Señor Coconut y Su Conjunto - El Baile Alemán (1999)

Duitsland / Chili
Funk / Electronic
Label: Emperor Norton

1. Radioactivity (5:27)
  2. Showroom Dummies (5:31)
  3. Trans Europe Express (5:58)
  4. The Robots (5:10)
  5. Autobahn (6:34)
  6. Neon Lights (4:57)
  7. Homecomputer (3:48)
  8. Tour de France (4:35)
  9. The Man Machine (4:29)
  10. Music Non Stop (4:49)
  11. Expo 2000 * (4:01)
E-J
Geniale plaat met de bekende Kraftwerk grooves. Die intro van Autobahn is echt geweldig! De grote favoriet bij mij is Home Computer. spijker op zn kop, erg goed gevonden. Heeft me echt overdonderd deze plaat, 5 sterren dus.

avatar van freddze
Men zou kunnen denken dat dit album hier tussen zou moeten staan, maar niets is minder waar. Alhoewel 'Y Su Conjunto' Spaans is voor 'And His Orchestra', bestond zijn orkest bij dit album nog uit een Akai MPC3000 en S6000 Het enige lid van vlees en bloed was dus Uwe Schmidt. Vandaar dus dat deze plaat bij Uwe Schmidt solo (en al z'n andere tientallen aliassen waarvan vooral Lassigue Bendthaus mij kan bekoren) thuishoort.

Over de plaat dan... Ik vind vooral Showroom Dummies goed gedaan. Ook Neon Lights en The Robots bevallen me wel.

Ik heb dit cd'tje ooit eens meegekregen van een Duitser uit Wiesbaden waar ik ooit nog kort mee heb samengewerkt voor een project op mijn werk. Toen hij hoorde dat ik een verstokt Kraftwerk fan was, wou hij mij dit persé meegeven

@E-J: Tof dat ik nu niet meer de enige ben die dit werkje in mijn bezit heb. Je hebt het zelfs 5* bedeeld en 't staat ook in je top-10 zie ik. Zo ver zou ik nu ook weer niet durven gaan

avatar van Cellulord
Weer zo'n lekker plezierig plaatje, van Uwe Schmidt, beter bekend als "Atom Heart" (en 100den andere projecten.