Red Zebra - From Ape to Zebra (1992)

Belgiƫ
Label: Classix

1. I Can't Live in a Living Room (2:50)
  2. Innocent People (4:09)
  3. TV Activity (2:26)
  4. I'm Falling Apart (4:22)
  5. Bastogne (4:12)
  6. Ultimate Stranger (3:44)
  7. Shadows of Doubt (3:32)
  8. Art of Conversation (3:12)
  9. Man Comes from Ape (4:48)
  10. Lust (3:06)
  11. The Beauty of the Beast (2:56)
  12. Polarclub (3:08)
  13. Beirut by Night (3:03)
  14. Mice and Men (2:44)
  15. Paradise Lost (4:16)
  16. Small Talk (2:50)
  17. This Man for Hire (3:58)
  18. Always (3:43)
  19. True Poseurs (3:15)
  20. Behind Bars (4:57)
avatar van billy
Met I Can't Live In A Living Room bewijst Red Zebra dat een Belgische groep het niveau van Joy Division (bijna) kan halen

Lost Highway
Nou nou niet overdrijven hé, best een leuk nummer, kheb ook een verzamelaar van Red Zebra maar het niveau van Joy Division?
In de verste verte niet.

yoeridedeygere
hij verwijst wel enkel naar het nummer I Can't Live In A Living Room, waar ik hem toch wel enerzijds kan vinden

avatar van freddze
Dan doet Beirut by Night (track 13) me meer aan Joy Division denken. Wie écht naar een Belgische groep zoekt op het niveau van Joy Division, moet gewoon naar Siglo XX luisteren!

Lost Highway
Beirut by night vind ik ook één van de beste RZ-nummers.

Maar wat krijgen we nu, iemand die reclame maakt voor Siglo XX . Straks gaan ze echt nog populair worden.

Trouwens, wie echt een Belgische groep zoekt op het niveau van JD moet naar Siglo XX luisteren, maar nog meer naar The Names!

avatar van freddze

Bij mij zijn ze dat al meer dan 15 jaar

Lost Highway schreef:

Jammer dat er zo weinig van te vinden is

Ps: Lost Highway, jouw top-10 is zo mogelijk al even schitterend als de mijne

avatar van SirNoodle
Elke zwartjas/new-waver moet dit gewoon in zijn cd-kast zitten hebben (of op zijn mp3/i-pod). Een pak klassiekers samen van een klassieke Belgische punk/new-wave/gothic/pop/band.

Bastogne: schitterende instrumental
Can't live in a living room: er gaat geen zichzelf respecterende fuif in West-Vlaanderen voorbij zonder dat dit nummer gespeeld wordt
Art of conversation, paradise lost, polar club, beirut by night, innocent people: jawel hoor, dit komt in de buurt van Joy Division & co.

avatar van berwt
Het is niet verboden iets beter te vinden dan Joy Division hé mannen (en vrouwen). Ik geef hierbij het voorbeeld: Ik prefereer Red Zebra boven Joy Division. Voila, bij deze ist gezegd.
Deze bestof heb ik ooit op cassette gehad. Een meer dan aangename kennismaking is het geweest.
Gisteren nog live aan het werk gezien in Gent: top!

avatar van WesleyX16
Lost Highway schreef:

Is The Names ook al een Belgische groep. Ik krijg steeds meer respect voor muziek uit België.
En wat Beirut By Night, Shadows Of Doubts en I Can't Live In A Living Room betreft, heel erg fijn dat ze bestaan. Muziek waar een heel rijk trots op kan zijn.

avatar van LucM
I Can't Live in a Living Room is een new wave-klassieker van Belgische makelij. De overige songs mogen er ook zijn, zeker Beirut By Night en Shadows Of Doubts. Inderdaad hebben ze duidelijk de mosterd bij Joy Division gehaald maar dat deden vele new wave-bands die tijd.