cLOUDDEAD - cLOUDDEAD (2001)

Hip-Hop / Electronic
Label: Mush

1. Apt. A, Pt. 1 (6:25)
  2. Apt. A, Pt. 2 (5:52)
  3. And All You Can Do Is Laugh, Pt. 1 (5:34)
  4. And All You Can Do Is Laugh, Pt. 2 (5:51)
  5. I Promise Never to Get Paint on My Glasses Again, Pt. 1 (5:45)
  6. I Promise Never to Get Paint on My Glasses Again, Pt. 2 (6:01)
  7. JimmyBreeze, Pt. 1 (7:01)
  8. JimmyBreeze, Pt. 2 (5:32)
  9. Cloud Dead #5, Pt. 1 (5:24)
  10. Cloud Dead #5, Pt. 2 (6:00)
  11. Bike, Pt. 1 (7:12)
  12. Bike, Pt. 2 (6:53)
avatar van BoordAppel
Nee, mijn caps lock stond niet aan . Band noemt zich zo, zo laten staan of toch maar op de reguliere manier?

avatar van Jordy
nee dit is correct zo

avatar van Onderhond
Eerste album klinkt net ietsje minder vind ik. Net dat beetje minder speels. Aardige 3.5*. Vooral de opener en (Cloud Dead #5), Pt. 1 zijn erg mooi nummertjes.

Erg leuk hiphopplaatje, dit.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik kwam net een site tegen die beweerden dat die het een na beste rap-album ooit was...... reacties?

Kunnen mensen die het album beluisterd en/of in bezit hebbeb uitleggen wat voor een soort rap het is... Heb previews gehoord... klonk echt vernieuwend. Die het album hebben weten wat ik bedoek

Moeilijk, als Geogaddi van Boards of Canada een hiphop-plaat was geweest zou ie zo klinken ongeveer, ik zou het omschrijven als dream-hop of ambient-hop. Op de meeste plaatsen wordt deze plaat opgehemeld, hier schrik ik toch een beetje van de score, niet dat vijf stemmen echt representatief kunnen zijn voor een algemeen beeld natuurlijk.

avatar van Gyzzz
Tsja, geen enkel nummer hiervan kon mij boeien. Dan hoor ik liever Boards of Canada of échte HipHop

Ik persoonlijk hield wel van die vreemde kruisbestuiving.

avatar van John Doe
Gyzzz schreef:
Hun nieuwere album Ten vind ik wel een stuk beter.

Daar moet ik dan maar eens dringend naar op zoek gaan!

avatar van Dielie
zeer vreemd album, ik hou wel van die sfeer op deze plaat, is eigenlijk een ambienthiphop-plaat, wel een grote brok, heb hem ook nog niet veel beluisterd eigenlijk, maar toch hou ik van deze soort dingen

avatar van MJ_DA_MAN
Ik heb hem bijna binnen, ben benieuwd, de previews vond ik al goed en vooral bijzonder.

Relax
Dankzij MJ 1 nummer gehoord, niet hele album natuurlijk nog.
Volgens mij zijn de mannen blank of niet ? ik vind ze nogal onserieus " rappen " wat ze tegenwoordig rap willen noemen met cLOUDDEAD.
Ik vind ze namelijk onserieus zingen inplaats van rappen.

Relax
#12 doet me aan een nummer denken maar ik ken dat nummer helaas niet meer.
Vaaaag album, ik begrijp ook niet helemaal waarom dit onder Hip Hop staat want dit is eerder een soort gezang met hip hop geinspireerde beats.
Het kan best Relaxend werken als je er zin in heb, 3.0 .

99 bottles of beer on the wall? Daar doet het begin me wat aan denken.

avatar van MJ_DA_MAN
Zonder enige twijfel het meest vage album dat ik ooit heb gehoord. Maar ik kan er zeker wel naar luisteren. Instrumentaal lijkt het beetje op bepaalde nummers van Moby, lounge-achtig dus, ofja zo kan ik het het best beschrijven want geen ander genre komt er bij in de buurt. Maar van die nummers hou ik wel, ik kan er in wegdromen. Soms is het wat eentonig wat iets minder is. Dit is dus zo'n album waarbij het lijkt dat het niet op de planeet aarde is gemaakt.

Hij krijgt een 3,5* wat hoger op kan lopen

Relax
Klik ff door naar 2 minuten en 50 secondes, dat stukje komt mij bekend voor (die beat dan).

Zegt me op het moment niets, pornography van the cure, die wavegeluiden mischien?

Toine Rorije
Raar eigenlijk dat dit hier niet zo gewaardeerd wordt, want ik vind het toch echt wel een erg geslaagd album. Waarschiijnlijk is het vooral een hiphop-album voor mensen niet zo van hiphop houden.

Relax
Ik hou zwaar van Hip Hop, maar dit is gewoon niet echt Hip Hop te noemen, dit is meer elektronische shit.

avatar van Onderhond
Nee hoor, dit is meer hip hop

Relax
Je hebt geen eens hip hop in je top 10, dus wtf jij Hip Hop noemd is een raadsel

Rustig maar. Gelukkig heb jij wel zoveel "electronische shit" in je top 10

Daar gaat het niet om.
Ken je Enigma ? daar klinkt dit naar, en dat is toevallig Elek. en daarom zeg ik dat ook.

Relax
En lyrisch bereikt dit niet veel, het is meer lomp gezing enzo.

avatar van Gyzzz
Nu nog zien of Onderhond het er mee eens is dat Enigma electronic is

Ik vind dit overigens helemaal niet Enigma op lijken. Ik vind het moeilijk vergelijkbaar met een ander album, en het is dan ook best origineel, maar verder wel gewoon saai.

Toine Rorije
Kom op zeg, natuurlijk is dit hiphop. De electronic-invloeden veranderen daar verder niets aan.

avatar van Onderhond
Ik ken Enigma niet, maar dat verandert weinig aan mijn mening. Ik ontken ook helemaal de electronische invloeden niet, wat mij betreft zit het zelfs redelijk op het randje.

Zo'n plaatje waar een dubbele genreaanduiding voor een keer wel op z'n plaats is vind ik. Maar het is evenzeer 'gewoon niet echt electronic te noemen' als het 'gewoon niet echt hip hop te noemen' is.

Toine Rorije schreef:

Heb jij ze horen rappen?

avatar van BoordAppel
Dat is geen voorwaarde om een hiphopplaat te maken.