Young Jeezy - The Inspiration (2006)

Alternatieve titel: The Inspiration: Thug Motivation 102

Label: Corporate Thugz

1. Hypnotize (Intro) (3:41)
  2. Still on It (3:46)
  3. You Know What It Is (3:44)
  4. J.E.E.Z.Y. (3:49)
  5. I Luv It (4:00)
  6. Go Getta (3:49)

met R. Kelly

7. 3 A.M. (3:56)

met Timbaland

8. I'm the Realest (4:09)
  9. Streets on Lock (3:34)
  10. Bury Me a G (4:43)
  11. Dreamin' (4:49)

met Keyshia Cole

12. What You Talkin' 'Bout (3:48)
  13. Keep It Gangsta (4:36)

met Slick Pulla en Blood Raw

14. Mr. 17.5 (3:30)
  15. I Got Money (3:59)

met T.I.

16. The Inspiration (Follow Me) (4:25)
  17. I Do This * (4:13)
  18. Hood Rat * (4:27)

met Project Pat en Three 6 Mafia

19. National Anthem * (4:04)
Relax
Album is een 3,0 waard, hij begind zichzelf naar boven te werken kwa beats en teksten, eindelijk, alleen is het redelijk simpel.

avatar van hycine
Ik vind het een goed album ik vind het een 3.5 het kan nog hoger worden. i luv it is wel aardig liedje en keep it gangsta.

avatar van Conway Twitty
Eigenlijk wat saaier dan de eerste, hoewel Jeezy er wel iets op vooruit is gegaan. De beat van 'Go Getta' is trouwens echt geweldig.

mes-one
Conway Twitty schreef:
De beat van 'Go Getta' is trouwens echt geweldig.

Yup.
R. Kelly ook.

Maar Timbaland steelt de show. Zoals op alle albums waar hij aan mee werk dit jaar.

ik vind het album weer echt vet, niet vetter dan de eerste maar die begon ook pas later echt leuk te worden. tot nu toe geef ik het album 4*

zeker wel goede cd alleen vind vorige tracks van hem beter, als je deze cd goed vind luister dan naar: lean wit it, burnin' up, we jook, ballers, hood rats en de top back(remix)

btw: deze cd is 100% beter dan die van jay-z, the game, diddy en waarschijnlijk zelf dan die van nas, alleen omdat jeezy in hun schaduw staat word deze minder bekend dus promoot hem goed;)

Poisonpen123
Can´t Ban The Snowman is tof de nieuwe is dit een mixtape?

Relax
Als je nou eens slim was en verder keek dan je neus lang is, klik op zijn naam, dit is zijn 3de album en die Snowman is mixtape...

dope album!!!
jammer dat hij hier niet zo gekend is want zijn album's zijn echt wel vet

mcBB schreef:

die nummers die je aanraad zijn idd wel vet man, had er wel al een paar. maar is hood rats ook van young jeezy vind namelijk niks op limewire?

avatar van seanpuffy
ik heb net i luv it gehoord en dit is echt een prachtig binnenkort ga ik me zeker dit album gaan halen

avatar van seanpuffy
ik heb me vandaag het album gaan halen ik ga het strax beluisteren en mijn beoordeling volgt nog;)

tonyalmeida
dit is echt megavet!!!!

Een van de meest irritante hedendaagse rappers voor mij. Lyrics stellen niks voor en de beats zijn meestal ook niet veel soeps. Ik geef het 2,5. Hier in Europa zal hij misschien niet zo bekend zijn, maar is toch weel een grote naam in de US hoor.

avatar van seanpuffy
ik persoonlijk kan niets verkeerd zeggen over dit album. en over young jeezy nog minder alleen dat ik het spijtig vind dat hij hier niet bekend is want dat verdient hij zeker om overal in de wereld bekend te zijn want dit album is wel echt wel volledig af!!!
ik me dit album vorige week gekocht en kheb het eerst een paar keer beluisterd voor ik mijn punten gaf omdat ik echt ni geloofde dat dit een 5 waart ging zijn maar ik zou echt niet weten waarom ik dit album een 4.5 zou geven. elk nummer staat atlijd op het luidste volume bij mij dus dat wil zeggen dat dit echt een super coole album is. ik zou zelf zeggen dat dit nog kans maakt om bij mijn favoriete rappers te komen. maar daarvoor moet ik nog meer albums van hem horen voor ik dit kan zeggen maar ik kan wel al zeggen dat hij heel goed op weg is om er bij te horen.
welkom in mijn top tien young jeezy.

KAN IK NIET MEER GEVEN DAN EEN VIJF WANT DAT IS DIT ALBUM WEL WAART! :):)

**5.00**

Relax schreef:
Ja man je hebt gelijk zijn vorig album was echt wel minder 5.0 is wel op zijn plaats.

Dit is echt een top-album

echt gruwelijk !!!

mist er trouwens niet 'I do this shit' ?

k heb t album nu, s ff een aantal keren luisteren. daarna volgt mijn score.

overigens zijn jullie reacties heel positief dus ik ben benieuwd.

avatar van JAHJAH
meer een kerel voor de wat rauwe hiphop. Niet slecht, maar ook niet super. 3*, aangezien het leuk is voor een aantal keren.

avatar van herbertwest
Ik ken allen I Love It en Go Getta. Zal hem eens een gehele luisterbeurt geven gezien het hoge gemiddelde.

avatar van Steez
Ok, dit verbaasd me heel erg.
Young Jeezy is toch die mongool die iedere keer met 'yeeaaaah' en 'daaaaaamn' voorbij komt?? Hoe kan hij ingodsnaam in de top 50 boven Canibus (Rip the Jacker), Murs (Murs 3:16 (9th Edition)), the Pharcyde (Bizarre Ride II the Pharcyde) staan. Hoe kan het dat hij er überhaubt in staat??????

Ik weiger te geloven dat deze plaat écht goed is, alles aan die gast irriteert me altijd.........

Steez schreef:
Ok, dit verbaasd me heel erg.

Ik had dat niet eens gezien, wat is er aan de hand hier!!

avatar van herbertwest
Steez schreef:
Ok, dit verbaasd me heel erg.

Het verbaast mij ook en vind hem behoorlijk slechte tot redelijke en aardige nummers hebben. Maar ergens is het wel oke dat er ook zo'n album in de top 50 staat. Er zijn toch ook een zooi hiphopluisteraars hier die meer de top 40 soort luisteren en hun stem telt ook natuurlijk. Voor de afwisseling mag er van mij dan best een album als dit erin staan ook al doet het pijn aan mijn ogen .

avatar van MJ_DA_MAN
Beter dan ik had verwacht. Bij vlagen leuk geproduceerd, maar helaas wordt bijna alles een stuk minder door Jeezy's verschrikkelijke stem, en over de teksten begin ik niet eens. Uiteindelijk een best vermakelijk album dus, maar hij moet natuurlijk meteen uit de hiphop-toplijst. 3*.

Edit: en met die 3* van mij is ie er na vandaag dan ook direct uit. Geen dank .

hoe kunnen jullie zijn stem irritant vinden?
ik vind het juist dope,zo'n lage stem.
en dat 'Yeaaaahhhhh' is ook vet.
tenminste niet zo'n verrote stem en geschreeuw.
het is niet voor niks dat iedereen in Amerika juist wel respect voor hem heeft.
ok zijn teksten gaan nergens over,maar hij is dan ook geen echte 'oldschool' rapper.
de generatie rappers van nu praat meestal over niks.

avatar van MJ_DA_MAN
Die Dope Flow schreef:
de generatie rappers van nu praat meestal over niks.

Ik mag hopen dat je het over de Billboard-rappers hebt...

het is niet voor niks dat iedereen in Amerika juist wel respect voor hem heeft.

Ik vind dat zo ironisch heh, er word bij de Amerikanen ingevreven dat rap over bitches, cash en money gaat... kijk eens naar MTV Made ofzo, waar ze het uitleggen waar het over gaat.. soms spontaan lachbuien.
Ze respecteren Paul Wall als rapper dankzij zijn grill... Nelly dankzij zijn populariteit... etc.
Amerika is niet onze bron om te zien wat wij van de rappers vinden

avatar van psychonaatje
het is niet voor niks dat iedereen in Amerika juist wel respect voor hem heeft.

Da's niet waar, want er is één klein dorpje dat dapper weerstand weet te bieden.