Common - Like Water for Chocolate (2000)

Label: MCA

1. Time Travelin' (A Tribute to Fela) (6:37)
  2. Heat (3:41)
  3. Cold Blooded (4:58)

met Rahzel, Roy Hargrove en Black Thought

4. Dooinit (3:37)
  5. The Light (4:21)
  6. Funky for You (5:55)
  7. The Questions (4:09)

met Mos Def

8. Time Travelin' Reprise (1:33)
  9. The 6th Sense (5:19)
  10. A Film Called (Pimp) (6:05)

met Bilal en MC Lyte

11. Nag Champa (Afrodisiac for the World) (5:10)
  12. Thelonious (4:41)

met Slum Village

13. Payback Is a Grandmother (4:30)
  14. Geto Heaven Part Two (5:18)

met D'Angelo

15. A Song for Assata (6:48)

met Cee-Lo

16. Pop's Rap III... All My Children (5:09)

met Lonnie "Pops" Lynn

beste common album

Na Resurrection en Be mn favoriete Common plaat
Mooi samenhangend hip-hop album. Komt idd geweldig opgang. Wél vreemd dat ik niet zo warm loop van The Light (in tegenstelling iedereen hier). Dat refrein..I dunno; het irriteert me om 1 of andere manier. én ook The Questions is een track die ik àltijd moet scippen. zelfde reden: irritant.
Gelukkig klinkt de rest van het album (met name Dooin' it, Funky For You, Thelonious & 6th Sense als favorieten) subliem. 4*

FunkyMonk schreef:

The Light is 1 de beste love rap nummer!! Vind ik dan hé. En juist het refrein is zooo mooi..

avatar van FunkyMonk
''There is a liiiight that shinesss...'' dat vind ik gwn té hoog gezongen Ik huiver ervan...
Maar de beat en de raps vind ik wel goed. Dus valt nog mee.

Gelukkig maar..
En 't refrein is niet hoog gezongen, maar met enorm veel gevoel!

avatar van BoordAppel
There are times when you'll need someone
I will be by your side
There is a light, that shines,
special for you, and me

Prachtig refrein en mooi gezongen.

avatar van P Jay
Ben ook fan van dat nummer... die beat van Dilla, heerlijke one-liners van Common:

"Because of you, feelings I handle with care
Some niggaz recognize the light but they can't handle the glare
You know I ain't the type to walk around with matchin shirts
If relationship is effort I will match your work"

"Granted we known each other for some time
It don't take a whole day to recognize sunshine"

Yo I tell you the rest when I see you, peace"

en ja... dan een refrein waar je voor of tegen bent, ik vind het een mooi en passend refrein, maar als het je niet ligt, mag dat toch niet opwegen tegen de beat en prachtige tekst hier van Common...

avatar van FunkyMonk
én nét nu ben ik 'Hooked' aan dat refrein ongelofelijk... het blijft écht hangen! loop het al heel de dag te neuriën.

P Jay schreef:

Ik wist het...

avatar van Niek
Net voor 8 euro besteld!!!

avatar van J.M.
Waar dan>??

kroese-online.nl

avatar van J.M.
Ik zag hem laatst nog bij die winkel voor iets van 20€ liggen. Gaat hard daar met de kortingen \

Maar bedankt iig

anytime

avatar van Niek
Wat doet Black Thought nou op Cold Blooded? Niks toch?

avatar van Timo710
Ik ben wat met mijn top 10 gaan spelen, en eens gaan nagaan wat ik nou zelf echt liever luister.

Eerst stond Ressurection hoog, Nu staat Like water van chocolate daarboven.

Waarom?

Ressurection luister ik meestal om maar 3 nummers, Ressurection en I Used to love H.E.R. en chapter 13 , als ik Like Water For Chocolate luister, luister ik die om het hele album. En dat is ook altijd mijn conclusie.

Ressurection heeft een aantal hele erge sterke tracks, maar als geheel album is Like Water For Chocolate beter!

avatar van Reijersen
Common weet elk album een zeer hoge kwaliteit te bereiken. Dat is met deze cd niet minder. Vooral de albums als geheel spreken mij altijd erg aan. Bij Common lijkt altijd alles te kloppen en goed bij elkaar te passen. Hij schuwt daarnaast ook geen experiment.
Voor deze cd geef ik 4,5 ster.

avatar van Timo710
Ik kan Thelonious zo uren lang aan laten staan. Klassiek!

Relax
Nee dankje

Common maakt natuurlijk steengoede muziek, maar zowel op zijn debuutalbum "Can I borrow a dollar?'' als op dit album, plaats hij terloops wat homofobische opmerikingen. Al zijn sterke opvattingen (met betrekking tot bijv. het overheidbeleid, discriminatie van gekleurde mensen, overige maatschappelijke zaken...) vallen dan volledig in het niets, als hij ''mee helpt'' een grote groepering te onderdrukken, door dit soort uitspraken te doen (o.a. ''In a circle of faggots, your name is mentioned” op Dooinit; en “Homo’s a no-no, so faggots, stay solo” en “I’ll turn you into the artist formerly known as You gay ass fag'' op Heidi Hoe). Weet iemand ook of Common ooit gereageerd heeft in bijv. de media over het plaatsen van dit soort opmerkingen? En hoe staat hij hier momenteel tegenover (en hoort dit meer bij zijn ''underground periode'')?

avatar van Timo710
Dat Homo gedoe is me nooit echt opgevallen. Ik heb de CD vandaag voor 7,50 bij de fame gekocht. Deze CD, geeft mij precies dat gevoel dat Fan-tas-tic Volume 1 en Fantastic Volume II mij gaf, die sfeer, alsof het hele album in 1 avond in de kelder van J.Dilla is opgenomen. En dit is ook een beetje zo, miss is het niet in 1 avond opgenomen, maar overal zie je tussen de credits door : Vocals by T3 and Baatin, Claps by T3 and Baatin. Om natuurlijk niet te vergeten dat Dilla bijna alle beats verzorgt heeft! Pracht CD!

P-DawG
@Sexual Healing:

Ik vind dat eigenlijk helemaal niets af doen aan de kwaliteit van deze cd.

avatar van j.b.b.l
Als ik naar dit album luister,dan heb ik steeds het gevoel dat het beter kan.De lyrics zijn zoals altijd goed,maar de producties worden na 2 minuten saai.3,5.Mijn favoriete nummers is zoals bijna iedereen hier The 6th sense en The light.

|Joël|
Ik vergeet vaak te stemmen op albums die ik al ken, deze ook.
Heb het toevallig net met iemand over deze.

rico-bballer
Dammn dit slaat in te laag gemiddelde dit is geniaal

voor sexual healing.

avatar van Nestul
Ik blijf dit een van de betere albums van Common vinden. Vooral the Light kan ik oneindig luisteren. 4.5*

|Joël|
P Jay schreef:
heerlijke one-liners van Common:

"Because of you, feelings I handle with care
Some niggaz recognize the light but they can't handle the glare
You know I ain't the type to walk around with matchin shirts
If relationship is effort I will match your work"

"Granted we known each other for some time
It don't take a whole day to recognize sunshine"

Yo I tell you the rest when I see you, peace"

Ja die teksten vind ik ook zo mooi!
Vooral:

avatar van MJ_DA_MAN
Wat is dat toch, tussen mij en The Light. Ik ben wat aan het rondneuzen op YouTube, en kom een aantal remixes tegen van het nummer door J Dilla, een door Nujabes (vooral die ) en nog een van Just Blaze (The Light 2008, komt misschien op Common's nieuwe plaat). Ik vind ze stuk voor stuk super, maar het origineel doet me nog steeds (net als dit album) weinig. Wierd!

avatar van Osiris Apis
Die remix is niet van Nujabes zelf. Maar door de gebruiker die de video heeft geplaatst. Wel goed gedaan, tho. De teksten van Common passen er perfect op. Die beat van Nujabes staat op dit album.

rico-bballer
Dammn dit krijgt een speciale plek dit is een geweldig album het heeft soul, draagt een bepaalde liefde voor hoe het gemaakt is naar mijn idee. De hoes verwoord dit album voor mij perfect en ik vind het geweldig gewoon een 4,5.