Motorpsycho - The Nerve Tattoo (1995)

Noorwegen
Label: Columbia

1. The Nerve Tattoo (4:30)
  2. Of Beacons and Beams (1:14)
  3. The Wheel [Acoustic] (7:40)
  4. Pale Day (2:30)
  5. Mad Sun (2:59)
Leuke 12" van Motorpsycho. Ik geloof dat de ene kant op 45 toeren dient te worden afgespeeld en de andere op 33 toeren. Erg apart. Made Sun is het leukste liedje.

avatar van itchy

10"
Op bijna elke Motorpsycho-EP staat wel één essentieel nummer wat ontbreekt op een album. Hier is dat Mad Sun.

Ja, 10" inderdaad.
Volgens mij zelfs de enige die ik in mijn collectie heb.

avatar van Fred Zed
In my opinion is dat toch wel The Wheel in acoustic version, zo mooi zeg, it makes a man cry.

5 met stip

avatar van Kronos
Inderdaad, The Wheel is ook erg prachtig.

Mijn Motorpsycho collectie met deze (op cd) uitgebreidt. Toch weer zeer de moeite.

avatar van crosskip
The Nerve Tattoo zelf is misschien wel mijn favoriete single/"EP-titelnummer" van de band. Heerlijke voortstuwend bas- en drukwerk met catchy zang en gitaren met uiteindelijk om het af te maken aan het eind die afslag naar de dissonante vioolclimax om het af te maken. De platenmaatschappij wilde graag een single-edit met fadeout na de "masterpiece"-lijn, dus uiteraard voegde de band een gongslag en een langere intro toe.

Het eerste Geb-nummertje is opzich leuk om te horen, maar meer ook niet. Kant 2 van de EP daarentegen meer dan de moeite waard! De live-uitvoering van The Wheel maakt van de originele bulldozer een fraai psychedelisch folk-pareltje. Vooral de viool (van Snah?) zorgt voor een uniek sfeertje. Vervolgens is Pale Day een mooi overgang naar Mad Sun, wat mij betreft het hoogtepunt van de EP. Wederom een mooi popnummer welke weer op unieke wijze kapotgeragd wordt. Bij elkaar weer een zeer geslaagde EP!

avatar van jurado
The Nerve Tattoo is inderdaad geweldig, Blissard is sowieso mijn favoriete MP album.
Er bestaat overigens ook een hele mooie akoestische versie van Mad Sun.

avatar van crosskip
Erg fraaie uitvoering inderdaad! Mocht je de akkoorden nog willen weten, die heeft ene crosskip ooit uitgeschreven ; ) Op mijn gepirate versie van deze EP stond ook deze akoestische versie, dus het heeft ook jaren geduurd voor ik het origineel had gehoord.

Vind deze akoestische uitvoering ook leuker dan hoe ze het de afgelopen jaren live brachten, al brachten ze de laatste keer in Valkenburg weer de orignele versie!