Marco Borsato - Symphonica in Rosso (2006)

Label: Universal

1. Rood (8:40)
  2. Jij Alleen (3:22)
  3. Het Water (5:36)
  4. Italiaanse Medly: Gente Di Mare / Senza Una Donna / Cose Della Vita / Gloria (5:55)
  5. Zij (4:32)
  6. Ik Heb Genoeg aan Jou (3:39)
  7. Afscheid Nemen Bestaat Niet (3:46)
  8. Vrij Zijn (4:24)
  9. Dromer (6:07)
  10. Waarom (5:41)
  11. Because We Believe (4:47)

met Andrea Bocelli

12. Ik Leef Niet Meer voor Jou (5:53)
  13. Alleen (2:55)
  14. Zeg Me Wie Je Ziet (3:19)
  15. Wat Zou Je Doen (3:49)

met Ali B

16. Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht (3:08)
  17. De Waarheid (5:27)
  18. De Bestemming (3:30)
  19. Dromen Zijn Bedrog (6:28)

met Ali B en Yes-R

20. Als Alle Lichten Zijn Gedoofd (5:01)
  21. Als Jij Maar Naar Me Lacht (5:29)
  22. Everytime I Think of You (4:18)

met Lucie Silvas

23. Binnen (8:44)
avatar van erikb88
Ik zelf was aanwezig bij de eerste show. Tot dat moment had ik he-le-maal niks met Marco Borsato's muziek; maar wat een show wist hij neer te zetten. Na afloop was ik écht onder de indruk, ondanks mijn plaats helemaal achterin in de bovenste ring, iets wat ik niet van mezelf verwacht had.

Ik geef hem 5*.

avatar van Bert Wasbeer
0,5
In verband met SInterklaas heb ik een half uur in een mediamarkt moeten doorbrengen en vervolgens in een Van Leest. In beide zaken werd Marco zo ongeveer letterlijk mijn strot in geperst. En wat was dat kut. Ik geeft toe, ben toch al geen fan maar dit concert was vreselijk overgeregisseerd. Wat een megaleuke "oprecht enthousiaste" man is Marco toch ! Het was een VRESELIJKE KLEFFE bedoening waarbij Marco zo ongeveer om de drie seconden heel emotioneel zijn ogen dichtknijpt en zogenaamd getergd uithaalt. Geen enkele spontaniteit, alles ingestudeerd en over-the-top zwaar aangezet. Vooral dat gedoe rond Warchild (al kan en wil ik hem tegelijk niet ontzeggen dat hij zijn imago niet inzet voor iets goeds). Nog kleffer was Dromen zijn bedrog waarover Ali B een soort r'n'b diarree heen drapeerde, waardoor het NOG ERGER werd dan het origineel al was. Met buikpijn (en een paar fatsoenlijke CD's) heb ik Van Leest verlaten.

Bert Wasbeer schreef:

Niks aan toe te voegen

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Bert Wasbeer schreef:

Hahaha, wat een mooi verhaal. En ik moet je vertellen dat ik het met je eens ben. Ook mij is dit concert door de strot geduwd (tijdens een verjaardagsvisite) en jou visie op dit concert lijkt me de juist. Ik sluit me hier volledig bij aan!!

1.5 *

zijn dit gewoon de liedjes in originele versie of is het net zo iets als rood allemaal wand er werd door hem zelf gezecht dat zijn concert helemaal in die styl was enzo maar ik wil deze cd voor me moeder kopen maar ik zie allemaal oude nummers op de track list dus dit is eigelijk een soort verzamel cd the greatest hits ofzo ?

avatar van Nightrider
Dit is een live-cd.

avatar van seanpuffy
ik heb de dvd plus de cd's.
en ik was echt onder de indruk toen ik de dvd zag het was echt prachtig wat marco in rosso heeft getoond.
doe zo verder.

een dikke 5

Ik vond het een geweldige show..ben naar de 2de geweest..alleen jammer dt andrea borcelli er niet was bij ons concert. En van die ogen heel dramatisch dichtknijpen vind een beetje overdreven. Sorrie dat ik het zeg.

fastpulseboy
ik zag een boek, een cd, een dvd............met allemaal opgewarmde ouwe poep. Ik vind dat misbruik maken van de minderbedeelden in ons land. Het zou verboden moeten worden.

avatar van dynamo d
DVD-album Zien vond ik verrassend goed maar dit Symphonica in Rosso vind ik nogal over de top en heeft een nogal "Topper" Geer-Goor-Froger gehalte. Erg jammer...

avatar van HiLL
Die show daar heb ik ook een aantal beelden van gezien. Je kan lullen wat je wilt maar dat is verdomd goed in elkaar gezet. Die man maakt er wat van. Zag er geweldig uit, petje af.

HiLL schreef:

Het kan wel zo zijn. Maar het succes van Marco Borsato is te danken aan buitenstaanders. Voor mij is het een fantasieloos object! En nu maar stilletjes hopen dat nu maar bergafwaarts gaat.

avatar van HiLL
Natuurlijk aan mensen om hem heen, dat is logisch. Maar ook aan de man zelf. Het is niet zo dat je enkel en alleen een goed team hebt en een voorman die niets aan charisma, stem of wat dan ook heeft. Dat zou niet werken. Nogmaals de show ziet er geweldig uit, vind ik. Of je er van houdt is wat anders. Hij hoeft voor mij ook zeker niet bergafwaarts te gaan.

HiLL schreef:

Inderdaad, wat je nou zei is bullshit

koenieajax14 schreef:

Inderdaad, wat je nou zei is bullshit

Mooie top-10, veel variatie.

Die Borsato had voor mij veel meer cachet gehad als ie z'n nummers zelf had geschreven. Nu is het gewoon een zanger die goede liedjes maakt, maar het op een of andere manier toch niet is. En dat elk nummer wat uitkomt direct op 1 komt is ook belachelijk, maargoed die lijsten zijn toch achterhaald. Ik vind het prima als er een keer een nummer langs komt, maar niet 2 uur achter elkaar.

avatar van monique
ik heb niet zo veel met live cds maar dit is toch echt wel de moeite waard,vooral de versie van dromen zijn bedrog met ali b en yes-r is klasse,ondanks dat het een live cd is geef ik een 4,5

Gekkenhuis
Mijn respect voor deze man is gekelderd, ik had er tot voor kort geen problemen mee totdat ik erachter komt dat (het gros) van zijn grootste hits allemaal covers zijn. Waar is de orginaliteit....

avatar van dynamo d
Gekkenhuis schreef:

Dit is niet geheel juist. In het begin van zijn carrière heeft Borsato veel Italiaanse liedjes gecoverd. De laatste jaren echter stukken minder. Op Zien stond bijvoorbeeld geen enkele cover. Zo zijn ook de volgende hits geen covers, maar voor Borsato geschreven door zijn vaste liedjesschrijvers, m.n. Ewbank:
De Waarheid (John Ewbank)
Wereld Zonder Jou (John Ewbank)
De Bestemming (John Ewbank)
Het Water (J. Tekstra)
De Speeltuin (John Ewbank)
Binnen (John Ewbank)
Wat is Mijn Hart (John Ewbank/H. Kooreneef)
Zij (John Ewbank/H. Kooreneef)
Afscheid Nemen Bestaat Niet (John Ewbank)
Voorbij (John Ewbank)
Rood (John Ewbank)

Ofschoon ik Symphonic in Rosso niet zo geweldig vind, vind ik de albums Zien, De Waarheid, De Bestemming en Luid en Duidelijk erg goed. En dan vooral dus de vele originele Nederlandse nummers.

avatar van musicfriek
Zo, eerste berichtje bij album van 2007

Heb stuk gezien op tv vanavond van concert en kan me van veel users idd voorstellen dat het allemaal erg overdone is. Vind ik dus ook. Toch jammer, want hij heeft best aardige nummers gemaakt..

avatar van the viking
Heb de dvd ook opgehengeld voor de zoon van mijn broer en klinkt in DTS geluid best wel goed (prima live performance)
al zal ik zelf van de beste man nooit iets gaan aanschaffen omdat het qua genre niet spoort met mijn favoriete muziek

avatar van Wib0__
Ik heb de dvd, die best leuk is..
Maar die cd; Al die liedjes heb je al zovaak op de radio gehoord! Het is allemaal herhaling...

Snappy schreef:
En nu maar stilletjes hopen dat nu maar bergafwaarts gaat.

Dit soort muziek gaat nooit bergafwaarts. Hier zitten we letterlijk en figuurlijk mee ONDER de zeespiegel. Wie al zo laag inzet met de wetenschap dat het toch wel scoort als een stekker, die doet het niet voor ons soort volkje, maar voor mensen die 4 of 5 x per jaar een cd in huis halen met exact dezelfde muziek. Hier liggen geen verwachtingen aan ten grondslag, dus zal zijn carriëre altijd constant blijven. Dat was zo met BZN, Jan Smit, Bauer en dus ook met Borsato.

avatar van Bruce Almighty
Ik vind dit een mooie cd maar nr. 22 op de cd vond ik niet zo mooi maar zoals ik al zei toch nog steeds een vermakelijke cd van Marco Borsato!

3.5*

avatar van lizzy123
hij zingt maar tot een bepaalde hoogte hij kan niet hoog zingen dat is erg jammer maar de vele nummer 1 hits heeft hij wel ik vindt daarin tegen blof beter zingen

avatar van Weirdo Wizzy
Marco Borsato is erg populair en dat gun ik hem wel (hoewel ik niks om zijn muziek geef). Maar al die fans en anderen die zijn muziek leuk vinden moeten toch wel doorhebben dat zinnetjes als ''Rood van rood, wit, blauw met heel mijn hart voor jou'' (o.i.d.) gewoon net nergens op slaan. En zo heeft die er nog wel meer

0,5
Het trieste is dat hij te dom is om zulke eenvoudige en onzinnig teksten NIET zelf te kunnen schrijven.

avatar van vin13
0,5
Everytime i think of you vind ik wel een lekker nummer en als hij op deze weg doorgaat komt het misschien nog goed, de rest is gewoonweg niet origineel en erg kitsch. Hij lijkt me een sympatiek mens maar dat maakt zijn muziek nog niet goed, vooral het nummer Rood blinkt uit in nietszeggendheid. Elke keer dat ik naar je luister hoor ik je naam door de stofzuigerslang en droom van de Nederlandse Beatles: Gerard Joling, Rene Froger, Gordon en Marco natuurlijk. Ze zijn zo lief maar je hebt er niks aan.

vin13 schreef:

Je gaat toch niet op deze manier The Beatles bevuilen, he?

Everytime I think Of You, samen met Lucie Silvas... U weet wel, de dame die op bijzonder exceptionele wijze Metallica's Nothing Else Matters ehh... coverde!

avatar van vin13
0,5
The Beatles White album staat op 2 in mijn top 10, maar geef toe Marco in de Soundmixshow als Ringo met Gele Onderzeeër landelijk doorbrekend zou je mening kunnen veranderen. Die cover van mevrouw Silvas ken ik niet.