Will Tura - Hitcollectie (2005)

Alternatieve titel: 45 Nummer 1 Hits

Belgiƫ
Label: Polydor

1. Eenzaam Zonder Jou (2:30)
  2. Je Liegt (2:23)
  3. Als de Zomer Weer Voorbij Zal Zijn (2:07)
  4. Draai 797204 (2:17)
  5. Arrivederci Maria (2:39)
  6. El Bandido (2:52)
  7. Heimwee Naar Huis (2:54)
  8. Mijn Winterroosje (3:15)
  9. Arme Joe (2:49)
  10. Angelina (3:03)
  11. Viva el Amor (2:30)
  12. Het Kan Niet Zijn (3:17)
  13. Hetgeen Je Niet Krijgen Kan (2:53)
  14. Hij Had Alles en Ik Niets (3:19)
  15. Linda (3:17)
  16. Mijn Airhostess (2:34)
  17. Aan Mijn Darling (3:44)
  18. Zonneschijn (2:58)
  19. Wat Je Diep Treft (2:59)
  20. Verboden Dromen (2:38)
  21. Je Zien Huilen Kan Ik Niet (3:01)
  22. Dona Carmela (3:01)
  23. Vlaanderen Mijn Land (3:22)
  24. Omdat Ik Vlaming Ben (3:30)
  25. Goodbye Elvis (2:56)
  26. Iedereen Heeft Iemand Nodig (3:34)
  27. Zij Gelooft in Mij (4:12)
  28. Huisje in Montmartre (2:50)
  29. Hopeloos (3:38)
  30. Twee Verliefde Ogen (4:08)
  31. Vergeet Barbara (3:24)
  32. Ik Mis Je Zo (4:30)
  33. Alleen op de Wereld (4:09)
  34. Mooi, 't Leven Is Mooi (3:06)
  35. Geef Me Liefde (3:42)
  36. De Noorderwind (3:35)
  37. Alles (3:41)
  38. Moa Ven Toh! (4:55)
  39. Boven de Wolken (3:53)
  40. Hoop Doet Leven (4:05)
  41. Hemelsblauw (3:39)
  42. Alleen Gaan (4:26)
  43. Kom Doe de Line Dance (2:52)
  44. Maria (Zo Gaat Dat Altijd) (3:28)
  45. Daar Sta Je Dan (3:33)
avatar van Toon1
Will Tura! Eindelijk vertegenwoordigd op MuM

avatar van andré
Toon1 schreef:
Will Tura! Eindelijk vertegenwoordigd op MuM

ja, daar stonden we om te springen inderdaad...

Davez
Dit lijkt een complete verzamelaar. Eigenlijk essentieel als je van Vlaamstalige muziek houdt.

Ik ken hier behoorlijk wat nummers van via mijn ouders.

Arme joe en El bandido mogen er zeker zijn

EVANSHEWSON
Leuk carriëre-overzicht van de Keizer van het Vlaamse lied; Zijn sixtiesnummers vind ik zijn beste; Ik ben Zo Eenzaam zonder Jou is grandioos natuurlijk.
Héél goed vind ik Angelina, Linda, Arrivederci Maria, Arme Joe, Als de Zomer weer Voorbij zal zijn, Zonneschijn, Verboden Dromen en Vlaanderen mijn Land;
Na track 29 wordt het voor mij merkbaar stukken minder...

Toch respect voor een artiest die al zo lang meedraait en ontzettend veel fans heeft. Eigenlijk jammer voor die fans dat van zijn enkele honderden platen er maar ééntje hier op de site terug te vinden is.

Wat mij betreft : deze krijgt 4.5 voor het mooie overzicht.

Respect voor Will hoor!

****12

avatar van Dielie
tuurlijk, Will Tura heeft fantastische nummers gemaakt en is al jaren de gevestigde waarde in het vlaamse muzieklandschap, ik wou em kopen voor mijn vader, maar eigenlijk wil ik deze wel zelf

EVANSHEWSON
IK heb hier eigenlijk wel een vraagje bij :

Zou Sepultura een verre neef zijn van Will ???

Lost Highway
Jaja Tura op MM; ik sluit me wel aan bij het stukje van EVANSHEWSON, al zou ik nu niet meteen de cd kopen, toch respect voor de man.
Wat mij ook opvalt aan Will Tura; hij wordt steeds muzikaal goed begeleid + zijn nummers volgen de trends in de muziekwereld, maar blijven steeds een typische Turastempel dragen.

Davez
Hemelsblauw het favoriete nummer van m'n moeder. Ik vind het ook goed!

avatar van LucM
Voor Will Tura moet ik toch wel veel respect opbrengen. Hij is altijd zeer professioneel bezig geweest en heeft decennia aan de top gestaan in Vlaanderen. Bovenal heeft hij ontelbare evergreens uitgebracht die zowel muzikaal als tekstueel zeer verscheiden zijn, maar toch typisch Tura klinken vanwege zijn zeer karakteristieke en warme stem.

De jaren '60 vind ik zijn beste periode met klassiekers als "Eenzaam Zonder Jou", "Draai 797204", "Arme Joe" en "Het Kan Niet Zijn". "De zigeuner", één van zijn mooiste liedjes staat er niet op maar heb ik op een andere en meer volledige compilatie.

mathieudc
Zijn er geen kleinere verzamelaars van Will Tura beschikbaar? Ik kan me voorstellen dat je voor 45 nummers toch wel een redelijk dure prijs betaalt. Hoe dan ook, van Will Tura wil ik sinds kort zo snel mogelijk een verzamelaar in huis.

avatar van jeroen1904
Geweldig carrière-overzicht van Will Tura. Hier staat bijna geen enkel minder nummer op. Zoals hierboven reeds meerdere malen gezegd. Niet echt mijn type muziek, maar heel veel respect voor wat deze man allemaal heeft gemaakt.