Diorama - Pale (1999)

Duitsland
Electronic / Pop
Label: Accession

1. Between the Shadow and Me (3:57)
  2. Contradictive (4:51)
  3. I Wait for You (6:08)
  4. Leaving Hollywood (4:13)
  5. Said But True (4:51)
  6. Kain's Advice (5:17)
  7. Belle? (6:19)
  8. Masquerades and Faces (6:59)

met Adrian Hates

9. Another Queen (5:55)
  10. Bring Me Flowers (5:56)
  11. Pale (5:56)
  12. Don't Be There * (4:42)
  13. You and Ice [Fragile Version] * (5:18)

met Felix Marc

14. Crop of Illusions * (3:18)
avatar van FRANKY PANKY
Jaren 80 ? Hoezo ! Best goed deze Duitse band. ze bestaan alweer een tijdje., naar het schijnt. Ik kon ze nog niet. Ze staan op 27 april 2007 in het L/V.C. in Leiden. Met als voorprogramma Faderhead, wat ook best okee is. Het is veel Electronica wat de klok slaat, maar in de juiste stemming is het prima muziek. Wolfsheim, daar lijkt Diorama ook wel wat op.
Ik geef ze 4 sterren.

berth schreef:
BLOEDMOOI
Torben Wendt (zelf ex Diary of Dreams) volgt DoD-frontman Adrian Hates vrij aansluitend, maar er zit toch zeker een eigen geluid in dit album, en de stem van Torben is natuurlijk fenomenaal. Het is vooral lichter verteerbaar als de gemiddelde, donkerdere DoD-plaat.
Er staan alleszin vele fantastische nummers zoals: Leaving hollywood, Belle?, Masquerades and Faces (met zaaaaalige combinatie van Torben en Adrian's stemmen)
Kortom, een absolute aanrader!

Later werk van Diorama werd iets meer electro (stijl Mesh) maar dit blijft (tot dusver) voor mij nog steeds hun beste.

avatar van freddze
Ja, bovenstaand berichtje is dus niet van mij, maar wel degelijk van berth. Ik heb het gequote omdat het anders verloren zou gegaan zijn, wegens een dubbele toevoeging..

'Diorama'... dat is darkwave in het straatje van 'Diary of Dreams', 'Deine Lakaien' en
'Die Form'. Ddddat zijn veel d's

Mijn favoriet van deze plaat is 'Contradictive', maar ik vind ze - uitgez. hier en daar een enkel nummer zoals naast bovengenoemde ook nog 'Leaving Hollywood' en 'Another Queen' - niet zo bijzonder, eigenlijk..

avatar van Crush
Mijn eerste kennismaking met Diorama was het nummer 'Leaving Hollywood' en dat is nog altijd één van mijn favoriete nummers.

Ik vind alle tot op heden verschenen albums even goed. Dit album is in 2005 opnieuw uitgebracht met nieuw artwork en 3 bonustracks.

avatar van freddze
Ik was daarnet toevallig Kain's Advance aan het luisteren en dat vond ik acht jaar geleden één van de minste nummers van deze plaat. Maar nu dacht ik... eigenlijk toch helemaal zo slecht niet?? Ik ben ze nu dus in zijn geheel opnieuw aan het beluisteren en na 2 beurten kan ik al zeggen: Ik verhoog met en vol punt! Het kwartje valt nu wel.