Icehouse - Masterfile (1992)

Australiƫ
Label: Massive

1. Icehouse (4:21)
  2. Walls (4:22)
  3. Sister (3:25)
  4. We Can Get Together (3:46)
  5. Can't Help Myself (3:12)
  6. Great Southern Land (5:21)
  7. Street Cafe (4:14)
  8. Hey Little Girl (4:24)
  9. Dusty Pages (4:49)
  10. Don't Believe Anymore (5:16)
  11. Taking the Town (3:32)
  12. Mr. Big (3:32)
  13. Baby You're So Strange (3:57)
  14. No Promises (4:40)
  15. Cross the Border (4:00)
  16. Love in Motion (4:45)
avatar van dynamo d
Icehouse was in de jaren '80 een redelijk bekende band in Nederland. Daarna is het stil rond Icehouse geworden. Icehouse bestaat overigens vooral uit Iva Davies. Op Masterfile staan enkele prachtige nummers zoals Can't Help Myself (mooie titel ook), Hey Little Girl (op Bryan Ferry-achtige manier gezongen) en No Promises. Nummers van het album Man of Colours zoals Crazy ontbreken helaas op deze verzamelaar uit 1992. Verder is Masterfile een aanrader voor liefhebbers van Icehouse.

avatar van VanDeGriend
Great Southern Land, Hey Little Girl en No Promises zijn echte jaren 80 parels. Tevens is dit imo de beste Icehouse CD. De reguliere albums kenden pieken, zoals bovengenoemde nummers, maar ook glibberige dalen. Wisselvallighied troef dus. Dat valt met een verzamelaar als deze dus keurig op te lossen. Crazy wordt door mij persoonlijk niet gemist.

Zeer mooie verzamelaar; heb ik ooit voor 1 Euro kunnen aanschaffen bij een platenzaak die ging sluiten.
was daar ook erg blij mee.

avatar van VanDeGriend
Haha ik ook voor precies 1 euro bij ook al een zaak die ging sluiten.

Terwijl ik al jaren naar een mooi verzamelalbum van Icehouse zocht.
Toch wel jammer dat veel van die kleinere zaken sluiten; daar kwam ik altijd de leukste albums tegen

avatar van snarf349
No promises is een nummer wat regelmatig op m`n playlijst staat, mooie herinneringen uit de jaren 80.

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Erg sterke verzamelaar met fantastische popliedjes.
Doet me een beetje denken aan pefab sprout. Hey little girl is erg mooi.

Blijft vreemd dat er geen enkel nummer van Man Of Colours op staat.

avatar van vigil
En daardoor dus het bekendste nummer van de groep ontbreekt, toch een rare zaak.

avatar van snarf349
Ja. Op z'n minst had "Crazy" er op moeten staan.

Bekendste nummer blijft Hey Little Girl, maar Crazy, Electric Blue en Man Of Colours horen gewoon hier op te staan.

avatar van vigil
Man of Colours is ook het best verkochte album. Crazy was een top 15 hit in Amerika en in eigen land een top 3 hit dus qua bekendheid zullen deze twee toch niet echt voor elkaar onder doen.

Crazy was ook qua clip erg gericht op de Amerikaanse markt.
YouTube - Ice House Crazy
Mooi nummer, maar een foute clip.