Pride of Lions - Fearless (2017)

Label: Frontiers

1. All I See Is You! (3:58)
  2. The Tell (4:42)
  3. In Caricature (3:57)
  4. Silent Music (4:15)
  5. Fearless (4:42)
  6. Everlasting Love (4:12)
  7. Freedom of the Night (5:07)
  8. The Light in Your Eyes (4:32)
  9. Rising Up (3:37)
  10. The Silence Says It All (4:24)
  11. Faster Than a Prayer (4:50)
  12. Unmasking the Mystery (5:04)
All i see is you! is een ijzersterk nummer blijft een top componist. Ik kijk erg uit naar dit album.

avatar van Marco van Lochem
Pride Of Lions heeft alweer zijn 5e album gemaakt en het staat ook deze keer weer vol met krachtige melodieuze rock. Zanger Toby Hitchcock en gitarist/zanger/componist Jim Peterik zijn de “trotse leeuwen” en brachten in 2003 hun debuutalbum uit. Peterik heeft al een gigantische carrière achter de rug, met successen in bands als Ides Of March en Survivor. Met die laatste maakte hij AOR en de muziek van Pride Of Lions heeft daar wel raakvlakken mee, en dat is dan ook weer niet vreemd. Peterik componeert alles en heeft ook een herkenbare stijl. Hij houdt van zangers met een groot bereik en Hitchcock voldoet wat dat betreft aan alle eisen. Geweldig hoe deze 39 jarige Amerikaan zijn stempel op de muziek weet te drukken met dan weer geweldige uithalen, en dan weer klein gezongen stukken. In vergelijking met de vorige vier albums is er niet veel nieuws onder de zon, meer van hetzelfde, maar wel met een super kwaliteit. Een aanrader voor liefhebbers van het genre melodieuze en AOR rock.