John Mayall & The Bluesbreakers - Crusade (1967)

Blues
Label: London

1. Oh, Pretty Woman (3:40)
  2. Stand Back Baby (1:50)
  3. My Time After Awhile (5:15)
  4. Snowy Wood (3:41)
  5. Man of Stone (2:29)
  6. Tears in My Eyes (4:20)
  7. Driving Sideways (4:03)
  8. The Death of J.B. Lenoir (4:27)
  9. I Can't Quit You Baby (4:35)
  10. Streamline (3:19)
  11. Me & My Woman (4:05)
  12. Checkin' Up on My Baby (3:59)
  13. Curly * (3:25)
  14. Rubber Duck * (3:46)
  15. Greeny * (3:55)
  16. Missing You * (1:58)
  17. Please Don't Tell * (2:28)
  18. Your Funeral, My Trial * (3:56)
  19. Double Trouble * (3:22)
  20. It Hurts Me Too * (2:55)
  21. Suspicions (Part One) * (2:48)
  22. Suspicions (Part Two) * (5:31)
avatar van Ronald5150
Na Eric Clapton op "Bluesbreakers with EC" en Peter Green op "A Hard Road" mag nu Mick Taylor de lead gitaar hanteren op "Crusade" van John Mayall & The Bluesbreakers. De jonge Mick Taylor, die zich later bij The Rolling Stones zou voegen, soleert heerlijk weg op de meer dan prima bluessongs van John Mayall en zijn Bluesbreakers. Overigens kende John Mayall Mick Taylor al op zijn vijftiende. Toen Eric Clapton destijds een keer niet kwam opdagen bij een optreden nam o.a. de piepjonge Mick zijn plaats in. Toen Peter Green later The Bluesbreakers zijn rug toekeerde wist Mayall direct wie zijn vervanger was. En zo geschiedde het en trad Mick Taylor op zijn achttiende toe tot The Bluesbreakers. Zoals we van Mayall gewend zijn neemt hij ook op "Crusade" weer een aantal covers voor zijn rekening. Stuk voor stuk zijn het smakelijke uitvoeringen van het origineel. Een van de hoogtepunten is het eerbetoon aan een van de grootste schrijver van bluessongs, J.B. Lenoir. "Crucade" is wederom een topplaat en kan zich meten met "Bluesbreakers with EC". John Mayall laat maar weer eens zien dat hij een neusje heeft voor gitaristen.