Ravi Shankar - Music of India: Three Classical Rāgas (1956)

Alternatieve titel: Three Ragas

India
Wereld
Label: HMV

1. Rāga: Jog (28:21)
  2. Rāga: Ahir-Bhairav (15:36)
  3. Rāga: Simhendra-Madhyamam (10:57)
avatar van HugovdBos
Aan wereldse klanken geen gebrek in de muzikale jaren 50, zo bewijst ook de Indiase meester van de Hindoestaanse klassieke muziek Ravi Shankar. Hij beheerste de sitar als geen ander en kwam al op jonge leeftijd in aanraking met dit instrument. In de jaren 30 en 40 toerde hij al door Europa met de dansgroep van zijn broer, maar zijn populariteit kreeg pas echt een boost eind jaren 50 en toen hij in de jaren 60 in aanraking kwam met popmuzikanten zoals The Beatles.

Zijn Three Ragas vormen een perfecte introductie tot de de Indiase muziek, rijk aan melodieën en ritmes. De subtiele verandering die in de klanken plaatsvinden vormen de sferische toonzetting, waar ook de tabla een belangrijke bijdrage aan levert. Nog lang voordat zijn bekendheid ten koste ging van zijn muziek maken we hier een reis door het afwisselende landschap van India, met haar miljoenensteden, natuurparken, berglandschappen en prachtige kustlijnen.

Afkomstig van Platendraaier.