Heaven 17 - Greatest Hits (2006)

Alternatieve titel: Sight and Sound: Greatest Hits

Label: Virgin

1. Temptation (3:34)
  2. Come Live with Me (4:19)
  3. We Don't Need This Fascist Groove Thang (4:19)
  4. Play to Win (3:35)
  5. Penthouse and Pavement (6:24)
  6. I'm Your Money (3:19)
  7. Height of the Fighting (He la Hu) (3:00)
  8. Let Me Go (4:20)
  9. Temptation [Demo] (4:02)
  10. We Live So Fast (3:49)
  11. Crushed by the Wheels of Industry (5:54)
  12. Sunset Now (3:37)
  13. This Is Mine (3:52)
  14. And That's No Lie (3:25)
  15. Contenders (4:28)
  16. Foolish Thing to Do (3:39)
  17. Trouble (4:02)
  18. Ballad of Go Go Brown (3:44)
  19. Train of Love in Motion (3:30)
avatar van dynamo d
Temptation, Come Live With Me en This is Mine zijn goede nummers. Let Me Go is zelfs een zeer goed nummer. De rest is toch wel wat middelmatig. Typische jaren '80 muziek. Toen vond ik het erg goed, maar met de jaren wordt het toch wat minder. Al met al: 3,5*

avatar van WesleyX16
Dit is wel ongeveer de Best of Heaven 17. Heel veel van de eerste 2 albums. Na het derde album is het toch minder geworden.

Ik luister nu naar Naked As Advertised. Maar ik weet niet hoe je een hoesje in het juiste formaat moet importeren anders had ik veel aan deze database kunnen toevoegen.

De meest complete verzamelaar van Heaven 17 moet deze 'greatest hits' wel zijn,vergezeld van een dvd-schijfje met al de clips.

Nadat Marsh en Ware in '80 The Human League voor bekeken hielden kwamen de heren op de proppen met deze uiterst dansbare synthgroep en opvolger voor Phil Oakey was zanger Glenn Gregory (die enkele jaren later in het huwelijksbootje zou stappen met Sarah Osbourne,zangeres van het Belgische Allez allez).
Zowel Phil als Glenn hebben een fantastische stem.

Mijn favoriete zijn 'let me go',crushed by the wheels...','temptation','come live with me','we live so fast','this is mine','sunset now','fascist groove thang','penthouse and pavement' en het mooie 'foolish thing to do'.
Enkel de demoversie van 'temptation' had voor mij niet gehoeven,dan liever de ontbrekende single 'let's all make a bomb'.

Heaven 17 heb ik een kleine 10 jaar geleden aan heb werk gezien tijdens suikerrock te Tienen en denk daar nog met veel heimwee aan terug.

Een paar dagen geleden op 'sinner's day' waren ze weer in topvorm

avatar van steven
ik heb ze laatstelijk eens gezien op een soort 80's party in amsterdam na een optreden van yeasayer. was echt een geweldig feestje. ben gek op fascist groove thing , let me go, wheels of industry en temptation en penthouse & pavement. mooie 80's band