Failure - Fantastic Planet (1996)

Label: WEA

1. Saturday Saviour (4:27)
  2. Sergeant Politeness (4:05)
  3. Segue 1 (1:54)
  4. Smoking Umbrellas (3:58)
  5. Pillowhead (2:09)
  6. Blank (5:38)
  7. Segue 2 (1:17)
  8. Dirty Blue Balloons (4:23)
  9. Solaris (3:43)
  10. Pitiful (4:45)
  11. Leo (3:05)
  12. Segue 3 (2:11)
  13. Nurse Who Loved Me (4:25)
  14. Another Space Song (5:10)
  15. Stuck on You (4:28)
  16. Heliotropic (6:14)
  17. Daylight (6:00)
avatar van voskat
Een verborgen klassieker.

davidqotsa
Dit moet een grap zijn, 2 stemmen??? Dit is is waarschijnlijk 1 van de betere platen uit de Seattle-grunge periode. Ok ze komen dan wel wel uit L.A maar ze hebben wel dezelfde soort sound als Nirvana, Soundgarden en gerelateerde bands. Deze band is echter zwaar ondergewaardeerd. De eerste plaat was van lage kwaliteit, de tweede was al een heel stuk beter en deze is een ware topper. Nummers als Saturday Saviour, Pitiful en Stuck on You zijn goed gecomponeerde Rock-songs in een goede combinatie met Ken Andrews' zang. Enige minpuntje is de totale useless Segues, een soort tussenstukjes waar wat niets toevoegend geluid is te horen.
Deze verdient echter gewoon die 4,5*

Echt eens checken dit Stuck On You haalt bijzonder prettige gedachten aan weezer terug.

avatar van Joy4ever
voskat schreef:
Een verborgen klassieker.
Laten we dat maar zo houden

avatar van jurado
Zo nu en dan draai ik dit album weer eens (nu dan met spotify) en elke keer verbaas ik mij weer over de kwaliteit van de productie en natuurlijk de muziek.

avatar van natalielala
Geweldig album, zowel de productie als muziek en teksten zijn een dikke 5 sterren waard. Jammer dat ik het album pas kortgeleden ontdekt heb, maar ja, beter laat dan nooit niet waar?

avatar van dylanfeyenoord
natalielala schreef:

Ben ik nog op tijd?

Geweldige ontdekking, zeer consistent album. Vrijwel elk nummer erg sterk.

avatar van Coma Cat
Jezus wat een riffs. Met de hoes kan het alle kanten op, maar het blijkt een plaat in de beste 90's alt-rock traditie. Genre Truly, Come en Hum. Het type waar de ene track naadloos overgaat in de andere, zonder dat het ergens saai wordt. Kan er de vinger niet precies op leggen, maar het is die lekkere sound die ook wel wat heeft van Deftones (of omgekeerd, want Failure bracht eerder muziek uit).

Dan heb je al veel gehad en komen Heliotropic en Daylight nog even langs.

avatar van rarekwabbus
geplaatst:
Een jaar of twee geleden was dit album een random luistertip van Spotify. Inmiddels zijn Fantastic Planet en Magnified zo ongeveer mijn meest gedraaide platen van de afgelopen jaren. Geen idee waarom ik deze band heb gemist in de nineties.

avatar van milesdavisjr
geplaatst:

Probeer dan ook zeker de laatste van de heren; White Type Droid, in mijn beleving zelfs de beste plaat van de heren.