Robin Thicke - The Evolution Of (2006)

R&B
Label: Star Trak

1. Got 2 Be Down (4:33)

met Faith Evans

2. Complicated (4:13)
  3. Would That Make U Love Me (3:37)
  4. Lost Without U (4:14)
  5. Ask Myself (3:47)
  6. All Night Long (3:41)

met Lil' Wayne

7. Everything I Can't Have (3:24)
  8. Teach U a Lesson (4:28)
  9. I Need Love (4:55)
  10. Wanna Love U Girl (4:24)

met Pharrell Williams

17. Superman * (4:19)
  18. U Center Me * (4:15)
  19. Look at Me * (4:33)
avatar van Discoverme
Thicke wie was dat ook al weer, zullen velen zeggen. Die zanger die op zijn fiestje 'When I get you alone' zong en beethoven's symphony als sample gebruikte...alleen is Thicke veel meer dan dat ene hitje. Zijn vorige album was al meer dan dat, veel afwisseling, van funk, naar latin-invloeden tot gewone pop-songs.

Dit album is vooral rustiger. Echte ballads staan er op, R&B/Pop, en verder is ie lekker mid-temp . Op Lonely World lijkt het net Justin Timberlake waar we naar luisteren (niet goed of slecht, gewoon opvallend). Het nummer Wanna Love You Girl is in amerika op single uitgebracht en is weer een typische Neptunes productie.

Cocaine klinkt lekker funky, errrg lekker funky bedoel ik. Ask myself is ietsjes rustiger, maar ligt in dezelfde lijn
Op All Night long en Shooter. Got 2 Down, de opener met Faith Evans doet een beetje denken aan de John Legends beats, zoals te horen waren op John eerste album.

Een bovengemiddeld goed album. Stemmen doe ik later...

Ik ken hem wel, Ken het nr inderdaad: When I get you alone.. en Brand New Jones.. Ook lekker trouwens.. Nieuwe cd lijkt me best okee..
I wanna Love you girl vond ik al goed..

hee shooter ken ik ook, dies ook leuk!!

avatar van Reijersen
Eindelijk is deze cd dan eens toegevoegd op Musicmeter. Kon zelf geen cover vinden. Geweldige leuke plaat.

avatar van Discoverme
Hey iemand toevallig ook Got 2 be down / Would that make U love me / Wanna Love you girl / Cocaine tot favoriete tracks bestempeld?

avatar van landrover
Zondag in het voorprogramma van John Legend, kijk er naar uit!

avatar van Discoverme
Damn, ik ga m verhogen naar 4,5...neigt bijna naar meesterlijk. 'Oldskool-soul'. Een echt overall-goed album, tekstueel sterk, lekkere melodielijnen, mooie, lekkere, sound..ECHTE muziek en dat voel je vaak dit album...super!

Discoverme / (Sentimento.nl)

Thicke wie was dat ook al weer, zullen velen zeggen. Thicke is die zanger die op zijn fietsje 'When I get you alone' zong en ‘Beethoven’s Symphony’ als sample gebruikte. Oh ja hij, leuk. Echter is Thicke veel meer dan dat ene hitje. Zijn vorige album was al meer dan dat. Veel afwisseling, van funk, naar latin-invloeden tot gewone pop-songs.

Robin Thicke schreef en produceerde verder voor veel grote artiesten; Usher, Brandy, Mary J Blige en ook Michael Jackson staan op zijn CV. Terwijl zijn eigen sound meer een mix is van Stevie Wonder, Prince, Marvin Gaye en Jamiroquai.

In december 2006 staat Thicke nog in het voorprogramma van John Legend. De productie van openingstrack ‘Got 2 be down’ lijkt erg op ‘Used to love you’ van de geliefde soulzanger. Op het album staan verder echte soul en pop ballads op, maar ook wat mid-tempo nummers.

Vervolgens doet Thicke het wat rustiger aan. Iets wat hem niet misstaat, integendeel! Het talent van Robin Thicke komt juist goed tot zijn recht in de gevoelige nummers. De heerlijke melodielijnen, het mooie pianospel en zijn soulvolle stem zorgen voor dé perfecte sfeer. Dit is onder andere terug te horen op ‘Complicated’, Can U Believe’, ‘2 the sky’ en ‘Lonely World’. Bij die laatste lijkt het alsof Justin Timberlake door de speakers klinkt. De stemmen lijken erg veel op elkaar in dat nummer.

Up-tempo valt er ook wat te genieten: Wanna Love You Girl is in Amerika op single uitgebracht en is weer een typische Neptunes productie. Cocaïne klinkt lekker funky, érg lekker funky bedoel ik. Terwijl op ‘All Night Long’ en ‘Shooter’ Lil’Wayne een stukje mee rapt, toch verschillen deze nummers aanzienlijk van elkaar.

Vooral soulminnend Nederland zal dit album kunnen waarderen, maar ook liefhebbers van rustige popmuziek kunnen hier mee uit de voeten… of oren. Een echt ‘groei’ album, dat beter wordt na elke luisterbeurt.

(Geschreven dus voor Sentimento.nl)

Can U Believe is prachtig..zitten zoveel dimensies in

Discoverme schreef:

Jaa ik !
Eerst kende ik de cd wel, alleen niet alle nummers.
Gewoon aantal beetje geluisterd. Maar echt de verkeerde.
Heb de hele cd gedownload en nu zijn mijn favo nummers ook die 4.
Maar ook complicated.. Oef

avatar van Sausje
Ik krijg maar geen genoeg van dit album! Vooral 2 the Sky vind ik geweldig. Maar ben ik de enige die hem een beetje als Justin Timberlake en Michael Bublé vind klinken?

avatar van WouterL
top cd!! veel beter dan justin of iemand anders, wel weer heel iets anders dan john legend maar cker net zo goed, een dikke 4.5

Stem verlaagd naar 3,5
Hij begint na een tijdje toch te vervelen, dacht dat het een blijvertje was zoals Futuresex/Lovesounds, maar hij blijft niet hangen alsnog een goed plaatje maar genoeg geweest naar een paar keer horen

Veertje007 schreef:

Jaa ik !
Eerst kende ik de cd wel, alleen niet alle nummers.
Gewoon aantal beetje geluisterd. Maar echt de verkeerde.
Heb de hele cd gedownload en nu zijn mijn favo nummers ook die 4.
Maar ook complicated.. Oef

Opeens vind ik alle soulvolle ballads het best Wat een soul zit daar in zeg en die instrumenten..damn..alsof ze in je huiskamer staan..

avatar van Sjaakspeare
Heeft Pharell dan toch nog iets zinnigs gedaan in 2006?

Discoverme schreef:

Vind jij complicated niet heel mooi nummer?

Erg goed album. Ik luister het vaak en de relaxte sfeer bevalt me wel. Iemand suggesties welke platen ik nog meer kan kopen die iets weg hebben van Robin Thicke?

Ik raad deze cd aan iedereen aan die van soulvolle muziek houdt. Echt een topper! 4.5

Vind het wel een lekkere album. Luister hem nu vaak. Angels en Need love zijn erg mooi en Cocaine is ook een lekker nummer.

4.5*

avatar van Den7482
Oehhh net geluisterd en ow wat is hij relaxed! Absoluut niet verwacht en dat versterkt mn enthousiasme alleen maar! Goede afwisseling van wat meer uptempo platen en ballads... en vooral die ballads zijn wonderschoon en 'Lost Without U' en 'Teach U a Lesson' worden mooi begeleid door een akoestisch gitaartje.

Social_Mask
Op het 1e nummer klinkt hij net als MJ... Verder wel een goed nummer. Het album is wel redelijk. Maar de teksten zijn soms.. ja...nr. 2 als voorbeeld: I'm complicated, but she is not.. enzo maar doorgaan. Enfin, redelijk album. En jah, die ballads zijn idd erg mooi. Zijn ook mijn favorieten. Geef hier 3,5* voor. Goed genoeg toch?

Goede stem heeft hij,
ik vind het persoonlijk jammer dat er niet meer nummers als "When I get you alone" op staan.
Maar alsnog: Lekkere cd, ik kijk uit naar zijn volgende. (die hopelijk wel met iets meer tempo nummers)

Heb toen z'n eerste plaat uitkwam die na luisteren in de CD-winkel (ja, dat kon toen nog ) 'm gelijk gekocht. A Beautiful World staat denk ik in de top 5 van favoriete platen. Omdat dit album erg anders is (meer soul, jazz, minder up-tempo) viel hij me in het begin erg tegen. Ten onrechte, want het is denk ik wel een van de beste cd's van 2006.

Afgelopen maand naar z'n concert in Paradiso geweest, retestrakke set. Toch de tweede plaat ook maar officieel gekocht

4.5 *

Ongelovelijke cd, werkelijk waar. Ik snap niet dat deze man zo anoniem blijft in Nederland. Dit album is zo goed, en toch breekt hij niet echt door. Eerlijk gezegd vind ik het niet zo erg, dan blijft 'thicke' toch een beetje van ons.. Toch?

Eindelijk weer es een goed album!!! The evolution of robin thicke is van begin tot einde top!! het vette van robin is...dat hij live even goed is als dat hij klinkt op cd!!!...yep ik ben een grote fan

Lekker Album, ik kende Robin thick jaren geleden als Thicke door de hit When i get you alone. Ik ben hem toen heel lang niet meer tegengekomen. TOT ik tijdje terug naar ''Tick'' of iets in die richting zocht (was z'n naam kwijt) en uitkwam op Robin Thicke, en verrek hij had een nieuw Album en een Bilboard top 100 hit!

Heb toen gelijk wat nummers gedownload (was wel benieuwd ).
Heb even moeten wennen maar het is zeker een lekker album.
De volle 5* waard.

Favo tracks zijn (a.t.m want dat verandert elke week XD).
-Cocaine
-Complicated
-Would that make you love me
-Shooter
-En toch nog steeds de 1e single Lost without you .

Echt zo'n briljant album dit. Eigenlijk heeft elke track wel iets speciaals. Robin maakt originele, lekkere, goede muziek. Eén van de beste albums óóit.

Over twee weken in utrecht Tivoli! Er zijn dacht ik nog kaarten beschikbaar. Voor maar 15 euro's kan je genieten van deze geweldige artiest!

avatar van Josje
dit album is zo lekker.. 4.5*

Toch maar even aangemeld om een stem uit te brengen op dit album. Heerlijk gewoon