Snowgoons - Goon Bap (2016)

Duitsland
Label: Goon MuSick

1. Kick, Snare & Hi-Hats Intro (1:08)

met DJ Premier en Royce da 5'9"

2. Goon Bap (2:54)

met Reef the Lost Cauze en Sicknature

3. The 90’s Are Back (4:23)

met O.C., DoItAll, UG, Sticky Fingaz, Dres, Nine, Sonny Seeza, Ras Kass en Psycho Les

4. All City Kingz (4:11)

met Artifacts

5. Team Death Match (4:43)

met Diabolic, Chino XL, Lil' Fame, Fredro Starr en Justin Tyme

8. Way Ahead (3:18)

met Dilated Peoples

9. I Reminisce (3:31)

met Intell, Sean Strange en Method Man

10. Steady Cloakin (3:48)

met The Doppelgangaz

11. We Won't Die (3:07)

met Sicknature en Sean Strange

12. It’s a Queens Thing (2:37)

met Infamous Mobb

13. Cypher God (2:46)

met Passionate MC

14. Solid Gold Guns (4:15)

met Conway, Banish, Supreme Cerebral en Recognize Ali

15. Know What You’re Facing (4:10)

met Killah Priest, Slaine en Aspects

16. Give Me Room (2:43)

met Flatlinerz

17. Tight Team (3:23)

met Epidemic

18. New Kidz on the Blok (4:59)

met Token, TJ Brown, Big Kurt, Intell en Merkules

19. Freedom (3:41)

met Sicknature, Snak the Ripper en Block McCloud

20. Killaz Supreme (4:28)

met Ghostface Killah, Ill Bill, Aspects en Sick Jacken

21. My Advice (3:26)

met Pumpkinhead

avatar van Shelter
ik ben geen snowgoon fanaat maar dit is echt vet zeg, onverwacht!
Vette hele vette producties en ditto rappers, wow ik ben onder de indruk.

avatar van Korreltje Zout
'k Had nooit eerder van deze lieden gehoord. Het nummer Goon Bap is in iedere geval originele rap (vinden ze zelf ook). Het deint lekker op een neer terwijl er van alles gebeurt. Arme Monica Lewinsky, die vlekken op haar reputatie blijven haar achtervolgen nu zelfs tot in rap op Goon Bap.

avatar van thgryda
Geen grote fan van Snowgoons. Ik vind dat ze links of rechts wel eens een beat maken die lekker bombastisch alles weg knalt maar een heel album met hun beats ging me wat te ver, temeer omdat ik niet zo gek ben op produceralbums. Maar op basis van Goon Bap ga ik dit toch maar eens proberen.

avatar van bennerd
Dit soort hiphop ligt me helemaal niet meer, maar het is ongelooflijk dat Method Man en Ghostface Killah alweer niet teleurstellen, zelfs in deze stijl. Heel vette verses.

avatar van ThingMan
Ga deze wel ff checken. Ben geen fan van de laatste albums. Zelfs Black Snow 2 vond ik tegenvallen. Ben benieuwd naar de track met Method Man.

Kende het niet, maar klinkt behoorlijk 90's (zoals ze zelf al aangeven). Desondanks staan er zeker goede tracks op, maar de plaat had iets korter gekund.

avatar van Shelter
Desondanks??? De 90's hadden de beste beats ever

KanyeWestGOOD
Die sample van Problems....help mij, van welk Nederlands nummer of 101 barz sessie ken ik deze sample??

KanyeWestGOOD
heb hem al, het was Engel & Just - Lijn der verwachting

avatar van Silky & Smooth
Beste Snowgoons-album? Ik vind dit tot nu erg goed en constant klinken i.t.t. andere werken van deze heren. Dit is in ieder geval hun eerste album dat ik volledig met plezier heb beluisterd. Lekkere afsluiter ook!

avatar van james_cameron
Zevende album alweer van deze hiphop-formatie (negende wanneer je de twee duitstalige albums meetelt). Zoals altijd weer de moeite waard, al zakt de boel herhaaldelijk een beetje in. Qua beats en raps heeft het allemaal ook wel eens beter geklonken. Niettemin een degelijk hiphop-album, dat door de aanwezigheid van een grote variëteit aan rappers in ieder geval nergens saai wordt.

avatar van Kos
Kos
Totaal niks vernieuwends of bijzonders maar gewoon erg lekker.

avatar van Harderwiek
Staan een paar bijzonder goede nummers op. Maar er staan ook een groot aantal nummer op waaraan ik mij stoor. Het middelste stuk van deze plaat is wel erg hard. Snowgoons leveren wel weer een aantal uitzonderlijke beats af hier, wat een heerlijk producties kunnen die mannen toch afleveren. Verder heb ik een groot zwak voor de raps van Sicknature, heerlijk hoe die altijd losgaat!

Door de lange duur en aantal zwakkere nummers met slechte rappers helaas maar 3*. Had zoveel meer in gezeten.