Fear Factory - Remanufacture (1997)

Metal / Electronic
Label: Roadrunner

1. Remanufacture (Demanufacture) (6:42)
  2. National Panel Beating (Body Hammer) (4:37)
  3. Genetic Blueprint (New Breed) (4:22)
  4. Faithless (Zero Signal) (5:24)
  5. Bionic Chronic (0:32)
  6. Cloning Technology (Replica) (5:51)
  7. Burn (Flashpoint) (5:05)
  8. T-1000 (H-K) (4:06)
  9. Machines of Hate (Self Bias Resistor) (5:49)
  10. 21st Century Jesus (P*sschrist) (7:18)
  11. Bound for Forgiveness (A Therapy for Pain) (5:59)
  12. Refinery (3:16)
  13. Remanufacture [Edited Version] (5:25)
T-1000 is wel een leuk nummer om te draaien als je energie over hebt.

0,5
Ik heb hier maar 1 woord voor, Verschrikkelijk.
Ik dacht dat ik demanufacture had, blijkt dan dat ik deze draak van een plaat heb! 0,5*

bendrino
deze plaat is inderdaad een stomme stunt om de echte steengoede te remixen.
dik mislukt natuurlijk

avatar van ravenstein
Demanufacture is een plaat die op mijn goedkeuring mag rekenen, over dit remix-album ben ik minder te spreken. Dat een remix-album wel goed kan zijn bewees White Zombie met Supersexy Swingin' Sounds. Op Remanufacture is het af en toe leuk, maar meestal niet. Teleurstellend gezien dat de mensen die de remixes deden, Rhys Fulber (Front Line Assembly) en Junkie XL, toch zeker niet de minsten zijn.

KCFM
herman schreef:
T-1000 is wel een leuk nummer om te draaien als je energie over hebt.

Een lekkere DOORstamp mix.

avatar van king_pin
Dit was mijn kennismaking met FF, ja ik had Remanufacture eerder in huis dan Demanufacture (waarschijnlijk gewoon de verkeerde gekocht ) en misschien dat ik deze daarom best wel heel tof vind!

De eerste keer dat ik T-1000 hoorde schrok ik me kapot! wtf, dat had ik niet verwacht
Goeie remix plaat *4, jammer dat ze die traditie niet hebben doorgezet bij hun andere platen...

avatar van trebremmit
Zeer goede remix plaat, vol energie de beuk erin in het eerste gedeelte van de plaat om op het einde met industrial/ambient af te sluiten. Voor die tijd was het not done voor een metal band maar Fear Factory trok zich er niks van aan en liet zelfs een nummer mixen door een hardcore dj.

avatar van Shelter
Moet er nog ff aan wennen, op het eerste gehoor klinkt het niet heel erg vet maar dit is echt zo'n plaat waarbij ineens het kwartje valt en mijn review ineens anders wordt.
Ik wacht nog even met stemmen dus

avatar van james_cameron
Oké verzameling remixen van songs van het Demanufacture-album. Inmiddels klinkt het allemaal niet meer zo baanbrekend als bij de release, maar de meeste remixen blijven wel overeind. Junkie XL levert een paar aardige tracks aan en de stuiterende gabbersound van T-1000 is leuk gevonden. Uiteraard halen de remixen het nergens bij de superieure originele versies, maar toch best een interessante plaat.

avatar van king_pin
Zo te zien pakt FF de traditie van remix platen eindelijk weer op met Agression continuum. De eerste single deed me vrij weinig (te weinig eigen smoel) maar zorgde er wel voor dat ik Remanufacture weer eens wilde opzetten.
Over het algemeen klinkt dit nog best wel lekker, niet gedateerd, wat bij veel Electronic uit de 90's toch wel het geval is. Flinke The Prodigy vibes door de combinatie van riffs en beats. Maar de nostalgie zal hier in ook wel een factor spelen, ik denk dat ik weinig muziek uit die tijd die hier op lijkt hetzelfde kan waarderen als dit FF experiment.