Nadieh - Land of Tá (1986)

Label: Polydor

1. The Right to Change (4:19)
  2. Son and Heir (4:19)
  3. Red Lions, Black Dragons (3:57)
  4. The Rebel (3:40)
  5. Windforce 11 (3:19)
  6. Rosalyn (1:17)
  7. Stepping Out (2:33)
  8. Feminine (3:06)
  9. Guardian (4:21)
  10. Lovers Eyes (4:01)
  11. Chilly No More (4:04)
Helaas in 1996 overleden aan een longembolie.
Voor dit album ontving ze een Zilveren Harp en Edison. Zoals de hoes van dit album al laat zien is dit album een typisch jaren 80 product. Dit is ook wel aan de muziek terug te horen.

The Right To Change bereikte alleen maar de tipparade, maar werd wel regelmatig op de radio gedraaid. Persoonlijk vind ik dit het mooiste nummer van het album.

De volgende single deed het een stuk beter. Windforce 11 bereikte de 23ste plaats.
Helaas bereikte Lovers Eyes ook maar de tipparade. Persoonlijk vond ik deze single ook een stuk minder dan de vorige twee.

Hierna brengt ze nog 3 Engelstalige albums uit, en schrijft ze teksten voor onder andere Paul de Leeuw en Marco Borsato.

Na haar dood komt posthuum nog een album van haar uit met Nederlandstalige nummers.

Windforce 11 was inderdaad een bekend nummer.
Het zal naast de top 40 ook wel zo'n Vara Verrukkelijke top 15 hit geweest zijn.
Wel een prachtnummer. Ik heb deze LP geloof ik wel eens in zijn geheel gehoord, maar te lang geleden (en eenmalig) om het nog te kunnen beoordelen.

avatar van VanDeGriend
Ik vind dit een alleraardigste plaat eigenlijk. Volgens mij was er wel wat te doen over de titel Windforce 11. Zou fout Engelsl zijn ?. Anyway, inderdaad een zeer fraai nummer.

avatar van FunkStar
Windforce 11 is een pareltje uit de Nederpop !

Een droomdebuutalbum. Ik heb deze lp indertijd grijs gedraaid en was erg onder de indruk van Nadieh. Ze was mooi, had een goede stem, schreef de meeste nummers zelf en had ook nog eens arabisch gestudeerd! Heb de cd enkele jaren geleden via fonos.nl gekocht. Ik vind de plaat nog steeds goed, maar wel enigszins ongefocust. De muziek gaat alle kanten op. Nadieh laat vooral goed horen wat ze allemaal kan, waardoor het album, ondanks dat ik het nog steeds erg fraai vind, enigszins als een allegaartje overkomt. Nog geen eigen stijl, zo je wilt. Mooie hoes. Helaas heeft Nadieh ook nooit echt een eigen stijl gevonden. Elke plaat was zo totaal anders. Het was wel duidelijk dat ze zoekende was, althans zo kwam dit op mij over. Haar mooiste album vind ik "Eye on the waves". Ik vond deze stijl (singer-songwriter, pop, folk, bluesy) goed bij haar passen. Helaas: geen groot succes!

avatar van Rinus
Geweldig debuutalbum van deze dame, die ons veel te snel ontvallen is (in 1996 gestorven aan een longembolie en kanker). Kwalitatief een hoogstaand album,.Luister maar eens naar Feminine, dat geheel met de stem alleen gedaan is. Windforce 11 was de single, maar die deed eigenlijk niet veel in de hitparade. Prachtige productie ook. Op vinyl.

Toch wel een favoriet album van mij, dit debuut van Nadieh. Oke, instrumentatie klinkt inmiddels wat gedateerd, maar de composities staan nog steeds. De singles zijn goed gekozen; The right to change, Windforce 11 en Lovers eyes zijn de meest catchy nummers. De mooiste zijn Son and heir, The rebel en het acapella Rosalyn.

avatar van Pietro
Nadieh was een prima zangeres die veel te vroeg overleden is. Voor de track Windforce 11 heb ik altijd een zwak gehad, maar dat niveau wordt verder niet meer behaald op dit album. Geen slechte plaat, maar ook niet eentje die ik nog vaak opzet.

Ik raad iedereen van harte aan om ook eens naar het werk van Nadieh's dochter te beluisteren, bijvoorbeeld deze plaat. Iets anders qua stijl - meer folky en ingetogen - maar helaas nog bijna onontdekt hier op MusicMeter.

avatar van GrafGantz
VanDeGriend schreef:

Loop hier nu toevallig tegenaan 15 jaar later (FB-vriend postte dit nummer even geleden). Ben zelf met een Amerikaanse getrouwd, en ben er daardoor achter gekomen dat het hanteren van de Beaufort-schaal voor wind heel erg een Nederlands dingetje blijkt te zijn (wiki zegt "Netherlands, Germany, Greece, China, Taiwan, Hong Kong, Malta, and Macau"). In vrijwel alle andere landen noemen ze gewoon de snelheid, in mijl of kilometer per uur. Mijn vrouw keek me jaren geleden met hele glazige ogen aan toen ik het had over een naderende storm met "windforce 10" en had sowieso nog nooit van die hele Beaufort-schaal gehoord

avatar van Poles Apart
GrafGantz schreef:

I'm sure you are a windforce to be reckoned with!