Big Big Train - A Stone's Throw from the Line (2016)

Label: English Electric

1. Make Some Noise (5:21)
  2. The First Rebreather (8:32)
  3. The Underfall Yard (21:56)
  4. Uncle Jack (4:13)
  5. Victorian Brickwork (13:38)
  6. Kingmaker (11:09)
  7. Wassail (8:08)
  8. Summoned by Bells (9:08)
  9. Judas Unrepentant (9:42)
  10. Curator of Butterflies (8:20)
  11. East Coast Racer (16:32)
  12. Hedgerow (9:11)
avatar van El Stepperiño
Komt er dan een heus live-album??

avatar van buso
jawel, net in de bus gekregen. Blijkbaar opgenomen tijdens drie shows die ze deden in Kings Place in augustus 2015. Ziet er mij een interessante setlist uit voor iemand als ik die nog niet veel (folklore, difference machine) kent van hun repertoire. Met o.a. Nick D'Virgilio (ex-Spock's Beard) en Rikard Sjöblom (ex-Beardfish) in de gelederen ook een mooie line-up.

avatar van ChrisX
BBT kan bij mij sinds The Underfall Yard en het English Electric tweeluik niet echt iets verkeerds meer doen. Folklore bracht een nog verdere uitkristalisering van hun sound en dit live-album is een fantastisch document opgenomen tijdens de drie shows in London, waarvan ik zelf bij de eerste twee aanwezig was. Vermoed overigens dat ze van de eerste helft van de eerste avond niet veel hebben gebruikt, want her en der waren er toch wat nerveuze slippertjes. Pas bij het laatste nummer van de eerste set, Victorian Brickwork, waren die echt weg en ontstond er ware magie. Die koperblaaspartijen zorgen nu weer voor net zo veel ladingen kippenvel bij mij, als op die twee avonden.

avatar van ChrisX
Over de titel: die moet je echt bijna letterlijk nemen want Kings Place, waar de concerten waren, is echt op een steenworp afstand van King's Cross trein station. Gezien het feit dat een aantal BBT songs inspiratie vonden in het tijdperk van de grote bouwprojecten rond spoorlijnen, treinen, tunnels etc. is het niet meer dan toepasselijk en misschien wel niet eens helemaal toeval dat de concerten daar werden gehouden.

avatar van DikkeDarm
BBT live eindelijk en wat een luisterervaring! Wat heeft die zanger een dijk van een stem. Ik vind het de klassieke Genesis van deze tijd. Er staat wat mij betreft geen zwak nummer op met als uitschieter Esther Coast Racer & The Underfall Yard. Ze krijgen van mij de volle mep!

avatar van Clownvis
Eindelijk mijn eerste live cd van Big Big Train (heb wel alle studio albums in bezit sinds The Underfall Yard). Prachtige uitvoeringen van de nummers welke net wat anders klinken dan de studio versies.

Deze cd geeft een wat dubbel gevoel met de gedachte dat een live concert van Big Big Train wel eens tot het verleden zou kunnen behoren sinds de dood van David Longdon. Ik had een kaartje van het concert in Zoetermeer maar dit ging om de bekende reden niet door en nu David verleden maand overleden is zie ik het somber in
Kan in ieder geval niet lager dan het maximale geven, 5 sterren met uitschieter cd 1.

avatar van Mindscapes
Clownvis schreef:
Ze staan over een maand (5 september) in de Boerderij met nieuwe zanger Alberto Bravin (van PFM). En er staan die week nog een paar shows gepland in o.m. Bonn, Parijs, Basel...

avatar van Clownvis
Bedankt voor de info Mindscapes. Ik had het al gelezen maar sla dit concert, na lang twijfelen, over. Weet niet hoe de nieuwe zanger is en Longdon was dermate belangrijk (zeker niets ten nadele van de overige bandleden) dat ik bang ben dat het tegen valt. Kijk dus eerst even de kat uit de boom. Bovendien heb ik nog een aantal andere concerten in de pijplijn en je kunt niet alles.