DiggyDex - Verhalen Vanuit de Sofa (2006)

Label: Painted Dog

1. Verhalen Vanuit de Sofa (4:14)
  2. Dexpertise (4:01)
  3. Leuk voor Vandaag (0:25)
  4. Wat Ik Heb (3:05)
  5. Helder Kijken (Skit) (0:40)
  6. Glazenwasser (2:34)
  7. Dubbeldik (4:07)
  8. Oktober '04 (4:12)
  9. De Dag Dat Ik BN'er Werd (4:03)
  10. Blaasontsteking (2:45)

met Hux B

11. Egoïsme (3:37)
  12. Eigen Verdienste (3:31)

met Skiggy Rapz

13. Nachtvisie (3:48)
  14. Vier Woorden (3:46)
  15. Nog Steeds (3:09)
  16. De Voorbeschouwing (3:15)
Poppekontje
Ik vind Diggy Dex zeker één van, zo niet de beste rapper in het nederlands. Dope stem, en fijne beats. 4*

avatar van Kossy
Oktober 04' is 1 van de beste nederlandstalige hiphopsongs naar mijn mening, geweldige tekst en de beat heeft een heerlijk vibe. Diggy flowt overigens ook erg lekker, wat hij zeker op meer songs doet! Maar veel meer uitschieters zijn er niet vind ik.
Toch 3.5*

avatar van Stapler
4,5 geworden.
Vind het toch wel heel erg dope vooral met die nederlandstige zang-samples erbij en dingen uit cabaret.
De beats zijn supertof, en de ene keer heeft Dex een boodschap en de andere keer gewoon knallen

avatar van MAS
MAS
Goe debuutalbum van Diggy Dex. Vond het op een of andere manier beter dan zijn 2de album . Dat album kwam ik op een of andere manier niet doorheen. Vooral Glazenwasser, 4 woorden en natuurlijk de al veel eerder gereleasde Dubbeldik zijn goede nummers.

avatar van tovast
Zijn stem en flows zijn ongelooflijk saai.
Teksten en producties zijn wel goed.

avatar van dilladawg
Diggy is zo heerlijk zich zelf, gewoon een student die er totaal niet uitziet als rapper.
Ik vind zen teksten tof maar zijn flow erg eentonig.
Pruducties zijn ok, niet hoogstaand.

Dit album heeft een hogere score dan Aap-o-Theek,
Dit album is wel chill, en diggy dex is natuurlijk zichzelf,
maar toch vind ik hem niet echt een mc die een vette vibe overbrengt
hij komt over als een nederlandse jongen die lekker is gaan rappen,
niet zo tof

avatar van Shelter
flow vind ik best nice, teksten zijn wel ok, beats wel aardig--> 3,5*

avatar van KILLERBEE99
wow het 600ste reguliere album dat ik heb geluisterd, leuk album!

avatar van Boermetkiespijn
Ik weet nog dat ik erg enthousiast was bij het voor het eerst horen van dit album. Scoort bij mij al hoog in verband met de Toon Hermans-samples. Leuk dat Stef Bos te horen is in "Wat Ik Heb". Verder zijn "Dubbeldik" en "Oktober '04" voor mij de toppers.
Wat ik niet wist is dat Eefje de Visser zingt op "De Dag Dat Ik BN'er Werd".