Neem nu gewoon jazz en electronic. Jazz is toch vooral een genre dat het van z'n improviserend/speelse karakter moet hebben, terwijl de beste electronic tot in de puntjes geproduced is. Als je zwart en wit mengt krijg je grijs, en ik heb het liever puur.
Ik vind juist dat zowel experimentele jazz als deze electronica raakvlakken hebben. Vooral te horen in een nummer als Eleven Million Panda Bears in Bondage van VS. Daar krijg ik hetzelfde gevoel bij als die experimentele jazz: enorm zenuwachtig.
Doet er me er trouwens aan herinneren dat ik dat soort jazz eens moet gaan beluisteren, vond het vroeger namelijk geen zak aan, nu misschien wel.
Goed geprobeerd hoor, maar da's gewoon terug de oude rockfilosofie, waar het sterzijn/de levensstijl primeert boven de muziek. Niks avant-garde, pure vanity.
Als je echt erg graag een enorm bekend iemand wilt zijn met horden groupies achter je aan kies je er niet voor om dit soort muziek te maken. 9 van de 10 mensen heeft nog nooit van de beste man gehoord. Heeft niets met ijdelheid te maken.
Ik hoor liefst een album dat een geheel is.
Kan ik begrijpen. Vind ik zelf ook altijd erg leuk maar als ik alle nummers goed vind kan ik er niet wakker van liggen, zoals het bij dit album het geval is.