menu

Heimat - Heimat (2016)

mijn stem
4,12 (4)
4 stemmen

Frankrijk
Pop / Electronic
Label: Teenage Menopause

  1. Wieder Ja (5:56)
  2. Dein Architekt (2:43)
  3. Tot und Hoch (5:55)
  4. Trocadero (3:31)
  5. Flutath (1:00)
  6. Pompei (3:38)
  7. So Traurig (3:14)
  8. Afrikistan (4:51)
  9. Pietrocitta (1:26)
  10. Wek (4:51)
totale tijdsduur: 37:05
zoeken in:
avatar van E-Clect-Eddy
4,0
Fransozen die in het Duits zingen, komt minder vaak voor dan Grieken die in het Duits zingen! Daarmee is Heimat al per definitie een vreemde eend, een alternatieve act.

Folk die zijn invloeden ook uit de Wereld muziek haalt, met name Oosterse invloeden, zoals een gamelan in Dein Architekt. Het midtempo ritme wordt zo te horen bepaald door drumcomputer/sequencer en neigt naar alternatieve 80s acts, niet gelikt of overgeproduceerd eerder met een rauw rafelrandje en soms Minimal. Dit soort acts zouden het dan ook goed doen op alternatieve feesten/Gothic parties. Herinneringen aan Siouxsie (met name haar werk in The Creatures - Hai! (2003)) en Nico komen naar boven, alsmede door de stem van de zangeres ook wel NDW.

Ook een album voor wie van de alternatieve Folk van Sieben - The Old Magic (2016) houdt, van de Engelsman met de Duitse moniker.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:49 uur

geplaatst: vandaag om 10:49 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.