Odetta - Odetta Sings Dylan (1965)

Folk
Label: RCA

1. Baby, I'm in the Mood for You (2:50)
  2. Long Ago, Far Away (2:50)
  3. Don't Think Twice, It's All Right (5:42)
  4. Tomorrow Is a Long Time (6:20)
  5. Masters of War (6:18)
  6. Walkin' Down the Line (4:01)
  7. The Times They Are A-Changin' (4:39)
  8. With God on Our Side (5:13)
  9. Long Time Gone (3:44)
  10. Mr.Tambourine Man (10:44)
  11. Blowin' in the Wind (4:11)
  12. Paths of Victory (2:24)
avatar van indana
Mooi gecoverde nummers van Dylan. Een lekker jazzy Don't think twice, een catchy Baby, i'm in the Mood, een zeer sterk bluesy Walkin' down the line, (dat gitaartje zeg, ongelofelijk...) een Blowin' in the wind waar ik heel stil van word.....ach eigenlijk het enige kritiekpunt wat ik heb is dat Mr. Tambourine man een niet echt spannende uitvoering krijgt en daardoor te lang duurt. Het moge duidelijk zijn deze zangeres zingt met een hoofdletter Z.

EVANSHEWSON
indana schreef:

Ik ken helaas deze Odetta niet, maar als ze een mooie soulstem heeft en nummers van de vader aller singer-songwriters brengt met bezieling, dan ga ik er zeker achteraan!

Nog een tip : Dylanesque van een zekere Bryan Ferry ! Ook top!

avatar van indana
uh.....EVANSHESON ik heb het woord soul nergens gebruikt....ze is dan ook geen soulzangeres maar beweegt zich meer op het vlak van de folk, jazz, blues, gospel. Dit teneinde misverstanden te voorkomen. Maar ga het avontuur aan en laat je verrassen. Het is in ieder geval geen doorsnee zangeres. Wellicht kunnen de volgende uitspraken dat enigsinds duidelijk maken:
Bob Dylan: "The first thing that turned me on to folk singing was Odetta."
Joan Baez: "Odetta was a goddess. Her passion moved me. I learned everything she sang."
(Bron Wikipedia)
Veel plezier.

avatar van spinout
Odetta had al eerder Dylan nummers opgenomen (nr. 11 & 12 op deze plaat; dit zijn bonus songs).Het is een eenvoudige band: drie gitaren, één tambourine en een bass + Odetta's sterke stem. Elvis heeft zijn stem van Tomorrow is a long time op Odetta's versie gebaseerd, want Dylan had het toen nog niet uitgebracht. Sommige nummers duren echt te lang, daarom "slechts" een 3.5.

avatar van AOVV
Eens met spinout wat dit album betreft. Odetta was absoluut een dame met een "levende" stem, die ruim 50 jaar later nog steeds weet te ontroeren. Dylan heeft zijn bewondering voor Odetta nooit onder stoelen of banken gestoken, en dat is wederzijds; deze plaat bestaat namelijk, zoals de titel reeds suggereert, uit Dylan-covers, waarbij vooral de wat kortere nummers erg krachtig binnenkomen. Mr. Tambourine Man duurt me in deze versie echt veel te lang, dat is een kleine smet, maar verder is het gewoon een prima plaat!

3,5 sterren

avatar van Kramer
Oervervelende plaat. Knap hoe je zulk bronmateriaal precies op de sterke punten kunt verzwakken tot er iets heel saais overblijft.