Mos Def - True Magic (2006)

Label: Geffen

1. Tru3 Magic (2:51)
  2. Undeniable (4:16)
  3. UR the One (3:58)
  4. Thug Is a Drug (2:53)
  5. Crime & Medicine (3:08)
  6. A Ha (2:35)
  7. Dollar Day (Surprise, Surprise) (5:14)
  8. Napoleon Dynamite (2:01)
  9. There Is a Way (3:27)
  10. Sun, Moon, Stars (4:39)
  11. Murder of a Teenage Life (3:26)
  12. Fake Bonanza (4:11)
  13. Perfect Timing (4:13)
  14. Lifetime (5:49)
Relax
En hier is het album van Mos Def, het valt zwaar tegen
Maar mischien na meer luisterbeurten dat het beter word ?

avatar van Kos
Kos
Weet je wel zeker dat het om de officiele release gaat?

Relax
Ja... er is zelfs een foto van gemaakt van de CD zelf etc. etc.
Maar #5 geloof ik is die track met die beat van GZA van het album Liquid Swords nummer #1

avatar van Osiris Apis
In 'Undebiable' hoor ik een gitaarmelodie en refein dat ik al ken, kan alleen niet opkomen van wie:

"no matter how hard they try, they can't stop us now."

Melle K
ill Bill - Unstoppable waarschijnlijk.

avatar van Osiris Apis
Ja dank je, die is het ook, maar ik bedoelde een andere.
Het zal wel vaker zijn gebruikt. Die ik bedoel heeft een dikkere baslijn.

Melle K
MF DOOM heeft het ook gebruikt.
De tekst ken ik ook van Afrika Bambaataa's Renegades Of Funk maar daar zit geen gitaar in.
Verder ken ik het nummer van Mos niet dus anders zou ik het ook niet weten.

avatar van Jordy
Vrij pijnlijk, dit album.

Het klinkt allemaal alsof Mos Def op een zondagmiddagje even wat dingetjes heeft geknutseld, verschrikkelijk saai en ongeinspireerd. Als je geen plezier meer aan hiphop beleeft, beste Mos, maak dan gewoon geen albums meer.

Harco
Thug Is a Drug vind ik erg dope. Liquid Swords beat ook erg dope, maar jammer genoeg doet hij er niet veel mee.

Moet hem nog even beluisteren; dat zijn de enige twee nummers waar ik snel even doorheen geskipt ben.

avatar van Osiris Apis
Na 1 keer luisteren vind ik het ook allemaal matig klinken. Mos Def klinkt ook ongeinspireerd.

Melle K schreef:
MF DOOM heeft het ook gebruikt.
Verder ken ik het nummer van Mos niet dus anders zou ik het ook niet weten.

Ja, ik bedoelde die van MF DOOM. Dank je.
Het is MF DOOM als King Geedorah met het nummer 'Anti-Matter' ft. Mr Fantastik om precies te zijn.

avatar van Dreten Bukgat
(alweer) zwaar ontgoocheld... waar is de tijd van 'black on both sides' and 'urban thermo dynamics'?! mos def moet toch in staat zijn méér uit z'n talent te halen...

Poisonpen123
Jordy schreef:
Vrij pijnlijk, dit album.

avatar van FunkyMonk
Heb alleen the undeniable gehoord totnu toe; meevallertje

Poisonpen123 schreef:

Juist niet het is juist een schande dat zoiets moet gebeuren

Relax
2,5 kan dalen, die kerel zit maar wat te zeiken om het nummer langer te maken, heeft veel beats gejat en bij #9 rapt hij niet eens..
#1, #2, #11 en #14 zijn nog redelijk

Pauper
Beetje afgelopen met deze man, na Black Star en zijn solo debuut was het experimentele vervolg al wat minder maar dit is wel huilen met de pet op, zucht. 1,5*

Als ik zo'n track als Dollar Day zou neerzetten zou ik spontaan uitgelachen worden, die flow, die beat, gewoon alles daaraan is zwaar kut! Echt gewoon lachwekkend, ga nou geen 2 of hoger stemmen omdat ze oude werk leuk en aardig was dit is echt alles behalve niveau, troep.

avatar van Sjaakspeare
??
Ineens valt er een Mos Def-album uit de lucht...
Zonder dat ik er ook maar iets van afwist...
En dan wordt ie nog helemaal de grond in geboord ook!
-snik snik-

avatar van Vizzle
Idd huilen met de pet op. Deze luister je geen tweede keer toch????? Wat een troep....

"THE 5 MOST DISAPPOINTING ALBUMS OF THE YEAR:

1. Mos Def - "True Magic" - Maybe he should change his name to Almos Def? There are so many things wrong with this album, it's hard to know where to begin. It's obvious that nobody - from the artist to the label - gave a good got damn about this record, which featured Mos Def lazily crooning over old beats from GZA and Juvenile, making it obvious he phoned it in during the filming of "16 Blocks". Not to mention, the CD itself, shipped in an empty CD case, with no production credits or booklet whatsoever, for "eco-friendly reasons". It has a triangle symbol on the CD case, which we think means that it will disintegrate into the ground after fans throw it in the garbage after one listen. This is a case where the record label was just asking the customer to download the album illegally off of the internet."

bron:Hiphopsite.com

lol

avatar van thomzi50
Het album gaat heruitgebracht worden door Geffen over een paar maanden met een hoesje en een wat aangepaste tracklist

thomzi50 schreef:

Haha ze hebben reacties gelezen dus

avatar van thomzi50
En terecht, want wat een saaie inspiratieloos geheel is dit

Jullie kunnen zeggen wat jullie willen, maar dit is echt wel goeie album!
Er zijn inderdaad een paar van die tracks op die je helemaal niet voelt, maar in totaal is het wel goed hoor.

Ik snap niet wat iedereen zo zeurt!

avatar van MJ_DA_MAN
1,5*. Argumenten daarvoor zijn al tig keer gegeven door andere users, en daar sluit ik me volledig bij aan. Nummers 1 t/m 11 zijn stuk voor stuk ongeinspireerde, saaie, lege nummers met een waardeloze Mos Def, slappe teksten (zélfs de teksten ja) en saaie producties. Dan vanaf nummer 12 tot het laatste nummer is het wel wát beter, maar nog steeds grotendeels leeg en vooral: ONGEINSPIREERD. Dat is gewoon het juiste woord voor deze plaat. Mos Def, shame on you! De eerste en meteen ook de laatste keer dat ik dit album check.

avatar van FunkyMonk
Ja, erg ongeinspireerd idd. Ik was nog enthousiast toen ik The undeniable hoorde (vind ik nog steeds goed) maar nu ik hem helemaal heb beluisterd ben ik zeer teleurgesteld. 2*

avatar van Sjaakspeare
Mos' zelfmoord.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit heeft TIRM (This Is Real Music) te melden over het album .

eazyfan
MJ_DA_MAN schreef:
Dit heeft TIRM (This Is Real Music) te melden over het album .
Heb nog eens goed gelachen, bedankt MJ.

avatar van BoordAppel
Nu vind ik dit allemaal niet zo slecht als anderen hier maar toch heb ik nog steeds niet de moeite genomen het een tweede keer te beluisteren. Toch jammer dat iemand die een classic dropt als Black on Both Sides zo lam geworden is.

avatar van Lukaz
Na het lezen van al deze recensies verwachte ik vrij weinig van het album, maar het viel allemaal best mee toen ik hem luisterde,het nummer dollar day, kende ik al, de stijl van Mos is wat veranderd, meer meezing nummers enz, toch vind ik het redelijk klinken 3.5