Revere - Collected Recordings Vol. II (2016)

Alternatieve titel: Fell on Deaf Ears

1 stem

Uitgebracht in eigen beheer

1. With Heads in Hands [Live in Session BBC6 Music 2010] (4:18)
  2. The Tired and the Drowned (3:43)
  3. Out of My Depth [Full Band Demo Abbey Road 2004] (3:38)
  4. Bye for Now [Full Band Demo First Avenue Studios 2000] (5:45)
  5. One of Our Pilots Is Safe [Full Band Demo Abbey Road 2003] (4:11)
  6. Better Go [Full Band Demo 2003] (4:08)
  7. Dead Air [Full Band Demo 2003] (5:14)
  8. Dreaming Out Loud [Full Band Demo First Avenue Studios 2001] (5:29)
  9. Woke Up in a Crash [Full Band Demo 2003] (4:52)
  10. Blackout [Full Band Demo First Avenue Studios 2000] (5:08)
  11. Halo [Full Band Demo 2003] (4:42)
  12. Lost Child [Demo 1998] (6:34)
  13. Come Ye [Live at Acoustic Lounge 2006] (3:32)
  14. Bye for Now [4-track Demo 1999] (4:38)
  15. Maybe in Time [Acoustic Demo 2005] (6:42)
  16. Out of My Depth [Alternate Full Band Demo 2004] (3:36)
  17. Fell on Deaf Ears [Full Band Demo 2006] (4:49)
  18. Chalk on the Pavement [Full Band Demo 2007] (4:24)
  19. The Escape Artist [Live 2009] (6:52)
Revere houdt er helaas mee op. Morgen hun allerlaatste concert in Londen en op 3 december afscheid van de Nederlandse fans in Rotterdam.

Een behoorlijke verrassing, daar Stephen en de band aan nieuw materiaal bezig was, en dat verliep allemaal voorspoedig. Gebrek aan inspiratie was dan ook niet de reden om te stoppen. Van ruzie was al helemaal geen sprake. Het was het gebrek aan erkenning vanuit de platenindustrie (zou de ondertitel van dit album een stille hint zijn?!), het doorlopend op eigen kosten alles te moeten regelen en toch ook wel tijd voor nieuwe avonturen.
Helemaal 100% zeker weten doe je het nooit. Wat de echte beweegredenen zijn. Het is voor fans en liefhebbers altijd wel wat gissen.

Dat het jammer is, is een zuur feit voor mij. Vanaf 2010 heb ik de band flink lopen promoten. Dat begon op deze site. Het duurde drie jaar voor ze indirect door die promo een contract bij V2 kregen en daarmee voet op Nederlandse bodem. Even leek het in een razend tempo te gaan. Maar het succes bleef uit. Stephen zegt daar zelf ook misschien wel voor verantwoordelijk te zijn geweest. Hadden dingen anders gemoeten? Wie weet.

My Mirror Your Target werd best goed ontvangen. Het leverde de band in Nederland aardig wat nieuwe bewonderaars op. Ze traden in Nederland inmiddels vaker op dan in het Verenigd Koninkrijk.
Ik was er heel trots op. Heb nieuwe vrienden gemaakt met zowel band als fans. Mooie ontmoetingen die hopelijk blijvend zijn. Ik werd speciaal bedankt in het boekje van het album en werd met regelmatig met naam op het podium genoemd. En de band heeft in mijn huis regelmatig onderdak gevonden tijdens tours. Dat zijn voor een muziekliefhebber onvergetelijke momenten. Vele hoogtepunten waren het gevolg waarvan ik een door mij georganiseerde akoestische sessie en recordstore day 2014 als toppunt beschouw.

En toen was daar de mededeling dat het over en uit was voor Revere. De band bestond al heel lang voordat het debuut in 2010 verscheen. Daar zijn ook opnamen van. Opnamen die op deze Collected Recordings volume II te horen zijn.

Collected Recordings Vol. II, Fell on Deaf Ears laat een band horen die soms nog zoekend is. Muse is hier en daar terug te horen. Jeff Buckley ook, en ik snap nu ook heel goed waarom Stephen onze eigen Blaudzun wel bewondert.
Niet alles is nieuw voor mij. Een groot aantal nummers ken ik al, maar er staat nog behoorlijk wat op dat ik ook niet eerder gehoord heb.

Helaas geen nieuw album, maar dit is toch een mooi afscheidcadeautje voor de fans, te downloaden op bandcamp.
Ik ben blij en trots een bijdrage te hebben kunnen leveren aan wat succesmomentjes van de band. Het zal altijd een enorm hoogtepunt zijn in mijn leven als muziekliefhebber. Dat neemt niemand me af.

Collected Recordings Vol. II geeft een mooie terugblik en er zijn nog altijd twee schitterende albums die ik koester. En Stephen kennende komt hij vast met nieuwe mooie projecten. Hopelijk doen die ook het vuur in mij oplaaien.

Op http://revere.bandcamp.com is dit album te downloaden en daar is ook volume I weer te vinden.

'Fade out of sight, step into the light'.................... farewell Revere.