Jane's Addiction - Strays (2003)

Label: Capitol

1. True Nature (3:49)
  2. Strays (4:32)
  3. Just Because (3:51)
  4. Price I Pay (5:27)
  5. The Riches (5:44)
  6. Superhero (3:57)
  7. Wrong Girl (4:30)
  8. Everybody's Friend (3:18)
  9. Suffer Some (4:14)
  10. Hypersonic (3:32)
  11. To Match the Sun (5:25)
avatar van Choconas
Dit album heeft wel een erg laag gemiddelde, zeg! Het lijkt erop dat een band die na een lange pauze een reüniealbum opneemt, al bij voorbaat met 2-0 achterstaat. Wat mij betreft onterecht, want na weinig overtuigende platen met Porno For Pyros en een ronduit teleurstellend solo-album, leveren Perry Farrell en zijn mannen met Strays een boeiend, zomers rockalbum af. Mijn favorieten: Just because (met stip), Strays, Price I pay en Wrong girl.

avatar van frolunda
Wisselende reacties hier en zelf ben ik ook niet onverdeeld enthousiast over Strays.Dat het niveau van topplaten als Ritual de Lo Habitual niet meer bereikt zou worden kon je verwachten maar ik vind dit in zijn geheel toch wel teleurstellend klinken.Na meerdere draaibeurten blijven er nog steeds geen songs hangen en ook de vocale prestatie van Perry Farrell kan me hier niet echt overtuigen.
Deze mannen kunnen wel spelen dus echt slecht wordt het nergens maar over het algemeen is het materiaal me hier toch te eenvormig.
Een paar aardige nummers in de vorm van Superhero,Suffer Some en de titelsong maar in zijn geheel druipt de middelmatigheid er toch vanaf.
Eens kijken of de opvolger me meer kan bekoren.