Otis Redding - The Dock of the Bay (1987)

Alternatieve titel: The Definitive Collection

Soul
Label: Atlantic

1. Respect (2:05)
  2. Mr. Pitiful (2:26)
  3. Love Man (2:15)
  4. (I Can't Get No) Satisfaction (2:45)
  5. Security (2:33)
  6. I Can't Turn You Loose (2:35)
  7. Shake (2:35)
  8. Hard to Handle (2:18)
  9. Tramp (3:00)
  10. Fa-Fa-Fa-Fa-Fa (Sad Song) (2:37)
  11. My Lover's Prayer (2:05)
  12. These Arms of Mine (2:30)
  13. That's How Strong My Love Is (2:24)
  14. Cigarettes and Coffee (2:58)
  15. My Girl (2:52)
  16. A Change Is Gonna Come (4:22)
  17. I've Been Loving You Too Long (3:10)
  18. Try a Little Tenderness (3:45)
  19. Pain in My Heart (2:22)
  20. (Sittin' on) the Dock of the Bay (2:38)
Dit is mijn CD van 's avonds laat de afgelopen zomer geweest. Heerlijk.

avatar van Rayaccos
I've Been Loving You Too Long een van m'n favoriete nummers allertijden!

avatar van J.Bell
Ik vind "These Arms of Mine" en "That's How Strong My Love Is" echt fantastisch.
Op Youtube staat trouwens nog wat leuk videomateriaal van deze geweldige soul artiest..

avatar van Tribal Gathering
Dat zijn ook mijn twee favorieten.

Heerlijke compilatie van een groot zanger.

EVANSHEWSON
J.Bell schreef:

Ja, en ook Try a Little Tenderness en Dock of the Bay zijn méér dan geweldige soulsongs. En I've Been Loving You to Long... dit is gewoon een prima en puike compilatie van deze soullegende!
4.5 sterren, zoveel is zeker.
****1/2

voltazy
dat otis redding zo relatief onbekend is op MuMe
deze soul grootheid heeft minder bekendheid hier dan het nieuwste gehypte britse feestbandje

avatar van Reijersen
voltazy schreef:
dat otis redding zo relatief onbekend is op MuMe

Daar moeten we maar mee leven. Het is denk vooral een genrekwestie.

voltazy
Reijersen schreef:

Daar moeten we maar mee leven. Het is denk vooral een genrekwestie.

ik ben nu bezig om wat soul albums te luisteren en otis redding stond me bij als een van de bekendere artiesten binnen het genre. Toen verbaasde ik mij over het lage aantal stemmen bij zijn albums. Vreselijk jammer, wat ik nu gehoord heb spreekt me al veel meer aan dan al die gehypte bandjes bij elkaar.

avatar van LeRoi
De Soul-Brother die met STIP op 1 staat. Hendrix, Joplin, Morrison zijn te vroeg gegaan maar dat geldt ook zeker voor Otis: een muzikaal genie van de bovenste plank. Wat Hendrix deed met zijn gitaar deed hij met zijn stem. Luister ook eens naar Live In Europe (ik meen in Parijs 1967): de uitbundigheid van het publiek heb ik allen maar bij de Urban Dance Squad in haar beste jaren meegemaakt en doet je dus alleen maar beseffen: graag had ik naast Jimi ook Otis graag live een keer willen meemaken.
1 van mijn favoriete nrs 'allertijden': 'I Can't Turm You Loose', LIVE welteverstaan!

avatar van Reijersen
Uiterst complete verzamelaar van alle Redding-hits. Natuurlijk een fenomeen in het soulgenre.

eazyfan
Otis Redding - het is moeilijk om niet te glimlachen/je goed te voelen als je zijn naam hoort.

Dé man die me introduceerde in een prachtgenre, muziek die me werkelijk omverblies! Het begon eigenlijk met losse nummers van Sam Cooke van Marvin Gaye, maar Otis Dat was iets anders Dat gevoel, die stem, die uiting, onovertroffen klasse. Mijn eerste Soulalbum was allesinds van hem. Het blijft altijd uitkijken bij een kennismaking met een nieuw album van deze legende in de pure zin van het woord, tot nu toe ken ik maar weinig albums van de man, het leek me leuk om eens snel een verzamel aan de collectie toe te voegen. Ik had geen zin in grote verzamels, iets kleins zo'n 20 nummers als dit is juist perfect. Voor anderen die meer willen is er dan de dubbele hoeveelheid.

Wél blijf ik me afvragen waar een paar echte Otis-klassiekers gebleven zijn, zo versta ik persoonlijk je reactie hierboven niet Reijersen; mist deze verzamel niet je favoriete Otisnummer I've Got Dreams to Remember niet? Mr. Redding's adembenemende cover van Nobody Knows You (When You're Down and Out) zie ik hier ook nergens staan tot mijn grote verwondering... zo zijn er wel nog een paar nummers die hier wel beter op hadden gestaan omdat ze het oeuvre van deze man toch beter representeren. Maar goed, voor wat het is 20 rasechte toppers en 58min. van puur Soulgenot; prachtige covers, prachtige nummers over eenzaamheid, gebroken harten, nieuwe zoektochten naar liefde, wat wil je eigenlijk nog meer van één man? -

'(I Can't Get No) Satisfaction' - Al een oud feit, maar Mick Jagger zei ooit eens dat de Otisversie de tekst had die hij wou schrijven maar dat dit hem niet gelukt was. Misschien een overdreven compliment uit respect, of de waarheid, wie zal het zeggen? Ik weet alleen dat zo'n nummer als dat echt voor adrenalinestoten zorgt en dat in competitie met Jazznummers die vele malen langer zijn, je moet het maar kunnen.

'I Can't Turn You Loose' - De versie die te vinden is op 'Live In Europe' is werkelijk magnifiek, het scheelde niet veel of ik viel letterlijk van mijn stoel toen ik die versie hoorde voor de eerste keer.
I love you baby, yes I do ,Give shakin' mama, I told ya, I'm in love with only you...

'(Sittin' On) The Dock Of The Bay' - Mijn grote favoriet, en van zoveel anderen natuurlijk, mijn eerste Otisnummer ooit, prachtig hoe die man zijn eenzaamheid uit, een nummer dat op het juiste moment in je opkomt heb ik algemerkt. Prachtig, puur en onvervalst. Een van de beste Soulnummer ooit vind ik.

Een rauwe stem en even rauwe producties: stuk per stuk eigenlijk ware luisterervaringen, ik krijg het té moeilijk om hier echte favorieten te gaan kiezen. Otis Redding was naar mijn inziens meer dan een fenomeen, meer dan een genie, meer dan een simpele Soulzanger, één man als geen ander, er mogen er nog zoveel geboren worden in het Soulgenre, ze mogen komen en gaan in de 1000en, maar er was er maar 1 als Otis, en er zal er altijd maar 1 blijven. Als er dan een artiest is waar ik graag op zou lijken qua persoonlijkheid/karakter, dan is het wel deze man - Rechtuit, sterk, eerlijk, oprecht, "echt", vriendelijk, eigenlijk teveel karakteriseringen die me nu niet tekort schieten om deze man en zijn muziek die hem kristalhelder weergeeft te omschrijven, maar dat moet ik ook niet doen met mijn woorden, ik moet hem gewoon de credits geven die hij verdient. Al geniet hij niet de grootste bekendheid, de mensen die hem moeten kennen kennen/liefhebben hem en dat is het állerbelangrijkste vind ik. ABSOLUTE TOP (#1) DEZE MAN

Otis haalt het beste uit de mensen naar boven, zo simpel is het.

ik ben nooit zo`n fan van verzamelaars omdat daar over het algemeen alleen de " bekendere" nummers van een artiest op te vinden zijn en je zo altijd een wat oppervlakkig geheel krijgt.nummers die radio waardig zijn,door de grotere massa worden omarmt .zo is de kans groot dat je wat minder bekende pareltjes mist. maar dit is wel een leuke cd om otis mee te verkennen ,al mis ik wel een paar belangrijke nummers [een leuk nummer als amen en dreams to remember is zeker een welbekende klassieker ??]

leuk dat deze cd begint met de wat drukke nummers (Respect,Tramp) en daarna wat rustiger wordt met wat meer gevoelige nummers(My Lover's Prayer) .prachtig.
mijn favorieten hier te vinden:A Change Is Gonna Come ,I've Been Loving You Too Long en #
# [Markeer als favoriete track] Cigarettes and Coffee

Rene1979
Dit is gewoon geweldige muziek

avatar van Kid
Kid
Wauw wat goed! Alleen ik heb een vraagje. ZIjn nummers als Shake nou orgineel door hem gemaakt? Of zijn ze gecovert?

avatar van thelion
Kid schreef:
ZIjn nummers als Shake nou orgineel door hem gemaakt? Of zijn ze gecovert?

Shake is een cover van Sam Cooke

avatar van Ajax&filmfreak
De hoes die hier gebruikt wordt is van de heruitgave uit 1992.

avatar van MIAB
Wat een heerlijke verzamelaar. Ik heb The Immortal nog op de planning staan, die volgens mij een uitstekende aanvulling is op dit verzamelalbum. 4*

1. Respect (2:05) --- 4,0
2. Mr. Pitiful (2:26) --- 3,5