The Pretty Things - ...Rage Before Beauty (1999)

Label: Snapper

1. Passion of Love (3:22)
  2. Vivian Prince (5:15)
  3. Everlasting Flame (3:46)
  4. Love Keeps Hanging On (8:55)
  5. Eve of Destruction (3:03)
  6. Not Givin' In (4:02)
  7. Pure Cold Stone (5:47)
  8. Blue Turns to Red (4:01)
  9. Goodbye, Goodbye (2:45)
  10. Goin' Downhill (4:12)
  11. Play with Fire (4:07)
  12. Fly Away (4:30)
  13. Mony Mony (4:45)
  14. God Give Me the Strength (To Carry On) (6:03)
avatar van RuudC
Nooit echt weggeweest? Negentien jaar zonder studio album en zo af en toe wat optredens, waarvan bijna de hele jaren negentig niks gedaan.

Anyway, dit is echt de typische reunieplaat. Uitgebracht rond 2000. Een soort van back to the roots, maar wel modern natuurlijk, veel te lange speelduur en een heel duidelijke 'niets moet' instelling. Ook hier, niets moet, behalve plezier hebben. Dat zullen de heren er genoeg aan beleefd hebben. Het oude vuur is natuurlijk niet teruggekomen, maar het resultaat is alleraardigst. Duidelijk bedoeld voor de trouwe fan die hier vast meer plezier aan beleeft dan ik. Deze oude honden kunnen nog wel aardig rock n roll spelen. Leuk voor op de achtergrond als je verder weinig hebt met deze band. Tegen het einde worden er wel wat missers gemaakt als er besloten wordt toch wat te experimenteren en er vreemde nummers opduiken. Die drukken nog een halve ster van de score af. Het is verder een weinig bijzondere plaat.

Tussenstand:
8. ...Rage Before Beauty
9. Freeway Madness
10. Cross Talk

avatar van lennert
Eigenlijk een erg leuk album dat lijdt onder de enorme tijdsduur. De sound ligt het niet aan. De paar covers zijn leuk gekozen, het religieuze God Give Me The Strength (To Carry On) vind ik zelfs mooi en het eigen materiaal mag er zeker wezen. Het duurt gewoon te lang. Neemt niet weg dat dit een van de betere reunieplaten is die ik heb gehoord van een jaren '60 band waarbij het vooral opvalt hoe fijn de productie is en hoe het songmateriaal prima op de eerdere albums had gekund. Sterker nog, ik verkies dit album met gemak boven het gros van de oudere platen.

Tussenstand:
1. S.F. Sorrow