Buckcherry - Buckcherry (1999)

Label: Dreamworks

1. Lit Up (3:35)
  2. Crushed (3:40)
  3. Dead Again (3:24)
  4. Check Your Head (4:32)
  5. Dirty Mind (5:00)
  6. For the Movies (4:34)
  7. Lawless and Lulu (4:09)
  8. Related (3:28)
  9. Borderline (4:26)
  10. Get Back (3:08)
  11. Baby (4:27)
  12. Drink the Water (4:18)
  13. Late Nights in Voodoo * (4:18)
avatar van starbright boy
Ik zag ooit 30 seconden van een afstand op lowlands van deze band. Toen ben ik snel doorgelopen.......

avatar van timhardt
Nochtans is hij zo slecht niet hoor, zeker in lijn queens of the stone age. Lekkere uit-je-frustratie cd. 3,5* Beste nummer: dirty mind.

avatar van Germ
Germ (crew)
ik herinner mij een foto in de Aloha ten tijde van dit album. Ik was 12 en helemaal onder de indruk van die gasten, met hun tattoo's en piercings.
Mede hierdoor (en omdat Guns N' Roses een vergelijkbare band werd genoemd) heb ik dit album toen gekocht.
Gewoon een lekker een kick-ass Rock N' Roll album. Sleaze Rock als je wilt.

3,5 *

avatar van vin13
Check de Hellacopters, Gluecifer of Backyard babbies eens, kick ass uit Zweden, net zo goed eigenlijk nog beter.

avatar van Carebo
Ken hier enkel track 7 (Lawless and Lulu) van.
Verder ken ik deze band geheel niet. Vrees dat het toch niet mijn "ding" is.

Kingsnake
Ik dacht altijd dat het een beetje een Aerosmith rip-off was.
Nochthans heb ik de cd nu in handen, van een collega, lekkere hoes, vooral uitgevouwen. Lekker chickie.

Maar goed, zo even de muziek luisteren, ik denk dat ik het wel kan waarderen. Ik houd wel van een portie lekkere Sleaze.

avatar van vielip
Dit debuut van Buckcherry mag er absoluut zijn!! Gooi Aerosmith, Guns 'n Roses en Motley Crue in een shaker en je hebt Buckcherry. Heerlijke sleaze rock in de beste traditie. En in de vorm van het rebelse Lit up bevat dit album een heuse klassieker(tje).
Dead again, Check your head, Dirty mind, For the movies en Borderline zijn de overige prijsnummers vind ik. De rest is iets minder maar zeker niet slecht.
Alleen om deze band live te zien zou ik dan nog overwegen om naar Lowlands te gaan trouwens

speedy66
Voor mij nog steeds de leukste cd van buckcherry. Was direct verkocht. Nergens is het overgeproduceerd. Deze cd heeft nog dat 'debuut enthousiasme' dat je soms bij beginnende bands hoort. Dit was het eerste bandje dat rauwe kick-ass rock roll uitbracht op nog en nog wel op een groot label (dreamworks is van spielberg/geffen). Joss Todd heeft die typische loudmouth en fuck-you attittude die deze rock nodig heeft. Lekker recht toe recht aan gitaarwerk. Het hoesje /artwork is ook erg goed.
Lit up, crushed and Lawless and Lulu heb flink wat keer gedraaid