Hamish Anderson - Trouble (2016)

Australiƫ
Blues / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Trouble (4:07)
  2. Fire (4:58)
  3. 18 Days (4:10)
  4. Holding On (3:54)
  5. Working Blues (4:43)
  6. Never See You Again (4:41)
  7. Hold on Me (2:55)
  8. Am I a Good Man (5:35)
  9. My Love (3:25)
  10. Don't Look Back (4:02)
  11. U (4:43)
  12. My Sweetheart, You (4:00)
avatar van WoNa
Ik ben iets minder enthousiast. Dat zit niet zo zeer in de muziek, maar in de wel heel brave productie van een album van iemand die hoog afgeeft van de blues en de classic rock platen van zijn vader. Jim Scott vaart duidelijk aan de behouden kant en laat Anderson te weinig ruimte om echt te schitteren. "Toen ik 'Back In The U.S.S.R.' hoorde, wist ik wat ik wilde worden", zegt hij zelf. Ga daar dan voor, voor die opwinding, antwoord ik hem bij deze.

Live zal hij dat zeker doen is mijn verwachting. Anderson schuift hier soms wel heel verraderlijk veel op naar de platgeslagen soul-blues van iemand als Jon Allen en dat is jammer. Vooral omdat hij in een aantal songs wel laat horen wat hij echt in zijn mars heeft. Belofte voor de toekomst? Wellicht. Zijn stem is lekker, zijn gitaarspel prima, de meeste nummers goed. Nu het lef nog om het echt op de plaat te zetten