Dreamshade - Vibrant (2016)

Zwitserland
Label: Artery

1. Autumn Leaves (3:23)
  2. Where My Heart Belongs (3:16)
  3. It's Over (3:16)
  4. Don't Wanna Go (3:28)
  5. Dreamers Don't Sleep (3:36)
  6. The World in My Hands (3:33)
  7. Up All Night (2:55)
  8. Losing Touch (3:16)
  9. Another Me, Another You (3:18)
  10. Oceantides (3:03)
  11. Sleep Alone (3:39)
  12. Father (3:56)
avatar van james_cameron
De melodieuze progressieve death metal van de eerste twee albums heeft hier grotendeels plaats moeten maken voor toegankelijke, zwaar door Linkin Park beïnvloede metalcore. Dus veel zoete refreintjes en makkelijk te behappen liedjes, hier en daar gelukkig nog wel voorzien van het betere beuk- en brulwerk. Jammer dat het geluid zo vlak en anoniem is geworden.

Harlequin
Dreamshade heeft met dit album de ultieme combinatie gevonden tussen emotionele metalcore en pop-achtige melodieën; wat mij betreft zijn ze hierin uniek en staan ze op eenzame hoogte in hun genre. Ik vind het een fantastische band en dit album vind ik echt geweldig lekker weg luisteren.