Porcelain Raft - Microclimate (2017)

Italiƫ
Pop / Electronic
Label: Volcanic Field

1. The Earth Before Us (1:28)
  2. Distant Shore (3:01)
  3. Big Sur (2:44)
  4. Rolling Over (4:40)
  5. Rising (3:39)
  6. Kookaburra (3:55)
  7. The Greatest View (3:40)
  8. Bring Me to the River (3:47)
  9. Accelerating Curve (3:52)
  10. The Poets Were Right (2:38)
  11. Zero Frame Per Second (2:19)
  12. Inside the White Whale (4:12)
avatar van E-Clect-Eddy
Zojuist is het tijdelijk beschikbaar gekomen via NPR First Listen.

Ken de beste Italiaanse man niet maar op zijn Bandcamp pagina staan deze tags: alternative, dream pop, home recording, Los Angeles. terwijl Discogs ook Indie Rock en Experimenteel noemen.

Genoeg suggestie's ter motivatie om dit zo eens te luisteren.

avatar van SébastienY
Zijn vorige twee albums waren alleszins wel de moeite waard. Weinig spectaculair, maar gewoon lekker dromerige muziek.

avatar van E-Clect-Eddy
Hmmm... beetje lastig te plaatsen, zelfs na 6x beluisteren. Er zitten inderdaad veel invloeden in verwerkt en zwaait alle kanten uit, maar vaak genoeg is er een piano waar te nemen, naast de vele synths. Electronic en Dream Pop voeren de boventoon.

Het klinkt soms alsof je naar een zangeres luistert en niet een zanger. Even op Last.fm gespiekt maar geen vergelijkbare artiesten gezien die ik ken onder de eerste 45 acts dan pas School of Seven Bells maar die hebben gitaren en zijn zeer dansbaar, dus NIET in het verlengde van dit. De tag Indie Rock die bij vorige albums werd geplaatst is hier niet van toepassing. Is inderdaad meer Dream Pop.

De heerlijke intro van Kookaburra klinkt als iets wat ik ken maar weet niet meer waarvan, Mercury Rev misschien? Ook die stem doet denken aan die van de zanger van die band. Ergens ook wel Coldplay wat betreft gevoel, uplifting... erg fijn nummer.

Bring Me to the River doet dan weer erg Trip Hop aan... favoriete nummer voor mij.

Veel nummers als The Poets Were Right klinken prima terwijl ik aan het lezen ben of zo.

Single Distant Shore is meer uptempo richting Synthpop en doet vaag denken aan The Jezabels uit Australië.

Big Sur en ook de falset wordt aangesproken, vind het wel slecht verstaanbaar. Vleugje zweverige Pink Floyd erbij...

Voor een eerste kennismaking, is het even aanwennen, maar het luistert gemakkelijk weg. Er staan een paar mooie nummers op en er is ruimte voor groei in de waardering: voorlopig nog 3,5*