Mogwai - Zidane: A 21st Century Portrait (2006)

Alternatieve titel: Zidane, un Portrait du XXIe Siècle

Score
Label: [PIAS]

1. Black Spider (5:04)
  2. Terrific Speech 2 (4:08)
  3. Wake Up and Go Berserk (4:45)
  4. Terrific Speech (4:47)
  5. 7 (5:13)
  6. Half Time (6:49)
  7. I Do Have Weapons (4:16)
  8. Time and a Half (5:56)
  9. It Would Have Happened Anyway (2:34)
  10. Black Spider 2 (30:26)
Eigenlijk gewoon Mogwai-muziek, in dit geval in een vrij spaarzame versie zonder uitbarstingen. Mooi!

DevendraBan
Vreselijk saai, vind ik. Of het mooi is iets anders, maar... Mogwai zonder uitbarstingen is Mogwai gewoon niet. de nummers blijven me ook niet bij en kunnen me niet pakken.

fastpulseboy
1 keer gehoord nu, maar in mijn beleving tot nu toe 10 x beter dan hun laatste "gewone" plaat

Geef me als mogwaifan ook maar de echte vulkanische uitbarstingen die mogwai zo typisch maken. Jammergenoeg komen er in dit album geen enkele voor. Maar heb nu een achtergrondplaatje van één van m'n favoriete bands als er eens bezoek komt.

DevendraBan
Ik denk wel dat ik hem ook ga kopen. Omdat het een Mogwai is en vreselijk goedkoop. Ik zag hem voor 6.50 euro op LP liggen. Snel gaan halen voor ie weg is.

avatar van KampF
Ik ben benieuwd..

Sietse
DevendraBan schreef:

Die 10" bedoel je? Dat is maar een deel van alle opnames. De cd bevat 2x zoveel nummers ofzo (althans dat heb ik mij laten vertellen)

Dat zou kunnen.
Ik heb die gehele soundtrack op m'n pc staan. Mijn mening kennen jullie waarschijnlijk al...
Misschien is het wel fijn om de muziek bij de film te horen.
Maar om gewoon te luisteren stelt het vrij weinig voor, vind ik.

avatar van Dr-Gonzo
Toch wel een prettig schijfje dit. Niet heel erg bijzonder en inderdaad vrij rustig. Maar met name Terrific Speech 1 en 2 vind ik erg mooi en maken het de moeite van eventuele aanschaf waard. Kan er wel 3,5* aan kwijt.

Sietse
uiteindelijk maar eens aan het luisteren op aanraden van een vriend (wie dit als zijn favo plaat van 2006 heeft uitgeroepen)

Klinkt op zich allemaal wel heel erg mooi weer. Heel ingetogen en das wel fijn.

avatar van Dr-Gonzo
Ik heb hem inmiddels voor een tientje op de kop getikt; de muziek begint me steeds beter te bevallen. De meeste nummers zouden niet misstaan tussen de rustige nummers van Come On Die Young, mijn favoriete Mogwai-plaat. Weet je wat, ik doe eens ruig en verhoog mijn stem naar 4*

neo
Een bekwame eerste echte score van Mogwai, die eerder al samenwerkte met Clint Mansell voor The Fountain. Het is een geslaagd soundscape achtig geheel, richting het soort sound design wat kenmerkend is voor veel documentaires (underscore zou ook een mooie term zijn). Maar er zitten motieven in, er sprake van ontwikkeling en geen directe emotionele manipulatie. Neem dat langzame piano akkoord, wat bedolven wordt onder opzwepend electrische gitaren, wat in de docu zo zijn teleurstelling schetst. Een interessant project omdat je als kijker je waant in 1 hele wedstrijd met Zidane, en een meer normale score niet gewerkt had. Dan zou het teveel op effectbejag gaan lijken, terwijl een haast compleet voordurende, meer constant doorlopende sfeer echt een organisch geheel met de film wordt en langzaam aan muzikaal duidelijk kan maken wat er aan het veranderen is in de wedstrijd en bij de speler. 4 sterren

deze band is zo lekker relaxerend :O

Black Spider II (ik bedoel de hidden track daarna) staat met een peuk in de bek en een biertje in de hand garant voor zelfde effect van 1 gram Maroc. Wow.
Rest sucks Mogwai way, zonder aanziens des bands is het gewoon relaxed listening.

avatar van Fred Zed
Heb hem nog de volle prijs betaald meteen toen deze in de winkel lag. Lekkere soundscapes met als ultima magnus BS2 wow
Het jaar van zidane heb ik ze live gezien te Brugge en toen speelden ze een hele resem nummers van dit album voor een publiek dat niets van hun eerder werk kende, typisch Mogwai natuurlijk.
Voor mij is dit album een dikke 4.5 waard in ieder geval en is nog steeds iedere cent waard die ik toen blijkbaar teveel heb betaald.

avatar van spoiler
Wat een prachtige plaat zeg!
Heerlijke soundscapes en lekker experimenteel.

Overigens een erg rustige plaat ook