Lindstrøm - It's a Feedelity Affair (2006)

Noorwegen
Dance
Label: Smalltown Supersound

1. Fast & Delirious (6:10)
  2. Limitations (4:55)
  3. Music (In My Mind) (4:50)
  4. Cane It for the Original Whities (5:22)
  5. There's a Drink in My Bedroom and I Need a Hot Lady (10:44)
  6. Further into the Future (5:12)
  7. I Feel Space (5:57)
  8. Arp She Said (4:57)
  9. Gentle as a Giant (4:56)
  10. Another Station (7:32)
  11. The Contemporary Fix (6:38)
Best een mooie plaat van Lindstrom. Dansmuziek voor het hoofd, eigenlijk. Heel ontspannend. Ik moet er nog een paar keer goed naar luisteren, maar ik hoor er ook Afrikaanse jazz in. Weet niet of dat aan mij of aan de plaat ligt.

avatar van T.O.
Ja, beetje een kruising tussen deep house en (italo)disco die hij maakt. Het glorieuze "I Feel Space" is hier het bekendste nummer.

Electro_
Te vergelijken met Sasse, Herman?

avatar van sq
sq
I feel space vind ik geweldig mooi, maar is niet jazzy natuurlijk. Inderdaad meer Italo maar dan met een wat avontuurlijkere beat. Lijkt de rest er een beetje op?

Nee, niet echt te vergelijken met Sasse. Ik weet het nog niet zo, eigenlijk. I Feel Space vind ik er voorlopig wel wat uitspringen (ook al is het volgens mij een iets kortere versie dan degene die ik al kende), maar dat komt ook omdat ik dat nummer vrij goed ken. De andere nummers zijn een tikje minder zweverig. Er zijn nog wel meer verschillen, maar ik heb de plaat nog niet genoeg gedraaid om die goed te kunnen benoemen.

avatar van T.O.
Nou ja, "There's a Drink in My Bedroom and I Need a Hot Lady" vind ik niet echt minder zweverig dan "I Feel Space" eigenlijk. Nog iets rustiger zelfs.

Maar goed, de rest ken ik nog niet goed genoeg, dus ik houd nu mijn mond

Woutt
Wat een eentonig geratel zeg. Kan het maar moeilijk uitzitten. Alleen 'I Feel Space' vind ik nog wel een aardig nummer.

Ik vind het over het algemeen net te een te lange plaat om in een keer helemaal uit te zitten. Dat lukt alleen als ik goed in de stemming ben. Maar het is dan ook een verzameling van singles, dus dat is ook niet zo raar...

Vind nu There's A Lady en het laatste nummer het fijnst.

avatar van T.O.
Moet m ook maar eens helemaal gaan beluisteren. Another Station vind ik ook een heerlijk nostalgische track.

avatar van frans swa
is dit niet gewoon een regulier album?

Nee, het is een singlesverzamelaar.

avatar van gherdt
Ultiem fijne spacediscoliftmuziek. Op het eerste gehoor klinkt het allemaal behoorlijk naief en knullig maar dat is schijn! Lichtvoetige, nonchalante muziek die zich ondanks de volop aanwezige kitschfactor schaamteloos in mijn hersenpan heeft genesteld. Lindstrom is een baas!