ABBA - The Definitive Collection (2001)

Zweden
Label: PolyGram

1. People Need Love (2:45)
  2. He Is Your Brother (3:18)
  3. Ring Ring (3:04)
  4. Love Isn't Easy (But It Sure Is Hard Enough) (2:53)
  5. Waterloo (2:47)
  6. Honey, Honey (2:55)
  7. So Long (3:05)
  8. I Do, I Do, I Do, I Do, I Do (3:16)
  9. SOS (3:20)
  10. Mamma Mia (3:32)
  11. Fernando (4:14)
  12. Dancing Queen (3:51)
  13. Money, Money, Money (3:05)
  14. Knowing Me, Knowing You (4:01)
  15. The Name of the Game (4:52)
  16. Take a Chance on Me (4:05)
  17. Eagle (4:27)
  18. Summer Night City (3:35)
  19. Chiquitita (5:24)
  20. Does Your Mother Know (3:13)
  21. Voulez-Vous (5:08)
  22. Angeleyes (4:19)
  23. Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) (4:50)
  24. I Have a Dream (4:42)
  25. The Winner Takes It All (4:56)
  26. Super Trouper (4:13)
  27. On and on and On (3:42)
  28. Lay All Your Love on Me (4:34)
  29. One of Us (3:56)
  30. When All Is Said and Done (3:17)
  31. Head over Heels (3:47)
  32. The Visitors (Crackin' Up) (5:46)
  33. The Day Before You Came (5:51)
  34. Under Attack (3:47)
  35. Thank You for the Music (3:51)
  36. Ring Ring [1974 Remix - Single Version] (3:10)
  37. Voulez-Vous [Extended Remix - 1979 US Promo] (6:07)
avatar van tnf
tnf
Ik heb deze. De beste Abba-verzamelaar die er bestaat. Alles wat essentieel is staat erop + eigenlijk nog meer, en bovendien staat alles precies in volgorde.

Sinds het verschijnen van deze, hoeven beide overbekende 'Gold'-cd's eigenlijk niet meer geperst te worden.

Het staat totaal haaks op de genres die ik eigenlijk het meeste draai (ik ben danceliefhebster...), maar om de een of andere reden kan ik er heel erg van genieten.

EVANSHEWSON
aan tnf ; Dat je groot gelijk hebt; Mààr zelf met deze uitstekende verzamelaar nam ik geen genoegen;
Vorig jaar of zo verscheen het complete Abba-oeuvre in een blauw fluwelen doosje; alle originele elpees dus, met veel extra tracks (vaak Duitse of Spaanse versies van gekende songs).
+ een cd met rarities en 2 dvd's; één met alle videoclips (klopt niet geheel want When I Kissed the teacher ontbreekt helaas !) en één met een uniek live-concert erop. En daarbovenop ook nog een boekje met alle liedteksten van de Abba's !
Completer kun je niet meer natuurlijk, voor de echte fans is dat !
Abba 4ever, jawel !

avatar van korenbloem
ben geen abba fan, maar dit is een mooie verzameling, de beste inderdaad.

Nicci
Ik geef geen punten aan verzamelaars, maar dit is een mooie verzameling.
Weinig bands doen het Abba na, om zoveel sterke hits te schrijven.

avatar van rudiger
trouwens heeft abba meer verzamelaars dan reguliere cd`s .
dit is een heel mooi overzicht van deze band , die anno 2007 nog mateloos populair is .
mijn favo abba nummer ; the day before you came .
4 sterren

avatar van Hans Brouwer
rudiger schreef:

Dit is een heel mooi overzicht van deze band , die anno 2007 nog mateloos populair is .
Mijn favo ABBA nummer ; the day before you came .
4 sterren
Kwaliteit verloochent zich nooit. Daarom is en blijft ABBA zeer geliefd bij de èchte muziekfrieks . Mijn all-time-favoriete ABBA song is nog altijd het wonderschone "Eagle" . 5*****

avatar van the viking
4,21 wat een gemiddelde voor deze verzamelaar Terwijl Abba hier allesbehalve geliefd is op MusicMeter.en wat een fraaie woordspeling Hans

Volgens mij zijn er best veel mensen die ABBA goed kunnen waarderen. Deze verzamelaar spreekt mij wel aan vanwege dat hier Lay All Your Love on Me wel op staat. Die wordt vaak vergeten; maar volgens mij is die alleen op 12" verschenen en niet op een gewone single. In mijn ogen (en oren) is dat ABBA's mooiste samen met Dancing Queen.

avatar van dix
dix
en tóch mis ik nog een hit ....

avatar van sq
sq
Happy New Year?

avatar van dix
dix
sq schreef:
Happy New Year?

precies

ik lees ergens anders dat dat nooit op single zou zijn uitgebracht ... dat zal wel maar ik had het idee van wel.

overigens was waterloo mijn eerste singletje, gekocht op de dinsdag ná het festival

avatar van musicboy
Ik mis ook:
- Our last summer
- I wonder
- When I kissed the teacher

Dus beter dan beide Gold-cd's is hij niet.

avatar van musicboy
Op welk album staat 'Happy New Year' eigenlijk wel?

BF2
Happy New Year staat op het album Super Trouper en het is ook uitgebracht op single. Het is de B-kant van Thank You For The Music.

avatar van Madjack71
Een prima verzamelaar tussen alles wat ervoor verkrijgbaar is. Het leuke eraan is dat er ook een aantal prima albumtracks erop staan; Love isn't easy/Angel Eyes/When all is said and done o.a.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Voor een mooie prijs vandaag op de kop getikt, had enkel een Abba plaat op vinyl en het werd wel tijd een verzamelaar van dit gezelschap aan mijn CD collectie toe te voegen.
Hier ga ik de komende dagen eens op mijn gemak naar luisteren en daar komt ongetwijfeld een hoge score uitrollen.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Perfecte verzamelaar van Abba.
Ik prefereer de periode 1976-1979 waarin ze mijns inziens hun beste nummers hebben gemaakt ( Dancing Queen, Fernando, Knowing Me Knowing You,The Name Of The Game, Eagle, Does Your Mother Know, Voulez Vous ).
De rest is overigens ook van een prima niveau met een hoog arbeidsvitamine gehalte want werkelijk alle nummers heb ik al eens voorbij horen komen.

avatar van Film Pegasus
De verzamelaar toont mooi aan dat ABBA veel hits had in verschillende stijlen. Wel is dit verzamelalbum niet echt een meerwaarde als je ook Gold en More Gold zou hebben. Het focust zich op de uitgegeven singles en gescoorde hits. Ideaal voor mensen die alle grote hits verzameld willen, maar misschien iets minder als je de minder bekende nummers wil leren kennen. Al kan je dan beter de individuele albums kopen.

Wel een plus voor dit tegenover Gold en More Gold. Dit dubbelalbum voelt toch net iets completer aan moet ik zeggen. Ook voldoende pre-Waterloo nummers. Je leert ABBA in elk geval beter kennen dan de nummers uit de musical Mamma Mia!

avatar van teus
Abba echt van die muzikanten die je stiekum toch goed vond,....
Nu kom je er openlijk voor uit
Ook nu vandaag de dag nog door verschillende soorten muziekfielen vrij hoog gewaardeerd,waarom ?
Wat mij betreft zijn ze denk ik... de soort muzikanten van kwaliteitspop maken
Goed uitgewerkte melodieën en songs van Benny Andersson en Bjorn Ulvaeus
Met de mooie stemmen van Agnetha Fältskog en Anni-Frid Lyngstad
Nrs zoals Waterloo en Dancing Queen zijn niet echt mijn ding
Maar uit hetzelfde jaar van Dancing Queen ('76) begonnen ze mijn aandacht te trekken met nrs als,
En daarna,.. de laatste jaren van Abba dus ,werden ze steeds beter
Dit is de beste Abba verzamelaar 2CD ,niks overbodig, (en heel fijn) in volgorde van hun carriere
Ik heb zelf The Essential Collection,(2012) vrijwel zelfde samenstelling,(Geremasterd)
Ik geef deze een ruime 9! 4,5 ster dus
Favorieten; The Day Before You Came / Lay All Your Love On Me / The Winner Takes It All
Gimme Gimme Gimme/ Summernight City

teus schreef:

Correctie! Eagle komt natuurlijk van The Album '77

avatar van Eppers
Afgezien van Lee en Lifeson ken ik geen enkel duo dat zoveel zo ontzettend goede nummers geschreven heeft. Gecombineerd met de perfect passende stemmen levert dat een van de beste bands ooit op.

teus schreef:
Abba echt van die muzikanten die je stiekum toch goed vond,....
Nu kom je er openlijk voor uit
Wat mij betreft zijn ze denk ik... de soort muzikanten van kwaliteitspop maken
Goed uitgewerkte melodieën en songs van Benny Andersson en Bjorn Ulvaeus
Met de mooie stemmen van Agnetha Fältskog en Anni-Frid Lyngstad
Nrs zoals Waterloo en Dancing Queen zijn niet echt mijn ding
En daarna,.. de laatste jaren van Abba dus ,werden ze steeds beter
Ik geef deze een ruime 9! 4,5 ster dus
Gimme Gimme Gimme/ Summernight City

ABBA - The Essential Collection (2012) Is nu ook op MM geplaatst,dacht eigg dat dit een Nl release was en de Essential de Engelse die ik dus bezit
Dus berichten van mrt 2015 hierboven bedoeld voor die 2012 uitgave
Stem verplaatst