DiggyDex - Verhalen Vanuit de Sofa (2006)

Label: Painted Dog

1. Verhalen Vanuit de Sofa (4:14)
  2. Dexpertise (4:01)
  3. Leuk voor Vandaag (0:25)
  4. Wat Ik Heb (3:05)
  5. Helder Kijken (Skit) (0:40)
  6. Glazenwasser (2:34)
  7. Dubbeldik (4:07)
  8. Oktober '04 (4:12)
  9. De Dag Dat Ik BN'er Werd (4:03)
  10. Blaasontsteking (2:45)

met Hux B

11. Egoïsme (3:37)
  12. Eigen Verdienste (3:31)

met Skiggy Rapz

13. Nachtvisie (3:48)
  14. Vier Woorden (3:46)
  15. Nog Steeds (3:09)
  16. De Voorbeschouwing (3:15)
Een goed 'debuut'. De zorgvuldig rijmende teksten van Dex met 'eenvoudige' beats van oa Skiggy, Arts, M Surreal etc. Ondanks de grote verscheidenheid aan producers klinkt het album toch als n geheel.

Zelfs een 'cliche' onderwerp als zijn liefde voor alles en nog wat in de track 'Vier woorden' komt er 'lief' en mooi uit.

Koop m eens voor de verandering.

Gekkenhuis
Lekker album, Diggy is de enige D.A.C. die me positief verrast heeft met zijn album. Jiggy Djé had ik al hoge verwachtingen van en Wudstik en GMJ vielen me enigzins tegen.

Dit album luistert lekker weg, Diggy brengt zijn teksten lekker brengt ook de nodige humor. Beats zijn niet al te hoogstaand, maar ook zeker niet slecht.

De track oktober 04 moet je zowiezo gehoord hebben.

avatar van o zo duits
Geweldig nummer inderdaad. Zit sowieso al in een wat melancholische vibe laatste dagen en dit nummer draagt daar zeker aan bij. Vandaag al meerdere malen gedraaid

taart
Dope.

avatar van luc011190
Luisterpaal!

Ik ben benieuwd

avatar van BoordAppel
Vervelend altijd daar op het 3voor12 forum. Standaard een paar mensen die alles wat naar Nederhop (of hiphop in zijn algemeen) ruikt af gaat zeiken in de hoop op scheldende reacties terug. Totale forumvervuiling. Gelukkig is dat soort kinderachtig gedrag hier niet toegestaan.

Zo op het eerste gehoor trouwens een leuke plaat dit. Beats zijn dik in orde (had niet anders verwacht van Skiggy Rapz) en Dex flowt lekker. Naar de teksten moet ik nog luisteren.

avatar van MichelDumoulin
Doet me een beetje denken aan Extince.

avatar van thomzi50
Ik heb het vandaag gedraaid en vind het wel goed maar ook niet meer dan dat. Heb het toch niet zo heel erg op de hele D.A.C. -kliek

Relax
Kwa beats vind ik die van Jiggy Djé beter maar dat komt dankzij Terilekst.
De teksten zijn hier appart, diepgaand.. of anders wel duidelijk.
Maar die gemiddelde van NU is echt veel te hoog.
Het is echt wat anders dan Jiggy Djé, ik moet eens beginnen aan D.A.C.

Relax
#6 en #8 zijn trouwens wel topnummers.
#6 is zelfs perfect, die teksten, ZO UNIEK! ik heb nog nooit zoiets gehoord.
Maar de teleurstellende #9 tja..

Je moet toch iets
Daarom pakte ik de fiets

Jammer

avatar van BoordAppel
Twee lines, daar ga iemand toch niet op afrekenen. Wat maakt één zo'n lam rijmwoord nu uit .

het tot-nu-toe beste DAC solo album, zoniet beste DAC-gerelateerde album, vind ik. Ik heb Oktober '04 al tientallen keren gedraaid, heerlijk nummer. de beats zijn ok, de teksten (vaak) goed, om over ide flow maar niet te spreken.

Het leuke is dat dit album erg in de schaduw van anderen is gereleased, en ik niet wist dat ook Diggy een solo-album ging maken. Een erg aangename verassing!

4* bijna 4.5

Pauper
Hij draaid bij de luisterpaal van 3voor12, ik heb hem even beluistert en opzich wel redelijk positief. Op sommige gaat streeft hij Jiggy Djé voorbij maar daar in tegen zijn de beats wel wat minder ondanks het feit dat zin in de handen liggen van o.a. Master Surreal & Skiggy Rapz.

De beat (en tekst ook) van "Wat ik Heb" zijn erg orgineel en het hierboven geprezen "Oktober '04" is ook dik in orde, maar het niveau van deze twee tracks houdt Diggy helaas geen 16 tracks vol. 3,5*

raffael77
ik sluit me aan bij gekkenhuis die wudstik viel zeker tegen en gmj ook maar hij blijft sterk samen met jiggy zijn zei de toppers van deze groep album een 8

Relax schreef:
Kwa beats vind ik die van Jiggy Djé beter maar dat komt dankzij Terilekst.
De teksten zijn hier appart, diepgaand.. of anders wel duidelijk.
Maar die gemiddelde van NU is echt veel te hoog.
Het is echt wat anders dan Jiggy Djé, ik moet eens beginnen aan D.A.C.

zo en jij hebt nog geen eens d.a.c. gechecked hahahaha

avatar van Niek
Vind dit een steengoede plaat! Voor mij duidelijk stuk beter dan Noah's Ark. Het komt duidelijk naar voren dat Diggy meer denkwerk verricht en diepgaander is dan Jiggy. Verder ligt zijn flow me ook beter, alhoewel ik die niet zo super vind. De beats liggen mij ook vele malen beter. Verder vind ik verschillende concepten op deze plaat vet gevonden zoals Glazenwasser en De Dag Dat Ik BN's Werd. Het album is echt af en luistert prima weg. Een welverdiende 4 en morgen snel naar de winkel!

avatar van Sjaakspeare
Ik vind dit album ook beter dan Noah's Ark, en daarmee het beste solo-album van een D.A.C.-lid. Dat komt in mijn geval door de beats en de verscheidenheid daarin. Maar wat jij nou beter vind aan Diggy's flow is me onduidelijk, laat staan aan zijn teksten. Ik ben blijkbaar de enige, maar naar mijn gevoel hebben Diggy en Jiggy een identieke flow, maar tekstueel moet Diggy het op grond van creatieve uitspattingen toch afleggen tegen Jiggy. Ik zie Jiggy Dje dan ook als de tekstueel sterkste Nederhopper.

avatar van Niek
Misschien dat de teksten niet per se beter zijn, maar mij beter liggen. Zoals ik zei: ze gaan wat dieper. Minder punchlines, maar hij heeft wel vaker een punt. Het gaat meer ergens over. Meer storytelling. Jiggy is vooral punchlines, punchlines en nog eens punchlines. Te veel naar mijn mening. Diggy weet wat mij betreft beter de balans te vinden tussen alle soorten teksten.

hmm naar mijn mening blijft Sticks toch de nummer 1 tekstueel alleen ligt zijn mening me meestal niet zo, maar de manier waarop hij het brengt doet het bij mij.

Verder geen ranks ofzo, ieder een ander mening andere flow.

Mij heeft Diggy Dex ook erg verrast, nooit verwacht maar voor mij steekt hij ook met hoofd en schouders boven Noah's Ark uit!

Vind vooral Dubbeldik en Verhalen vanuit de sofa lekker wegluisteren, Glazenwasser al iets te vaak gehoord.

Wat ik vooral jammer vind is dat Leuk voor vandaag maar een skit is gebleven, was volgensmij ook anders een toptrack geworden

Marcellus schreef:

Ik vergelijkte Dix alleen met Dje. Vind én Sticks én Rico stukken beter. Brain en Extince ook overigens.

avatar van Sjaakspeare
Niek schreef:

Daar heb je een punt, maar ik vind Jiggy's teksten gewoon doper om het maar in zijn woorden te zeggen. En ik vind het creatief gezien van zo een niveau dat het bij mij de voorkeur geniet boven welke andere Nederlandse MC, ook boven Rico en Sticks.

helemaal mee eens jiggy heeft op nederlands gebied gewoon de beste skills ondanks dat ik het totaal product van zwolle beter vind, maarja met de beats van delic maakt het niet eens uit wat je rapt je kan het nauwelijks verpesten

avatar van waxs
Haha, deze heb ik orgineel gekregen van me werkgever voor sinterklaas. Kende de beste tracks toen al, maar vind de overige nummers ook stuk voor stuk sterk. Vooral Glazenwasser vind ik geniaal

avatar van laurensio
Goed album! Lekkere beats met erg goede teksten, dit album krijgt een dikke 4*! Mooi werk diggy dex!

raffael77
In maart komt de nieuwe ole ole

avatar van Psychol_Mikol
goede beats ,goede teksten...
oktober 04' spreekt me enorm aan..

avatar van MurryMusic
Het begin is erg goed
Die beats zijn zo lekker om op te swingen

avatar van Psychol_Mikol
De dag dat ik BN'er werd...
uhhh dat valt wel mee...toch.
zelfs als sticks zo'n nummer zou maken, zou ik nog steeds zoiets hebben van "dat valt wel mee"

avatar van MurryMusic
Op sommige nummers doet hij me erg denken aan jiggy dje..of ben ik de enige? Verder vind ik dit egt een top album! Lekkere producties (van wie eigenlijk?) en diggy komt met een spetterende flow en goede lyrics...Pluim voor deze nederhop album

avatar van Rhythm & Poetry
Ik vind de producties hier met name erg dope, niet dat ik DiggyDex daardoor een mindere rapper vind integendeel, hou wel van zijn stijl. Hij heeft een mooie stem en zijn teksten vind ik vaak erg pakkend. Maar die producties voel ik gewoon, lekker hard.