Own Backyard zelfs een vergeten parel, wat is dat toch een puik nummer!

avatar van spinout
Als ik Kronos goed begrijp moet ik een persing van Almost in love mét Stay Away, Joe erop direct kopen als ik deze vind. Ik houd mijn ogen open!

avatar van Kronos
Even kijken op discogs leert dat niet op alle latere uitgaven Stay Away, Joe vervangen is dus zo simpel is het niet.

Is genoteerd!

avatar van AbleMable
Erg leuke verzamelaar op het goedkopere Camden label van RCA. Er staan toch wel enkele juweeltjes op, w.o. Edge Of Reality, A Little Less Conversation, Rubberneckin', U.S. Male (met de weergaloze Jerry Reed op gitaar en tevens de songwriter en originele uitvoerende artiest eerder in 1967) en Clean Up Your Own Back Yard.
Op de cd uit de Album Collection box staat idd Stay Away en in het begeleidende boekwerk staat dat ook vermeld maar op het hoesje staat dus het foutieve Stay Away, Joe vermeld. Overigens speelt op Stay Away, Jerry Reed ook mee.

avatar van spinout
1 miljoen stuks zijn er van dit mooie budget album verkocht. Niet verkeerd.

Veel van de Camden budgetreleases slaan helemaal nergens op qua trackselectie, maar omdat deze eigenlijk alleen maar niet-eerder-uitgebrachte nummers uit de late jaren 60 samenbrengt, klinkt het vrijwel net zo thematisch als een gemiddeld studioalbum van de King. Zeker waard om goedkoop op de kop te tikken voor fans van de Comeback-era.