Escape the Fate - Dying Is Your Latest Fashion (2006)

Label: Epitaph

1. The Webs We Weave (2:53)
  2. Wenn I Go Out, I Want to Go Out on a Chariot of Fire (4:01)
  3. Situations (3:07)
  4. The Guillotine (4:32)
  5. Reverse This Curse (3:40)
  6. Cellar Door (4:36)
  7. There's No Sympathy for the Dead (5:25)
  8. My Apocalypse (4:43)
  9. Friends and Alibis (4:10)
  10. No Good Enough for Truth in Cliche' (3:51)
  11. The Day I Left the Womb (2:24)
  12. Make Up * (3:28)
avatar van james_cameron
Onwaarschijnlijke maar verrassend effectieve mengeling van poppy pretpunk en agressieve metalcore (plus sporadisch toegevoegde doodsrochel). Zeer pakkende songs, soms wat aan de vrijblijvende kant, maar muzikaal erg goed uitgevoerd.

avatar van Mr. B
Deze plaat klint als een kruising tussen Pennywise en Rise Against. Zeer goede band dus dit Escape The Fate.

Op die death grunts na dan natuurlijk

Mijn Favoriete Screamo band!
Die Zanger heeft een geweldige stem.
het is alleen niet zo origineel. maar
who cares?
4.5

Deze dudes hun muziek is gewoon té goed!!
Echt zalige liedjes
soms wel wat eentonig; maar echt wel goed!
ETF

avatar van [__Lyn_#]
soms wat eentonig, wat precies iedereen vindt, maar toch een zalige groep! Kdenk dat ik lichtjes verslaafd ben aan hen...

*5.0

Leuke menging van verschillende muziekstijlen, en die zanger heeft een zeer aparte - maar wel prettige - stem. Heb dit album nou al een tijdje hier liggen en moet zeggen dat het me nog niet begint te vervelen.

Hoogtepuntje is toch wel Reverse This Curse.

avatar van LieN..
Gewoon prachtige screams heeft deze band!
Iedereen deelt ongeveer hetzelfde commentaar, heb daar niets echt iets aan toe te voegen.

hoogtepunt 'My Apocalypse'

*5.0!!!

bro
Zeer goede (zanggerichte?) Rock!!
Vanaf de eerste keer dat ik hem beluisterde was het raak!

avatar van DroPDeaD_
De goede oude tijd met Ronnie .Ik kende ze via een vriend van me,het eerste liedje dat ik luisterde was 'situations'.Wat een prachtnummer !Na dat liedje volgde al hun liedjes en ik vind er geen enkel van dit album slecht .

avatar van tribaltyn
dit doet me denken aan tokio hotel,
das misschien een beetje kort door de bocht
maarja, dan haak ik af

bro
Ofwel heb je dan nog nooit volwaardig naar Tokio Hotel geluisterd,
Ofwel heb je nog nooit volwaardig naar Escape the Fate geluisterd.

avatar van DroPDeaD_
Met alle respect,dit lijkt toch totaal niet op TH ?
Dit is geen tienergroep die hoogtens 1-4j echt populair blijft.Dit is ETF .Maarja,iedereen zijn mening.

joeri592
zéér goede plaat!! ik vind the webs we weave het beste nummer, ook een erg hoge score

1,0
dit heeft idd totaal niks met tokio hotel( dat k niet goed vind) te maken, dit is hier en daar ruiger ( wat ik er van kan herinneren)
vooral ''the guillotine'' vond ik wel chill en ''this was is ours'' maar die is van een andere plaat maargoed:p
ik luister er niet heel veel naar maar tog geef ik 3*

tribaltyn schreef:
dit doet me denken aan tokio hotel,
das misschien een beetje kort door de bocht
maarja, dan haak ik af

joeri_metal
ik heb het niet zo op escape the fate, het is een aardige band, maar niet zo veel meer dan dat naar mijn mening, dat het hier ook zo hoog staat kan ik niet begrijpen, maar dat komt waarschijnlijk door het lage aantal stemmen,

de stem vind ik ook best vervelend en het word snel eentonig, af en toe komt er een leuk nummertje langs of een vet stukje ofzo, ik sla de band ook heus niet helemaal de bodem in maar ik vind het zeker niet zo goed als verwacht helaas na het vette there's no sympathy for the dead gehoord te hebben

al met al een aardige band waar ik best naar kan luisteren als ik bij vrienden ben ofzo maar heel goed en leuk noem ik dit niet, bullet for my valentine en escape the fate worden ook wel is als een soort rivalen gezien, bullet for my valentine verslaat escape the fate dan wel zwaar naar mijn mening,

avatar van metalforever78
en dit is nou een goed synoniem voor EMO met hoofdletters.

Erg jammer dat ze 30 november als support voor bullet for my valentie spelen had graag Three days grace in de plaats gehad.

nu maar zorgen dat ik geen onschuldige emo girls omver loop. en hopen dat Bullet snel plaats maakt voor deze band.

ffkes over dit album wat zeggen.

deze plaat was een van mijn grootste miskopen en dat is denk ik wel te begrijpen volgens mijn top 10.

Ik ben geen van fan van de "over the top" stijl van de bandleden. De muziek is echter vrij aardig, met als als hoogtepunten The Guillotine, wat een klein meesterwerk genoemd mag worden, en Chariot of Fire.

pyh10
staan een paar goeie nummers op dit album, ook wat mindere maar toch leuk om af en toe een keer te draaien.