Outworld - Outworld (2006)

Label: Replica

1. Raise Hell (6:14)
  2. Riders (5:36)
  3. Warcry (6:15)
  4. Outworld (6:09)
  5. The Never (6:35)
  6. City of the Dead (7:11)
  7. Prelude to Madness (1:30)
  8. The Grey Tide (9:16)
  9. I Thanatos (8:53)
  10. Polar (Bonus Track) (7:54)
Lekker snelle plaat. Lijkt wel Dream theater op 45 toeren
3,5 *

avatar van sinkthepink
Wat een gave plaat is dit, je kan pas ademhalen als hij is afgelopen. Je moet ervan houden maar muzikaal is het allemaal top met ongelooflijk gitaarspel. De zanger is na deze plaat vertrokken helaas, want die vond ik juist erg goed. Muziek zit in het straatje van Magnitude 9 / Kenziner.
Ze werken momenteel aan een opvolger.

avatar van trebremmit
Progressive metal, album duurt net wat te lang om de aandacht vast te houden. Verder zitten er bijzondere mooie stukken in.

avatar van Nergal131
Jammer dat ze uiteen zijn gegaan, de stukjes die te bezien zijn op youtube klonken veel belovend.

On topic: Zeer goede cd.

avatar van Dream Theater
Over the Top metal met een zanger die zijn best doet de tonen zo lang mogelijk vast te houden en dit lukt ook nog! Gitaar en keyboard soli bij de vleet en ijzersterke heavy metal nummers. Een soort kruisbestuiving tussen Judas Priest,Savatage en Nevermore. Jammer dat het maar door dendert en dat er weinig rustpuntjes zijn.

avatar van sinkthepink
Heeft iemand misschien de promo uit 2008 ? Graag een PM...

Mssr Renard
Dit doet me sterk denken aan Symphony X. Ik vind het knap gespeeld maar het doet me verder niet zoveel. Ik vind het gaver als er meer thrash-invloeden zijn, maar hier overheersen de keyboards/synths nogal, wat het in mijn oren wat banaal maakt.