Terje Rypdal - Vossabrygg (2006)

Noorwegen
Jazz
Label: ECM

1. Ghostdancing (18:31)
  2. Hidden Chapter (5:39)
  3. Waltz for Broken Hearts / Makes You Wonder (10:06)
  4. Incognito Traveller (4:04)
  5. Key Witness (1:36)
  6. That's More Like It (10:07)
  7. De Slagferdige (2:38)
  8. Jungeltelegrafen (2:39)
  9. You're Making It Personal (8:54)
  10. A Quiet World (3:46)
avatar van Reijersen
Wederom kan het jazz-album van de week geen voldoende geven. Toen ik deze plaats de eerste keer hoorde leek het me wel wat, maar gaandeweg gaat het toch erg snel vervelen. Op gegeven moment als je luistert dan heb je zoiets van 'ja nu weten we het wel' en wordt het allemaal erg saai.

2 sterren.

avatar van sq
sq
Ik vind het album 'prettig' luisteren. Niet moeilijk, niet storend en afwisselend ook wel. Ik vind dan ook wél verfrissend dat die stukjes drum 'n bass er in zitten en die komen mij toch ook niet gedwongen over. Ik mis wel wat gedrevenheid zo hier en daar, het geluid is mooi maar ook wat steriel. Daar speelt ook een rol dat er qua compositie eigenlijk weinig gebeurt. Het geheel heeft een lounge-achtige sfeer, lang niet zo specifiek jazzy allemaal, tenminste bij sommige nummers luister ik er meer naar als symphorock dan als jazz.

@ bawimeko: Associatie van gitaargeluid met McLaughlin had ik ook. Weet echter niet meer welke albums van Mclaughlin dat voor mij geweest zijn (ik heb ze zelf niet). Moet ergens begin jaren 80 zijn geweest.