menu

Fear My Thoughts - Vulcanus (2007)

mijn stem
3,61 (9)
9 stemmen

Duitsland
Metal
Label: Century Media

  1. Accompanied of Death (3:52)
  2. Blankness (3:46)
  3. Culture of Fear (6:44)
  4. Accelerate Or die (4:12)

    met Schmier en Mike Sifringer

  5. Stamp Or Credence (5:58)
  6. Survival Scars (4:17)
  7. Vulcanus (5:14)
  8. Soul Consumer (4:17)
  9. Both Blood (4:06)
  10. Gates to Nowhere (4:48)
  11. Lost in Black (4:44)
  12. Wasteland (5:04)
totale tijdsduur: 57:02
zoeken in:
avatar van andnino
4,0
Sterke cd die laat zien dat Duitsland met die hele golf nieuwe bands ook nog wat anders heeft dan metalcore, als bij het luisteren van zo'n cd de namen The Arcane Order, Hatesphere en Lamb of God in je hoofd opkomen is dat toch niet slecht.
De eerste twee nummers zijn al meteen raak en de rest van het album doet daar niet voor onder, ook een beetje een progressieve touch met het titelnummer 'Vulcanus'. superdepuper xp

avatar van james_cameron
3,5
Prima duitse thrashmetal, overwegend uptempo maar hier en daar wordt er ook wat gas teruggenomen. Het ingetogen instrumentale titelnummer is een wat vreemde eend in de bijt, maar draagt wel bij aan de verscheidenheid van het geheel. De zang is, net als op eerdere albums, niet heel erg sterk en aan de eenvormige kant, maar de muziek is energiek genoeg om dat door de vingers te zien.

avatar van andnino
4,0
Ik luister dit nu nog eens en deze plaat blijft ijzersterk. Vooral de eerste vier nummers en het titelnummer zijn van grote klasse. De band is inmiddels alweer een jaar of vijf gestopt, maar dat er talent in zat is verder gebleken: drummer Lornhard drumt ook in Triptykon, gitarist Hagmann speelt in sludge-folk-band Giant Sleep en postrockband Earthlimb. Samen met Martin Fisscher en twee anderen vormen zij bovendien Pigeon Toe, dat in 2012 het zeer goed beoordeelde progmetalalbum The First Perception uitbracht. Het echt grote succes is er niet van gekomen, maar ik ben blij dat de muzikale klasse van deze heren wel het juiste publiek heeft bereikt. Fear My Thoughts was zeker voor en ten tijde van dit album toch veel progressiever dan nodig/gewenst was bij het grote metalcorepubliek.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:25 uur

geplaatst: vandaag om 09:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.