Space - Just Blue (1978)

1. Just Blue (4:27)
  2. Final Signal (4:19)
  3. Secret Dreams (4:28)
  4. Symphony (4:55)
  5. Save Your Love for Me (6:35)
  6. Blue Tears (5:23)
  7. My Love Is Music (5:43)
avatar van E-Clect-Eddy
Space Rock, Disco aldus Discogs. Instrumentaal, behalve de nummers Save Your Love for Me en My Love Is Music waar de Amerikaanse Soul zangeres Madeline Bell de lead heeft.

De synths klinken heerlijk en als je een fan bent van Giorgio Moroder's geluid uit 1977 zoals te horen op Donna Summer - Once upon a Time ... (1977) dan zal dit album je ook aanspreken. Madeline Bell heeft ook achtergrondzang gedaan op Donna's albums Four Seasons Of Love en A Love Trilogy. Verder zong ze ook mee op onnoemelijk veel albums in de mid 70s van Tim Hardin tot Elton John, Cerrone en Giorgio's solo albums.

Destijds toevallig op dit album gestuit in een tweedehands zaakje zonder te beseffen dat dit dezelfde act was die het prachtige Magic Fly hadden gemaakt. Ik meen dat dit album ook op blauw vinyl was uitgebracht.

Van de twee nummers met Madeline vind ik Save Your Love for Me het mooist, van de instrumentale nummers is het openingsnummer favoriet.