Disillusion - Gloria (2006)

Duitsland
Label: Metal Blade

1. The Black Sea (5:16)
  2. Dread It (4:24)
  3. Don't Go Any Further (3:48)
  4. Avalanche (5:06)
  5. Gloria (6:11)
  6. Aerophobic (3:21)
  7. The Hole We Are In (5:35)
  8. Save the Past (3:44)
  9. Lava (4:05)
  10. Too Many Broken Cease Fires (5:34)
  11. Untiefen (4:03)
avatar van Nakur
Nog geen stem. Dit is heel apart. Niet complex, diepgaand emotioneel of origineel... het is anders dan de vorige plaat. Niks epische deathmetal en progelementen (zoals opeth dat doet) maar iets anders. Dat weet je al als je de hoes ziet. het klinkt meer als een OSI, met gesampelde vocalen, harde thras- en black metal rifjes, sporadisch Angelicaanse koorzand en triphop. Met een metalrandjes.

Ik weet het niet. Als deze plaat blijft hangen wordt het een topper. Zoniet, dan heb ik hun debuut nog

avatar van Nakur
ik durf niet te stemmen. het ligt ergens tussen de 2,5 en de 5...

3* dus , prima plaat

avatar van james_cameron
Een beetje vreemd inderdaad, maar wel lekker. Sterke, originele songs met veel kracht en melodie en een prima industrieel electronisch sausje eroverheen. Niet iedere metalfan zal hier iets mee kunnen, maar voor de open minded luisteraar valt er veel te genieten.

Ik weet eigenlijk niet wat ervan te denken, ik vind het goed, maar ook slecht.. ik weet het niet, ik kan hier niet op stemmen want de ene dag vind ik het gewoon fantastisch en de andere dag wil ik er niet aan denken om hiernaar te luisteren..

avatar van Alarum
Ik heb veel slechte (ofja mindere) reviews gehoord en gelezen over dit album. En ik ben dan zo iemand die lekker tegendraads zegt dat dit een topalbum is. Sure, het is minder dan het vorige, ofja minder.. eerder anders. Compleet andere weg heeft men hier ingeslagen. Je kan niet ontkennen dat de stem van de zanger zoveel melancholiek en drama bezit, en het electronisch sausje dat eroverheen is gegoten versterkt dit alleen maar.

avatar van itbites
Raar. Staat bij mij in de kast, ik ben benieuwd maar wil er op dit moment niet meer naar luisteren. Knap hoor.

avatar van Bart_86
Leipe muziek zeg. En toch ook behoorlijk origineel en progressief, iets dat behoorlijk moeilijk is als je moet competeren met bands als Opeth of Dream Theater. Maar dit doen ze goed.

avatar van phantasia
Totaal nieuwe richting in vergelijking met BTTOS.
Toch een zeer degelijk album, heb hier en daar moeite met de industral sound.
De eerste 3 nummers zijn van hoge kwaliteit. Rest van nummers redelijk tot voldoende.

avatar van Cartman74
Wat n tegenvaller na die vorige geweldige plaat van ze, vond Back to times of Splendor een geweldig album en verheugde me op deze, maar buiten het eerste nummer kan geen enkel nummer hieraan tippen!