Hazard / Fennesz / Biosphere - Light (2001)

Electronic
Label: Touch

1. Hazard - Meteosat (5:52)
  2. Fennesz - C-Street (5:00)
  3. Biosphere - When I Leave [Finely Tuned Mix] (6:48)
  4. Biosphere - Algae & Fungi [Candelaria Mix] (5:54)
avatar van Nakur
Ik heb m besteld, ben erg benieuwd! Maar kent iemand Hazard?

Sietse
Ja, hazard is hele mooi ambient gemaakt met field-recordings. Heeft meerdere albums uitgebracht bij Touch/Ash International (wat aan onderlabel is van Touch). Hij maakt ook muziek onder zijn normale naam bjnilsen (Benny Nilsen)

Erg mooi is Wood & Bridge/Field

Ook zeker een aanrader om eens live te zien.

avatar van Nakur
Dat nummer van hazard op de schijf is inderdaad leuk, maar niet meer dan dat. Ik zal eens opzoek gaan naar meer Field Recordings. ook dat nummer van Fennesz (met de verwrongen gitaar) is niet helemaal top maar wel genietbaar. De twee Biosphere nummers zijn anders dan ik gewend ben (ik ken alleen Substrata en Autour De lan lune) en die beats klinken daardoor nog wat onwennig. voorlopig 2,5*

yorgos.dalman
De twee Biosphere tracks zijn re-mixen (of 'alternate takes') van twee tracks op het album Cirque. Prachtalbum ook, één van Biosphere's beste!

Nakur schreef:

Hoe mis kan je het zijn als je eenmaal meer weet van BJ Nilsen én de technokant van Biosphere hebt ontdekt. Hup 4*

avatar van Noere
When I leave is een geweldige track (was mijn kennismaking met biosphere geloof ik), de remix hier mag er ook wezen.. strak en lekker diepe bassen.