Five O'Clock Heroes - Bend to the Breaks (2006)

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Label: Glaze

1. Head Games (2:40)
  2. Anybody Home (3:17)
  3. Time on My Hands (3:03)
  4. Run to Her (3:25)
  5. Want Your Number (3:22)
  6. Good Lovers (3:40)
  7. Skin Deep (2:50)
  8. Corporate Boys (3:55)
  9. Stay the Night (2:41)
  10. White Girls (3:01)
  11. In Control (2:35)
  12. Got to Give It Up (5:47)
*Laura*
Heeft iemand deze cd al beluisterd? Ik hoorde vorige week voor het eerst "Time on my hands" en ik was meteen verkocht. Benieuwd of de rest van dit album ook zo goed is!

avatar van Ward
Ik heb deze gisteren gekocht en al een aantal keer beluisterd nu. De rest is zeker vergelijkbaar met Time On My Hands, vooral Skin Deep, Anybody Home en Corporate Boys klinken erg goed.

Ward schreef:

Super! Ik ga 'em ook in huis halen, geloof ik.

*Laura*
Voilà, ik heb de cd zonet besteld en kijk er al reikhalzend naar uit!

Op 3FM 1 van de bandjes die het gaan maken in 2007. Ben benieuwd:)

*Laura*
Ik heb 'em inmiddels en dit is beslist een fijn plaatje, maar daar waar pakweg The Rifles er in slagen me een hele cd te boeien en me zin geven om de cd meteen weer te herbeluisteren, is hier het nieuwe na de helft van het album er weer af en moet een nieuwe luisterbeurt niet meteen.

Ik heb vandaag bij VanLeest *reclame* het album beluisterd maar was niet echt heel mooi ofzo, behalve dan Time On My Hands, maar ik moet de plaat waarschijnlijk gewoon vaker beluisteren en dan vind ik hem uiteindelijk mooi heb ik wel vaker.
Ik ga hem dus eerst downloaden, en als hij dan heel goed blijkt dan koop ik hem wel.

Maar heb daarom maar Franz Ferdinand - Franz Ferdinand, The Killers - Hot Fuss en The Editors - The Back Room gekocht.

Na een paar keer luisteren klinkt het eigenlijk wel heel lekker daarom 3* maar dat kan nog veel verder groeien!

gegroeid naar 4*

avatar van sean leonard
Ik kan hem nergens downloaden :S

moet nou inmiddels wel gelukt zijn neem ik aan

avatar van sean leonard
gewoon gekocht zeg maar

ze waren echt geweldig op pinkpop!

Joepas
sean leonard schreef:
Ik kan hem nergens downloaden :S

Het is ook de bedoeling dat je een CD koopt

Kritiek modus: uit

Heerlijke CD vooral Run To Her....

waarschijnlijk ga ik ze zien in eindhoven in de Effenaar zaterdag

Same here,

Album klinkt nog best goed,

Time on my hands klinkt goed phet =D

woggle
vrolijk
beetje powerpop achtig i must say...

avatar van Mark DJ
echt een geweldig album!

bijna elk nummer is goed

was moeilijk kiezen, maar ik denk dat time on my hands, good lovers en head games me favorieten zijn

Met het onzettend catchy Time on My Hands

Waar veel bandjes blijven steken in die ene single steekt Five O' Clock Heroes zijn energie meer in de ander nummers met onzettend veel scuces.

avatar van Mark DJ
Na lang denken dat deze heren uit elkaar waren, lees ik net op hun (vernieuwde) website dat ze weer een nieuw album uit gaan brengen

als dat album ook maar de helft zo goed is als deze, dan doen ze het heel goed!

avatar van Roelio87
Dat is het beste nieuws wat ik heb gehoord in een hele lange tijd. Ik kijk al uit naar het nieuwe album van Coldplay, maar misschien nog wel meer naar deze. De nieuwe single (Who) is iig al weer SUPER!!

Wat een topband

avatar van Omsk
Ik snap dit soort bands nooit.

Áls je dan begiftigd bent met de gave een instrument te bespelen en áls je dan een album mag uitbrengen en optredens mag geven, dan wil je toch juist voorkómen dat je als een duizend-in-een-dozijn standaardbandje klinkt?

Maar dat is buiten de Five O'Clock Heroes gerekend. Dit Amerikaans/Engelse zootje bijeengeraapte post-pubers hebben fantasie als vijand, en toveren de ene saaie lyric na de andere uitgekauwde rif uit hun denkbeeldige hoge hoed.

Toen ik vorig jaar onder het voorwendsel van een leuk bandje naar de Effenaar gelokt werd om deze gênante stoet onmuzikanten gade te slaan, hoopte ik al vanaf het eerste nummer dat als de apocolyps dan toch ooit moet aanbreken, dat tijdens dit concert mocht zijn. Maar ik moest de hele gifbeker leegdrinken. Je kon ze niet stoppen, zelfs niet als je het netjes vroeg.

Ik kwam er in ieder geval tot de conclusie dat alles op aarde geschapen is met een functie, behalve muggen en de Five O'Clock Heroes.

avatar van B_B
B_B
Vind het nog steeds wel een leuk en energiek album. Vooral de eerste 5 nummers zijn echt top. Daarna word het wel wat meer van hetzelfde maar de energie blijft. Gelukkig maar.

avatar van stephanovic
Gewoon heerlijk energieke muziek, heb ze (inmiddels al wat geleden) wel eens gezien in de Effenaar, enthousiasme spat er vanaf. Skin Deep, Time on my Hands en Head Games zijn echt toppertjes.

avatar van pim556
Omsk schreef:

Heerlijke review, ik zit hier glimlachend voor mijn beeldscherm. Hoe een bandje met de grond gelijk te maken les 1 (van 1)