The Farm - Spartacus (1991)

Label: Produce

1. Hearts & Minds (4:25)
  2. How Long (3:39)
  3. Sweet Inspiration (5:31)
  4. Groovy Train (4:10)
  5. Higher and Higher (4:39)
  6. Don't Let Me Down (4:38)
  7. Family of Man (4:45)
  8. Tell the Story (3:41)
  9. Very Emotional (4:43)
  10. All Together Now (5:44)
  11. Higher and Higher [Remix] * (6:10)
  12. Very Emotional [Remix] * (6:22)
  13. Groovy Train [Bootle Remix] * (4:32)
  14. All Together Now [Farley Heller Remix] * (7:21)
avatar van andré
Ondanks dat de zanger niet kan zingen, ze er uitzien als loodgieters, ze teksten hebben van Big Brother Kelly-niveau, ze een foute bandnaam hebben, ze de 'spuit elf' van de Madchester-scene waren en het artwork oerlelijk is, vind ik dit eigenlijk best een verdomd aardig album waar geen vervelend nummer op is te ontdekken...

Groovy Train is oke.

All Together Now zouden ze moeten gebruiken als volkslied om alle voetbalhooligans over de hele wereld te samenvoegen. Maak plezier met elkaar, maakt niet uit waar.

Peace on the Playground!!!

avatar van musicfriek
Wat blijft All Together Now een verschrikkelijk lekker nummer Geweldig intro, de zanger kan idd niet zingen, maar het past hier gewoon. Een van mijn favoriete nummers van de jaren 90.

Toch eens zien of ik dit album goedkoop kan vinden.

fastpulseboy
hmmm, deze heeft jarenlang in vele uitverkoopbakken gelegen.....for the price of a cup of tea....
ben em nu al lang niet meer tegengekomen

avatar van vigil
fastpulseboy schreef:
ben em nu al lang niet meer tegengekomen

Nou je het zegt...Dit was inderdaad in elke 5 gulden bak te vinden maar ze zijn blijkbaar door de voorraad heen Ik heb hem overigens op een 3 staan dat vind ik eigenlijk wel wat veel van het goede dus daarom terug naar een 2,5.

avatar van musicfriek
Dankzij die reclame van Dat is de kracht van.. staat het nummer All Together Now weer in the picture en terecht. Mogen ze van mij zo opnieuw uitbrengen. Tijdloos plaatje

Lees ik iets van 5 gulden?. Voor 25 Eurocent heb ik hem onlangs aangeschaft bij een inbrengwinkeltje. Ik heb er al voor 10 euro plezier van. Vooral in de auto klinkt het als de beste.
(is er al een top10 van CD's die in de auto het best tot hun recht komen?) Lekker meebleren in de file... All together now..Very Emotional klinken als in de welbekende Groovy Train.

avatar van Helicon
All together now is een ontzettende tegenstrijdig nummer:

Het gaat over een werkelijk absurde gebeurtenis tijdens WO I . Duiters en Engelsen kwamen uit de loopgraven om samen kerst te vieren om elkaar de volgende dag weer neer te maaien (bij de duizenden)

Maar de muziek is vrolijk en iedereen zingt vrolijk het refrein mee. Terwijl de meesten niet weten waarover het eigenlijk gaat.

Zie de link voor meer info hierover

Christmas day truce

avatar van Hans Brouwer
musicfriek schreef:
Toch eens zien of ik dit album goedkoop kan vinden.
Ooit heb ik "Spartacus (1991)" gekocht voor weinig €€€ op een rommelmarkt. Later deze cd van The Farm verpatst omdat Spartacus (1991)" mij op dat moment niet aansprak. Heb ik een vergissing begaan

avatar van vigil
nee niet echt! Een paar leuke nummers maar zeker geen klassieker in mijn ogen.

avatar van PEN15
Heb er nooit bij stil gestaan dat the groovy train een woordspeling is op the gravy train

avatar van RogerV
Bij een rommelmarkt gekocht maar ik denk dat ik hem weer van de hand zal doen. Wat een slappe plaat. De singles Groovy train en Alltogether now zijn geweldig maar de rest is te onnteressant voor woorden.

avatar van Dibbel
Inderdaad geen geweldige plaat.
Er wordt echter wel gedurende het gehele album consequent dezelfde sound en groove vastgehouden.
Ik dacht dat dit ook onder de zogenaamde Madchester scene viel toen.
De 2 hits zijn dan ook meteen de leukste nummers.
All Together Now haalde een 7e plaats in februari 1991, maar Groovy Train bleef daarvoor nog in de tipparade steken.
Verder vallen mij Very Emotional en Hearts & Miinds nog in positieve zin.
Uiteraard wacht ik nog even met een punt.