Ultramagnetic MC's - The Best Kept Secret (2007)

Label: Dmaft

1. The Plaques
  2. Late Nite Rumble
  3. Mechanism Nice (Born Twice)
  4. Ain't It Good 2 U
  13. Silk Master
  14. Vibrato
waar?

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb alle site's gecheckt die er vaak als eerste bij zijn en heb nog niks gezien. Slechts een advance.

Heb 'm te koop gezien 1 of 2 weken geleden op deze site

KSPR
Is het geen pre-order?

avatar van John Doe
Nee, dan staat dat er altijd, stond in de verkoop top 10 ook de week van release (tot mijn verbazing).

avatar van MJ_DA_MAN
Ik vind echt alleen maar de advance op internet. Heel vreemd dit . Op Amazon kun je al wel previews luisteren. Heb ik nog nooit meegemaakt, dat een album al wel in de winkel te koop is en onvindbaar is op het web .

Edit: die previews klinken SLEEECHT . Dit kan gewoon geen serieus album zijn. Ik snap echt niet waar Kool Keith mee bezig is, moet ie soms nóg sarcastischer worden?

avatar van Osiris Apis
mooi gemiddelde

Relax
2 haat stemmen, geweldig voor het milieu.
Hier had Marvin Gaye ons nou voor gewaarschuwd

avatar van Niek
PinkEclypse hè...

avatar van seanpuffy
ik heb de twee clips bekeken en ik heb mijn twijfels over dit album.
maar ik ga het toch een eerlijke kans geven ook al is het gemiddelde punten nog maar 0.75. maar ik geef dit album echt geen hoop want ik denk eerder dat ik de mensen die dit slecht vinden ga volgen dan de mensen die dit goed vinden aja momenteel zijn er geen dus kan ik alleen de mensen volgen die dit slecht vinden:p:p:p.

punten volgt nog..

avatar van MJ_DA_MAN
Ook die nieuwe clip kán gewoon niet serieus zijn. Waar de fuck zijn de U MC's mee bezig, i need info. Album is ook nergens te downloaden.

avatar van MJ_DA_MAN
Hmm, die tracklist van de advance is zo ongeveer hetzelfde (niet helemaal) als deze tracklist...

Relax
Lachwekkende nieuwe single hoor.

KSPR
Ik zag hem al liggen in de Mediamarkt... maf dat hij niet uitgelekt is.

Kos
Ik heb hem al heel lang zien liggen.

Mooi laten liggen ook voor die 20 euri.

avatar van MJ_DA_MAN
Heb hem dan eindelijk op mijn PC staan. Ik heb eigenlijk geen idee wat ik moet verwachten. Zijn die twee eerste singles echt gewoon een grap, of zijn ze gewoon écht zo geworden als de gemiddelde Billboard-rapper?

Kos schreef:
Ik heb hem al heel lang zien liggen.

Mooi laten liggen ook voor die 20 euri.

Ik wil 'm niet eens downloaden.

MJ_DA_MAN schreef:
Nog slechter zelfs schijn het.

avatar van MJ_DA_MAN
Heb hem net beluistert, en het was idd niet best. Maar niet zo erg als ik had verwacht (vergeleken met gemiddelde). Mechanism Nice (Born Twice) bijv. is een goed nummer. Maar voor rappers die albums als Critical Beatdown brachten is het natuurlijk zwaar onder hun maat/niveau.

Harco

Klinkt allemaal wel erg amateuristisch.

EDIT: "Shake your bum, bum, shake your bum, bum." ...is dit hele album wel echt serieus?

avatar van MJ_DA_MAN
Raar, vaag en onbegrijpelijk album. Veel ontzettende kutnummers die niet om aan te horen zijn, waarom ze zulke nummers erop hebben gezet snap ik niet want zelfs vergeleken met het gemiddelde Billboard-nummer zijn ze slecht (vandaar dat onbegrijpelijk). Maar er staan ook een paar redelijke nummers op, en verrassend genoeg zelfs een tamelijk goede naar mijn mening: Mechanism Nice (Born Twice). Het openingsnummer The Plaques valt ook nog mee. Dat eerstgenoemde nummer is dus eigenlijk het enige nummer dat het echt waard is, voor de rest is bijna alles saai, slap, niet serieus of gewoon slecht. Een hele kleine 2*, kan dalen.

avatar van John Doe
Toch grappig hoe het bij een 'kutalbum' nog leuk is om er af en toe wat over te discussieren. Enige verbazing is ook wel terecht. Wellicht hebben ze het expres gedaan, parodierend. Kool Keith heb ik horen zeggen dat 'ie graag ziet dat er albums worden afgeleverd die op een of andere manier in de tijdsgeest passen. Ik ben trouwens wel gestopt met luisteren, maar ik denk toch dat ik 'm nog eens op ga pakken (lees: opnieuw peanut-butteren). Sommige dingen zijn toch wel verdekt creatief gedaan, als je de vreemde stijl wat meer accepteert. Zoals het driedubbele clapje (als ik me goed herinner) in Party Started. Het minimale van de stijl heeft misschien wel iets. Op het 'feestje' is de locatie ook nogal minimaal (in plaats van de sjieke locaties in vele andere pop-rap), om de groep 'echter' voor de dag te laten komen misschien. Vandaar dan ook de echte hoeren die aanwezig zijn, waar ze zogenaamd trots op zijn. En eigenlijk is het ook wel een grappige jolige excentrieke boel met een line als Vanessa we undressa

Dus toch maar nog een paar keer luisteren als ik zin heb en misschien nog met de hoogste stem op de proppen komen hier

John Doe schreef:
Sommige dingen zijn toch wel verdekt creatief gedaan, als je de vreemde stijl wat meer accepteert. Zoals het driedubbele clapje (als ik me goed herinner) in Party Started. Het minimale van de stijl heeft misschien wel iets. )
Precies wat ik ook al dacht .

Ik kan het ook gewoon niet geloven dat dit serieus bedoeld is.

Maarten||
Even als slot; wie dit koopt voor zoveel geld, verspilt zijn geld.

John Doe schreef:

Dat kan ik dan enigziens wel begrijpen, want dit album klinkt zo onserieus eigenlijk.. ik bedoel de Singles.

waste of time dus?

avatar van ewalk
Alhoewel ik erg aan de stijl moet wennen heb ik hier zwaar de indruk dat de heren wederom bezig zijn om de reeds betreden paden totaal te verlaten en hun eigen ding te doen. Ten eerste is herinnert niets van hun sound en stijl van rappen aan die de mainstream van tegenwoordig. Men komt met een aantal beats die zo uit eindtachtiger jaren lijken te komen. Daarnaast komen in een aantal van de clips van hen steeds dezelfde ranzige strippers voor die op een zodanig overdreven wijze met hun kont schudden en bovendien ontiegelijk lelijk zijn, dat je al merkt dat er hier sprake moet zijn van een statement! Noem het zelfs maar een aanklacht tegen wat hiphop geworden is.
Waar Ultra en vooral Kool Keith patent op hebben is juist brengen wat je niet verwacht en juist doen wat al niet duizend keer eerder is gedaan. Bovendien hebben ze lak aan wat wij vinden.
Wat dat betreft vind ik het een geslaagd project ongeacht het feit dat ik aan de flow en de beats moet wennen toch een 4 voor de originaliteit, omdat wij onszelf op het verkeerde been hebben gezet omdat we een herkenbaar hiphop album verwachten en verder eerlijkheidshalve ook krankzinnig geniaal.

"I love when human niggas look like a Cabbage Patch/ when I staple they lips together... wipe the doo-doo off your chest - uh! / it's the shit investor!/ ...you killed yourself in a Testaross-O/ doing 200 miles somewhere with a broke ho!"

Harco
Moet toch het album nog maar eens in zijn geheel beluisteren, want Late Nite Rumble is toch wel heel cool. Moest er aan wennen, maar toch.

Maarten||
@ ewalk : Dan mag het nog wel origineel zijn en lak aan wat wij vinden; het blijft bar slecht!

avatar van thomzi50
Goed is het inderdaad niet te noemen, komisch wel.